Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Malebné vesničky a terasovitá rýžová políčka
  • Visuté chodníky v posvátných horách Tří svatých
  • Čajové zahrady a pohádkové pohoří Wuyishan 
  • Obří kruhové domy tulou a přímořský Xiamen

Vydejte se s námi objevovat krásy poetické krajiny jihovýchodní Číny. Nejprve se podíváme do kulturně-historicky významných oblastí Huzhou a Wuyuan, částečně hornatých a historicky chudých regionů. Odtud však pocházeli úspěšní kupci, kteří se významně zasloužili o vznik a rozvoj nespočetných vesnic s unikátní nezaměnitelnou architekturou. Seznámíme se také s čínskou čajovou kulturou a místy s ní spjatými, kde ochutnáme nejznámější zelené čaje, wolongy i skalní čaje hor Wuyi. Projdeme se po visutých chodnících posvátných hor, velmi podobných slavným Žlutým horám, a pokocháme se vyhlídkou na jednu z "nejčínštějších" krajin – terasovitá rýžová pole. Přenocujeme v unikátních kruhových stavbách tulou národnostní menšiny Hakka a navštivíme moderní i koloniální přístavní Xiamen, kde ochutnáme některé z místních mořských specialit.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Šanghaj – Hangzhou (Chang-čou): přílet a následný krátký přejezd rychlovlakem do Hangzhou, nazývaného Číňany "Nebeské město".

3. den

Hangzhou: vesnička Dračí studna a čajové plantáže na Lvím vršku – rodné místo světoznámého zeleného čaje Longjing (Lung-ťing); osmiboká pagoda Šesti harmonií; procházka u Západního jezera s typickou čínskou scenérií mostků a altánků.

4. den

Hangzhou –Yangchan (Jang-čchan): dopoledne přejezd rychlovlakem do Huizhou (Chuej-čou) a dále do horské vesničky Yangchan s domy z hlíny a vepřovic – procházka po okolí a jednoduchý nocleh ve vesničce téměř bez turistů.

5. den

Yangchan – Likeng (Li-kcheng): přejezd do oblasti Wuyuan (Wu-jüan) s unikátním architektonickým stylem místních vesniček a prohlídky některých z nich – Wangkou (Wang-kchou) krásně položená na soutoku dvou řek a nocleh v jedné z nejpěknějších Likcheng.

6. den

Oblast Wuyuan: půldenní pěší výletpo bývalých časem zašlých poštovních stezkách mezi dalšími malebnými vesničkami oblasti.

7. den

Likeng – Sanqingshan  (San-čching-šan): přejezd do posvátného taoistického "pohoří Tří svatých“ – výjezd lanovkou nad vrcholky hor, krátká odpolední procházka a nocleh v hotelu v horách.

8. den

Sanqingshan – Wuyishan (Wu-i-šan): možnost pozorování východu slunce, asi půldenní procházkapo vrcholcích hor – z velké části po bezpečných visutých chodnících nad kolmými srázy; sjezd do údolí a přejezd po jednom z úsekú údajně nejkrásnější rychlotratě v Číně do pohoří Wuyishan.

9. den

Wuyishan : celodenní procházky pohádkovou krajinou hor Wuyi – výstup na na vrcholek Nebeského putování s výhledem na řeku Devíti zákrut, průchod puklinou Nebeského průzoru mezi skalami, vyhlídka na vrcholek Nefritové dívky.

10. den

Wuyishan: čajové zahrady v horách – místo původu jednoho z nejdražších čínských čajů Šarlatové roucho (Dahongpao, Ta-chung-pchao); starobylá vesnička Xiamei (Sia-mej) se zachovalou architekturou dynastií Ming a Qing (Čching).

11. den

Wuyishan – Youxi (Jou-si): přejezd do vesničky Lianhe (Lien-che) – odpoledne prohlídka stejnojmenných terasovitých rýžových políček se zastávkami na vyhlídkách a nasávání atmosféry ospalého hornatého venkova; nocleh v Youxi.

12. den

Youxi – Xiamen (Sia-men): dopoledne přejezd rychlovlakem do přístavního města Xiamen a přívozem na ostrov Gulangyu   (Ku-lang-jü) – prohlídka přímořské koloniální architektury a výstup na 93 m vysokou skálu Slunečního svitu s výhledem na celý ostrov; procházka po rušné pěší zóně končící u Jihočínského moře a možnost večeře ve stylu darů moře.

13. den

Xiamen – "tulou"  (tchu-lou): přejezd půvabnou krajinou provincie Fujian (Fu-ťien) do oblasti "tulou" – ubytování ve "vesničce" Tianluokeng (Tchien-luo-kcheng), nazývané také "Čtyři jídla a polévka", v tradičním kruhovém obydlí s neopakovatelnou atmosférou.

14. den

Oblast tulou Anxi (An-si): návštěva dalších vesniček – unikátní kruhová sídliště národnostní menšinyHakka (okolo 3000 v celé oblasti, největší 63 m) a prohlídka domů různých stylů a velikostí; přejezd do Anxi – oblast jednoho z nejznámějších čajů typu wulong (wu-lung), zvaný Železná bohyně milosrdenství.

15.–16. den

Anxi – Xiamen – Praha: návštěva čajového tržiště a procházka po čajových plantážích; návrat do Xiamenu, transfer na letiště a přelet přes některé větší město zpět do ČR, přílet domů 16. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Šanghaj–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet Xiamen–Šanghaj
  • 3x denní rychlovlak II. třídy na sezení
  • mikrobus / linkové autobusy / MHD
  • 11x hotel **  a 2x jednoduchý hotýlek ve vesničkách
  • 13x čínská snídaně
  • český čínsky hovořící průvodce China Tours.
Víza:

Od 18. 10. 2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů. Z tohoto důvodu již není naše CK (ani žádná jiná CK) schopna za většinu klientů víza zajistit.

Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. Po jejím ukončení je třeba se na návštěvu vízového centra objednat – opět přes webovou stránku, která je taktéž v angličtině.
Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě.
Za čínské vízum se platí v hotovosti nebo kartou přímo při podání žádosti, a to částka 2700 Kč/os. Pokud mají klienti zájem o následné vyzvednutí pasu s uděleným vízem prostřednictvím naší CK, musí nám dodat originál dokladu o úhradě vízového poplatku, který obdrželi při své návštěvě.

Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, jimž byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Této skupině osob můžeme, v případě zájmu, zajišťovat vízum i nadále, a to za poplatek 3300 Kč – upozorňujeme, že tento poplatek zahrnuje pouze vyřízení víza na vízovém centru, nikoliv vyplnění samotné žádosti o vízum, tu musí každý klient vyplnit on-line sám.

Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínské vízum.

Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha-Ruzyně
Velikost skupiny:
6–16 účastníků
Stravování:

Snídaně (zahrnuty v ceně): Budou zajištěny buď v hotelu, nebo pokud hotel restaurací nedisponuje (což je u čínských hotelů ** obvyklé), pak v blízké restauraci. Navíc v hotelech bývá varná konvice (nebo na chodbě termosky s horkou vodou) i sáčky s čajem; jen pokud máte rádi kávu, je třeba si ji vzít raději z domova. V oblastech, které jsou navštěvovány především čínskými turisty a o poznání méně turisty západními, tomu odpovídá také charakter snídaní v hotelech. Jedné se o snídaně pro místní a ty se skládají často z plněných (masem či zeleninou) i neplněných knedlíčků, vajec všech variant, tepelně upravené či nakládané zeleniny, buráků a rýžových polévek. Součástí je zpravidla zelený čínský čaj či teplý ovocný džus.

Obědy: Většinou se z časových důvodů speciálně neřeší – na památkách/výletních místech bývají různé stánky s občerstvením (placky, nudle, knedlíčky, grilované špejle). V každém případě doporučujeme mít po celý den u sebe dostatek balené vody apod.

Večeře: Jsou hlavním jídlem dne a průvodci je pro zájemce organizují – vždy nabídnou, kdo má zájem jít na společnou večeři, zavedou vás do některé vytipované restaurace či jídelny a pomohou s výběrem.

Výše veškeré útraty za jídlo a nápoje je tedy na zájezdu zcela v rukou klientů – dle volby úrovně stravování je třeba počítat s 10–15 USD/den.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů