Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Chrámy, zahrady, kláštery, náměstí a staré uličky
  • Mrakodrapy, rychlovlaky, koloniální architektura
  • Pekingská kachna, nudle, knedlíčky a dary moře
  • Exotické pouliční dobrůtky pro skutečné gurmány

Víte, jak se připravuje pekingská kachna a jak chutná "starobylé" maso? Zažijte a ochutnejte to nejlepší a nejzajímavější, co nabízí dvě nejznámější čínská města. Na jedné straně poznáte Peking s tisíciletou historií, který byl sídlem několika dynastií, kde na vás z nepřeberného množství nádherných památek dýchne čínská hrdá minulost. Na druhé straně vás očekává kosmopolitní Šanghaj, výkladní skříň moderní Číny plná současné architektury, jež si nezadá s velkoměsty světovými. Obě města jsou navíc vyhlášená svou typickou kuchyní, ze které se v krátkém čase budeme snažit vybrat to nejlepší a nejrozmanitější. Vrcholem každodenního programu bude večeře ve stylové restauraci, kde ochutnáme rozličné typicky čínské lahůdky. Neopomeneme žádnou příležitost dopřát si vynikající pouliční specialitky – tradiční pekingské skládané placky jianbing, různá masíčka a sladké ovoce na špejlích nebo knedlíčky guotie "přilepené na hrnec". Můžeme si též koupit do ruky pečený batát nebo zjistit, že tzv. "smradlavé" chou doufu chutná nesrovnatelně lépe než voní.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Peking: procházka starými pekingskými uličkami; večer první vrcholný kulinářský zážitek – místní specialita pekingská kachna v některé vyhlášené specializované restauraci, tzv. "kachňárně"; procházka centrem starého Pekingu okolo Předního a Zadního jezera.

3. den

Peking: prohlídka tzv. Zakázaného města – nejrozsáhlejší palácový komplex na světě, který byl po 500 let utajen zrakům obyčejných smrtelníků; procházka po největším náměstí na světě – náměstí Nebeského klidu (Tchien-an-men), pohled na Zakázané město z ptačí perspektivy z tzv. Uhelného vršku; po večeři v typické místní "knedlíčkárně" či "nudlárně" procházka moderní obchodní třídou Wangfujing (Wang-fu-ťing) a "průzkum" tržiště s roztodivnými exotickými specialitami.

4. den

Peking: výlet na Dlouhou zeď , jednu z největších staveb lidstva nazývanou také Velká čínská zeď – procházka po Zdi usnadněná výjezdem lanovkou; cestou zastávka u olympijských sportovišt – Ptačí hnízdo a Vodní kostka; večer ochutnávka nejznámějších severočínských jídel v jejich skutečné podobě – kuřecí kostky ochránce paláce, masové nudličky na způsob hlavního města, starobylé vepřové maso, dušený bůček v červené omáčce a jiné delikatesy.

5. den

Peking: chrám Nebes  – místo, kam se chodívali „synové nebes“ modlit za dobrou úrodu; prohlídka areálu Letního paláce  – letní sídlo čínských císařů na břehu jezera Kunming (Kchun-ming) v podhůří Západních hor, nesčetné zahrady a pavilony, možnost krátké projížďky lodí po jezeře (v závislosti na počasí); večer velmi exotická západočínská ujgurská kuchyně – hovězí a jehněčí kebaby, chlebové placky nang (nan), skvělé ručně dělané nudle.

6. den

Peking – Šanghaj: asi 5hod. přejezd rychlovlakem z Pekingu do Šanghaje (nově vybudovaná rychlodráha – 300 km/h); nábřeží Bund – centrum života smetánky 20. a 30. let 20. stol.; večeře ve stylu darů moře (ryby, krevety a další mořské a sladkovodní zajímavosti); večerní obchodní třída Nanking – výkladní skříň moderní Šanghaje s nejluxusnějšími značkami.

7.–8. den

Šanghaj – Praha: mizející staré čínské město okolo tradiční mandarínské zahrady Yuyuan (Jü-jüan) s pouličními jídelními stánky; prohlídka supermoderní čtvrti Pudong (Pchu-tung) – vyhlídka ze 632 m vysoké Šanghajské věže (2. nejvyšší budova světa), projížďka nejrychlejším (magnetickým) vlakem na světě (tzv. Maglev – 431 km/h); typická východočínská kuchyně s lehkými omáčkami, zeleninou, sladkými i slanými plněnými knedlíčky a ovocem; večer transfer na letiště a odlet, přílet domů 8. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Peking / Šanghaj–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x rychlovlak 2. třídy Peking–Šanghaj
  • mikrobus / metro
  • 5x hotel *** se snídaní
  • 6x stylová večeře ve vybraných restauracích
  • vstupy do památkových objektů dle programu
  • český čínsky hovořící průvodce China Tours.
Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Víza:

Od 18.10.2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů. Z tohoto důvodu již není naše CK, ani žádná jiná, schopna za většinu klientů víza zajistit.

Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. Po jejím ukončení je třeba se na návštěvu vízového centra objednat – opět přes webovou stránku, která je taktéž v angličtině. 
Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě. 
Čínské vízum se platí v hotovosti nebo kartou přímo při podání žádosti a to částkou 2700 Kč/os. Pokud mají klienti zájem o vyzvednutí pasu s uděleným vízem prostřednictvím naší CK, musí nám dodat doklad o úhradě vízového poplatku, který obdrželi.

Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, kterým byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Této skupině osob můžeme, v případě zájmu, zajišťovat vízum i nadále a to za poplatek 3300 Kč – upozorňujeme, že tento poplatek zahrnuje pouze vyřízení víza na vízovém centru, nikoliv vyplnění žádosti o vízum, tu si musí každý klient vyplnit sám.

Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínská víza

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zajímavosti

Každá větší restaurace má svůj vlastní recept na přípravu pekingské kachny. Základní postup je ale vždy v zásadě stejný. Zabité a vykuchané kachně je pod kůži napumpován vzduch, aby se oddělila kůže od masa, pak se natře omáčkou ze směsi cukru a černého rýžového octa a sojové omáčky. Poté je kachna na několik hodin zavěšena za krk do suchého a dobře větraného místa, aby dokonale oschla. Pak se do ní nalije vroucí voda a je opět za krk zavěšena do pece. V té se při pravidelném otáčení po dobu asi 40 minut zevnitř dusí a z vnějšku peče, až se dosáhne křehkého masa a lahodně křupavé kůrky.

Katalog zájezdů Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů