Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Svítící moderní města i vesnice domorodých obyvatel 
  • Výpravy za poznáním džungle
  • Plantáže jahod i čaje, kulinářské hody
  • Koupání a šnorchlování na plážích Langkawi

Co víte o Malajsii? Pamětníkům se možná vybaví dobrodružný seriál s démonickým hrdinou Sandokanem, fanouškům motorismu spíš Velká cena Malajsie. Tato krásná země ale nabízí mnohem více... Nádherné přírodní a kulturní lokality, přepestrý výběr fantastického jídla z různých koutů Asie, přátelské obvyvatele i úžasné pláže. A hlavně v kombinaci se stabilní bezpečnostní situací a velmi dobrou infrastrukturou představuje skvělé místo pro rodinnou dovolenou. Vydejte se tedy i se svými dětmi obdivovat svítící věže velkoměst či zářící roje světlušek, ochutnat vyhlášený cameronský čaj přímo v čajové továrně a jahody přímo z plantáže. Nahlédnout do domovů dnešních Malajců i do chýší původních obyvatel orang asli, kteří vás naučí z foukačky vystřelit jedovatý šíp. Uvidíte, kde se líhnou želvy, jak důmyslně fungují masožravé láčkovky, a kdo se nebude bát, vydá se s průvodcem na vycházku do noční džungle. A na konci cesty si vydechnete na krásných plážích souostroví Langkawi, kde lze buď jen tak lenošit, nebo objevovat krásy podmořského světa...

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2.den

Praha – Kuala Lumpur: přílet a první seznámení s hl. m. Malajsie; večer u majestátních věží Petronas Twin Towers – nejvyšší „dvojčata“ světa (452 m).

3. den

Kuala Lumpur: den ve městě s názvem "bahnitý soutok" (místo, kde vznikla dnešní metropole) – malebné staré vlakové nádraží, ptačí park s největší průchozí voliérou světa, rušná čínská čtvrť, návštěva nejmodernější cínařské továrny světa – možnost vyzkoušet vlastní zručnost

4. den

Kuala Lumpur: den na venkově – tradiční malajská vesnice a příležitost nahlédnout do obydlí místních a zažít např., jak se sází rýže či rybaří mezi políčky.

5. den

Kuala Lumpur:den vědy a přírody – návštěva interaktivní expozice v Science Discovery Centre, obří akvárium s více než 5000 živočichy; výlet do K. Kuantan – koloniální pevnost s královským mauzoleem; večer na řece – rozsáhlá kolonie světlušek.

6. den

Kuala Lumpur – Taman Negara: návštěva pitoreskních jeskyní Batu střežených houfy opic; přejezd do NP Taman Negara s bohatou faunou a flórou – procházka noční džunglí.

7. den

Taman Negara: den v džungli – pozorování pralesa z lávek zavěšených vysoko v korunách stromů, lehký rafting na řece mezi tropickou přírodou, návštěva u orang aslipůvodních obyvatel džungle.

8. den

Taman Negara – Cameron Highlands: celodenní přejezd do horské stanice (1300 m n.m.) s příjemným klimatem.

9. den

Cameron Highlands: den na plantážích – zářivě zelené čajové plantáže, exkurze do továrny na zpracování čaje, květinové a ovocné plantáže, motýlí dům; vycházka po okolních kopcích v příjemném horském podnebí  – vrcholek Gunung Brinchang s unikátním mlžným pralesem.

10. den

Cameron Highlands – Lumut: přejezd zpět do nížin – cestou barvité čínské chrámy u Ipohu, záchranná stanice mořských želv, možnost koupání.

11. den

Lumut – o. Penang: výlet do výzkumného a vzdělávacího centra primátů – půlden s orangutany; přejezd na ostrov Penang (přes 13 km dlouhý most) do George Townu  – kosmopolitní město s koloniální architekturou, mnoha mešitami, čínskými a indickými chrámy.

12. den

Penang: půlden historie – britská pevnost Cornwallis, hodinová věž, největší buddhistický chrám v Malajsii Kek Lok Si s 30 m vysokou věží, výlet lanovkou na Penang Hill; odpoledne volno s možnost koupání.

13. den

Penang – Langkawi: přejezd trajektem na ostrov Langkawi, transfer do hotelu u pláže a relax.

14. den

Langkawi: půldenní výlet po ostrově – legendární hrobka princezny Mahsuri, na loďkách mezi mangrovy s unikátní faunou, 12metrová socha orla (symbol ostrova); zbytek dne volno s možností koupání a vodních sportů.

15.–16. den

Langkawi – Praha: transfer na letiště a přelet přes Kuala Lumpur domů, přílet do ČR 16. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Kuala Lumpur–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet (Langkawi–Kuala Lumpur)
  • mikrobusy
  • loďky
  • 1x trajekt (Penang–Langkawi)
  • 13x hotel *** se snídaní
  • vstupy do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu
  • český odborný průvodce China Tours.
Pořadatel:
CK China Tours
Fotogalerie
Zajímavosti

Kris je obřadní dýka společná Javáncům a Malajcům a je zařazena na seznamu Světového dědictví UNESCO. Jedná se o zbraň i spirituální předmět – věří se, že skrývá duši válečníka. Kris je asymetrický, se sudým počtem prohnutí. Při jeho výrobě se uplatňují 4 elementy (živly), pátým je osoba válečníka. Vlnité zprohýbání ostří symbolizuje živou sílu vodního draka.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů