Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Romantická plavba krasovou zátokou Ha Long
  • Vietnamské "Zakázané město" i podzemní město nedaleko Saigonu
  • Tajemné rozpadající se chrámy Angkoru pohlcované džunglí
  • Relaxace na písečných plážích v Thajském zálivu

Toužíte nahlédnout do tajemných zákoutí Angkoru, jednoho z největších chrámových komplexů na světě? Strávit romantickou noc v zátoce Ha Long, kde se kdysi dávno měl podle pověstí zanořit drak? Spatřit slavné vodní loutkové divadlo či ochutnat pravé vietnamské závitky? Během této cesty toho stihneme ještě mnohem více. Kromě tří míst ze seznamu UNESCO navštívíme honosné císařské paláce i chrámy určené prostému lidu. Bohémskou atmosféru okusíme v Hoi Anu, o něco těsněji nám bude v podzemních tunelech Cu Chi. A že jste neslyšeli o koupání v Kambodži? Nechte se příjemně překvapit!

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Hanoj: přílet, procházka starým městem – jezero Navráceného meče s Želví věží, chrám Ngoc Son s mostem Jitřních paprsků, křivolaké uličky staré Hanoje.

3. den

Hanoj: prohlídka města – Chrám písemnictví, Pagoda na jediném sloupu (symbol Hanoje), Mauzoleum Ho Či Mina, katedrála Sv. Josefa; večer slavné vodní loutkové divadlo.

4. den

Ha Long : zátoka Zanořujícího se draka s více než dvěma tisíci vápencových homolí tyčících se z vod Tonkinského zálivu – plavba zátokou s možností koupání (dle počasí); vyhlídka na zátoku z jednoho z ostrovů; nezapomenutelný nocleh na lodi.

5. den

Ha Long – Hanoj: pokračování plavby zátokou – návštěva jeskyně Zázraků; návrat do Hanoje a noční lehátkový vlak.

6. den

Hue : bývalé hl. m. nazývané "městem harmonie", sídlo posledních vietnamských císařů – prohlídka areálu císařského paláce, tzv. Zakázaného města, chrám Thien Mu na břehu Voňavé řeky.

7. den

Hue – Hoi An: rozsáhlé hrobky císařů dynastie Nguyen; přejezd přes Annamské pohoří do starobylého Hoi Anu – cestou jeskynní chrámy v Mramorových horách.

8. den

Hoi An : den v barevných uličkách starého města – japonský krytý most z 16. stol., ukázkové shromažďovací domy čínských kongregací, staré obchodnické domy.

9. den

Hoi An – Saigon: přelet do Saigonu a výlet do tunelů Cu Chi – síť více než 250 km úzkých tunelů vybudovaných za vietnamské války; Saigon – koloniální francouzská architektura (stará pošta, radnice, katedrála Notre Dame).

10. den

Saigon – Ben Tre: výlet do delty Mekongu – projížďka lodí po hlavním toku řeky i bočních ramenech pohlcených tropickou přírodou, ovocné sady a rýžová pole.

11. den

Ben Tre – Saigon – Siem Reap: ranní návštěva plovoucího trhu; návrat do Saigonu a přelet do Kambodže; večer khmerské taneční vystoupení s ochutnávkou místních specialit.

12. den

Angkor : celodenní prohlídka nejrozsáhlejšího archeologického komplexu na světě – khmerské chrámy Angkor Wat, Bayon, Ta Prohm, Sloní terasa ad.; neopakovatelný západ slunce nad krajinou chrámů a džungle.

13. den

Siem Reap: dokončení prohlídky areálu Angkoru – nejpropracovanější chrám Banteay Srei; výlet na jezero Tonle a plovoucí vesnice.

14. den

Siem Reap – Phnom Penh: celodenní přejezd kambodžským venkovem do královského města Phnom Penhu.

15.–16. den

Phnom Penh – Praha: půldenní prohlídka města – Královský palác se Stříbrnou pagodou s 5000 stříbrnými dlaždicemi; odpoledne odlet domů, přílet do ČR 16. den.

PRODLOUŽENÍ NA OSTROVĚ KOH RONG:

15. den

Phnom Penh – Koh Rong: odpoledne přejezd po zemi a lodí na ostrov Koh Rong.

16.–17. den

Ostrov Koh Rong: dvoudenní odpočinek na plážíchThajského zálivu – možnost masáží nebo vodních sportů.

18.–19. den

Koh Rong– Praha: přejezd zpět na pevninu, návrat do Phnom Penhu a odlet domů, přílet do ČR 19. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Hanoj / Phnom Penh–Praha (vč. všech poplatků)
  • 2x přelet (Hoi An–Saigon–Siem Reap)
  • 1x noční lehátkový vlak
  • 1x výlet lodí s noclehem (+ loď v prodloužení)
  • pronajaté mikrobusy
  • 11x hotel *** se snídaní (+ 3x v prodloužení)
  • 1x kajuta na lodi v zátoce Halong s plnou penzí
  • 1x večeře při khmerském představení
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český odborný průvodce China Tours.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

kambodžské vízum – 30 USD

Pořadatel:
CK China Tours
Nástupní místa:
Praha-Ruzyně
Velikost skupiny:

8–18 účastníků

Klima:

Klima v jihovýchodní Asii je poměrně složitá záležitost (střídavá protiběžná období monzunů v pevninské a ostrovní části) a mezi jednotlivými oblastmi jsou tak poměrně značné rozdíly. Pro tento zájezd jsou klimaticky vhodné všechny vypsané termíny – vždy jsou po trase místa, kde je počasí ideální, a místa, kde je o něco horší sezóna.

Podrobnosti o počasí v květnu.

Fotogalerie
Zajímavosti

Jak vznikla zátoka Ha Long? Stará legenda vypráví o draku, který si razil cestu z hor směrem do moře a mrskal přitom ocasem tak silně, že celou krajinu „přemodeloval“ v úchvatnou scenérii, jejíž prohlubně a údolí se zalily vodou ve chvíli, kdy se drak vnořil do moře... proto Zátoka zanořujícího se draka.

Něco navíc

Stavba Angkor Watu byla inspirována hinduistickými mýty – v tomto případě legendou o stloukání oceánu mléka v dobách, kdy ještě bohové byli smrtelní. Jako "kvedlačka" při výrobě nektaru nesmrtelnosti sloužila hora Méru, kterou symbolizují právě vysoké věže chrámu.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů