Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Zlatý indický trojúhelník - Ágra, Džajpur, Dillí
  • Bombaj - vstupní brána do Indie
  • Adžanta a Ellóra - galerie pod širým nebem
  • Kérala a Góa - svěží příroda a stříbřité pláže

Zájezd ve vyšším standardu kombinuje "klasickou" severní Indii se skvosty střední a jižní Indie a s relaxačním pobytem u Indického oceánu. Naštívíme tři metropole severu – Dillí, Džajpur a Ágru, jež po staletí přitahují cestovatele svou historií, architekturou a nezapomenutelným koloritem. V druhé části zavítáme do moderní Bombaje a Aurangábádu – výchozího bodu k proslulým jeskyním v Adžantě a Ellóře. Nakonec zamíříme do přístavu Kóčin, vstupní brány do zeleného jihoindického státu Kérala. Se zájemci pak naše cestování završíme oddychem v Góe, někdejší portugalské kolonii a oblasti nejhezčích indických pláží.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Praha - Dillí: přílet v noci, ubytování.

2. den

Dillí: Nové Dillí - impozantní Humájúnova hrobka, symbol vítězství islámu Kutub Mínár a záhadný železný nerezavějící sloup; moderní centrum, prezidentský palác a památník India Gate.

3. den

Dillí - Džajpur: přejezd do "růžového města" pouštního státu Rádžasthán - Džajpuru; procházka uličkami lemovanými obchody s textilem a kořením; tradiční rádžasthánská večeře v místní rodině.

4. den

Džajpur: fakultativně projížďka na slonech k opevněnému jantarovému paláci Ámbér; středověká astronomická observatoř Džantar Mantar , symbol města Havá Mahal - tzv. "palác větrů", Městský palác - sídlo žijícího mahárádži.

5. den

Džajpur - Fatéhpur Síkrí - Ágra: přes nádherně dochované hlavní město císaře Akbara s posvátnou hrobkou Salíma Čištího a jedinečná stupňovitá studna baórí v Abhanérí; Ágra - večeře v mughalském stylu s místní rodinou.

6. den

Ágra - Dillí: nejslavnější hrobka lásky Tádž Mahal, bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost, téměř neznámá hrobka Itimád-ud-daula; odpoledne návrat do hlavního města.

7. den

Dillí - Aurangábád: Staré Dillí - nejdůležitější islámské centrum Páteční mešita s vyhlídkou na dillískou Červenou pevnost , rušný trh s kořením Kharí Baólí; Rádžghát - vzpomínka na Mahátmu Gándhího; přelet do Aurangábádu.

8. den

Adžanta: komplex buddhistických skalních chrámů bohatě zdobených malbami (největší dochovaná sbírka buddhistického umění na světě).

9. den

Ellóra: komplex 34 džinistických, hinduistických a buddhistických staveb, jež byly pět staletí vysekávány do skalní stěny; odpoledne odjezd vlakem do Bombaje.

10. den

Bombaj: symbolický vstup do Indie - tzv. "Indická brána", výlet lodí na "sloní" ostrov Elefanta ; prohlídka města - "věže mlčení", budova Viktoriina nádraží či promenáda Marine Drive; pitoreskní Crawfordova tržnice.

11. den

Bombaj - Kóčin: přelet do kéralského přístavu Kóčin; procházka starým městem - tradiční čínské rybářské sítě, koloniální paláce, židovská čtvrť, trhy s kořením a zeleninou; večerní představení tradičního indického tance kathakali.

12. den

Kóčin - Allépi: ráno přejezd do Allépi, jihoindických Benátek - projížďka lodí po vodních kanálech; večeře s šéfkuchařem, romantický nocleh na palubě.

13. - 14. den

Allépi - Kóčin: vylodění v Allépi - procházka městečkem rozděleným sítí kanálů; oběd v rodině jihoindických křesťanů a návrat do Kóčinu; noční přejezd lehátkovým vlakem na sever do Góy, nebo odlet domů, (přílet do ČR 14. den). PRODLOUŽENÍ V GÓE:

14. - 15. den

Góa: přes 100 km nejhezčích pláží Indie, bohatá tropická vegetace a koloniální portugalské stavby - individuální volno na koupání, opalování, vodní sporty, nebo výlety do okolí včetně hlavního města Pandžim a staré Góy s bohatou koloniální historií a půvabnou jihoevropskou atmosférou.

16. - 17. den

Góa: pobyt na pláži; letecký návrat přes Bombaj do Prahy; přílet 17. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
letenka Praha–Dillí / Kóčin (Bombaj)–Praha (vč. všech poplatků), 2x přelet (Dillí–Aurangábád, Bombaj–Kóčin)+ 1x přelet Góa–Bombaj v prodloužení, 1x vlak (+ 1x noční lehátkový vlak v prodloužení), mikrobusy, 13x hotel *** se snídaní (+ 3x v prodloužení), 2x večeře, 1x oběd, plná penze na lodi, vstupné do památkových objektů dle programu, český odborný průvodce.
Pořadatel:
CK China Tours
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů