Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Petra   – jedinečný komplex skalních chrámů
  • Arabské a křižácké hrady  i antické město Džeraš
  • Nádherně pestrobarevná poušť Vádí Ram 
  • Koupání v Mrtvém i Rudém moři

Dalším střípkem v naší blízkovýchodní mozaice je poznávací zájezd do Jordánska. To jsme dlouhou dobu nabízeli jen jako "odskok" z Izraele, avšak toto rozlohou malé království nabízí mnohem víc než jen světoznámou Petru. Naše cesta zahrnuje plnohodnotné poznání obrovské části jeho historie, kultury i malebné a dramatické přírody. Vše dokreslí velmi přátelští a pohostinní obyvatelé a skvělá kuchyně Levanty, na kterou budete ještě dlouho vzpomínat.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Ammán: návštěva mešity krále Abdulláha (tzv. Modrá mešita); výlet do Džeraše (Jerash, Gerasa) – jedno z největších římských měst na Blízkém východě, jehož ruiny jsou velmi pěkně dochované (cardo, Hadriánův oblouk, hippodrom, Diův chrám, divadla, lázně atd.); arabský hrad Adžlún (Ajlun) postavený za mocného vládce Saladina ve 12. stol. jako obrana proti křižákům a ochrana obchodní cesty mezi Damaškem a Egyptem; Citadela, římské divadlo, procházka po podvečerním starém súku (trhu).

3. den

Působivý hrádek Kasr al-Abd v údolí Jordánu u vesnice Iraq al-Amir, proslulé pozůstatky velkých stájí umístěných v jeskyníchpevnost (kasr) Charana ze 7. stol., která sloužila jako tzv. karavanseráj (zájezdní hostinec); pozůstatky umajjovského pouštního paláce Amra z první poloviny 8. stol.; jedinečný římský akvadukt.

4. den

„Královskou cestou“, starou více než 3 tisíce let, přejezd do města Madaba, proslulého byzantskými mozaikami včetně jedinečné „madabské mapy“ z 6. stol. v pravoslavném kostele sv. Jiří; vyhlídka na hoře Nebo, odkud Mojžíš uviděl "Zemi zaslíbenou“ – při dobré viditelnosti je možné vidět řeku a údolí Jordánu, Mrtvé moře i Jericho; dojezd k Mrtvému moři – bezodtoké slané jezero v hloubce cca 420 m pod hladinou světového oceánu, jehož slanost dosahuje asi 26 %, koupání.

5. den

Křižácký hrad Kerak (Karak) – postavený na rozkaz jeruzalémského krále Fulka z Anjou ve 12. stol., aby chránil důležitou obchodní cestu spojující Damašek s Mekkou; přejezd do Vádí Musa.

6. den

Petra  – unikátní komplex nabatejských monolitických chrámů a hrobek vytesaných do skal před více než 2000 lety: královské hrobky, pokladnice, divadlo, historické město Petra; kromě mnoha jiných filmů se zde natáčel i „Indiana Jones a poslední křížová výprava“.

7. den

Tzv. „Malá Petra“ (al-Baida) – rovněž postavena Nabatejci v 1. stol. jako „předměstí Petry“ a objevena až ve 20. stol., procházka kaňonem s vysokými svislými skalami; přejezd do malebné dunové pouště do oblasti Wadi Rum (Vádí Ram); pouštní safari terenními pick-upy (cca 2 h) v tzv. „Měsíčním údolí“ – kaňony, roztodivné skalní útvary, písek mnoha barev aj.; romantické ubytování s večeří – v pouštním kempu ve stanech.

8. den

Neopakovatelný východ slunce na poušti; přejezd k Rudému moři do Aqaby, jediného jordánského přístavu – možnost koupání na městské pláži; návrat do Ammánu (400 km) a odlet do Prahy.

Termíny zájezdu
Číslo zájezduTermínZákladní cenaCena po slevě
271434027. 11. – 14. 11. 2024 (8 dní) 37 800 Kč 36 288 Kč   sleva 1 512 Kč
sleva za včasnost do 7. května 2024
Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj povinný - 4 800 Kč
      odbavené zavazadlo 20 kg - 1 400 Kč

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Ammán–Praha ve výši 4000 Kč (se společností Ryanair – odbavené zavazadlo 10 kg + palubní kabelka či malý batůžek 40 × 20 × 25 cm)
  • doprava mikrobusem
  • 7x hotel *** se snídaní
  • 1x večeře v poušti
  • jordánské kolektivní vízum
  • informační materiály. 
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

Vstupy cca 110 USD / os. (včetně vstupu do Petry), spropitné pro místního průvodce a řidiče.

Poznámka:

V ceně je zahrnuto odbavené zavazadlo 10 kg (55x40x20 cm) + kabelka či malý batůžek (40 × 20 × 25 cm). Za příplatek 800 Kč lze přikoupit místo odbaveného zavazadla 10 kg odbavené zavazadlo 20 kg (kabelka/batůžek – viz výše – zůstává). Při přihlášení je třeba zvolit jednu z variant.

Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit systém slev a bonusů CK Adventura!

Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

7–14 účastníků

Očkování a zdrav. příprava:

Povinné ukončené očkování proti Covid-19.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů