Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Borobudur a Prambanan – monumentální chrámy na Jávě
  • Úchvatný východ slunce nad kráterem Bromo
  • Exotické tance na Bali i tradiční slavnosti Toradžů na Sulawesi
  • Relaxace na písčitých plážích souostroví Gili

Jáva, Sulawesi, Bali a Gili. Přijměte pozvání do Indonésie – největšího souostroví světa – a seznamte se s kulturní a náboženskou různorodostí jeho ostrovů. Poznejte monumentální chrámy Borobudur a Prambanan, animistickou kulturu Toradžů i nesčetné exotické taneční a divadelní formy. Okouzlí vás také nádherná, nesmírně pestrá a rozmanitá indonéská příroda. Zažijete východ slunce nad vulkánem Bromo, projdete se mezi rýžovými políčky. Poznáte unikátní tradiční kultury a ochutnáte místní skvělou kuchyni. Zájemci si mohou cestu prodloužit a odpočinout si na písčitých plážích jednoho z kouzelných ostrůvků Gili.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Yogyakarta: přílet do hl. m. bývalého jávského království, proslaveného výrobou batik.

3. den

Yogyakarta: návštěva sultánského paláce, prohlídka „vodního paláce“ Taman Sari; výlet do hinduistického chrámu Prambanan z 9. stol.; večer představení Rámájany.

4. den

Yogyakarta: východ slunce na buddhistickém chrámu Borobudur z přelomu 8. a 9. stol., menší chrámyMendut a Pawon; procházka po obchodní třídě Malioboro; večer fakultativně tradiční javánské loutkové divadlo.

5. den

Yogyakarta – jezero Sarangan: přejezd zajímavou krajinou centrální Jávy – cestou návštěva sultánského města Surakarta (Solo), scénický vodopád u Tawang Mangu.

6. den

Sarangan – Bromo: pokračování přejezdu do horské vulkanické oblasti NP Bromo.

7. den

NP Bromo – Bondowoso: úchvatná scenérie východu slunce nad vulkánem Bromo a činnou sopkou Gunung Semeru (3676 m) v pozadí – procházka po okraji vulkánu; přesun na dosah náhorní planiny Ijen.

8. den

Planina Ijen: výlet s výstupem k sirnému jezeru na hranu kráteru Kawah Ijen s úchvatnou scenérií – nosiči s koši a vozíky naplněnými sírou absolvují namáhavý výstup ze dna kráteru.

9. den

Bondowoso – Makassar: přejezd do města Surabaja a přelet na ostrov Sulawesi.

10. den

Makassar – Rantepao: celodenní přejezd krásnou tropickou krajinou do centra unikátní kulturní oblastietnika Toradžů  – Tana Toraja.

11. den

Rantepao: návštěva místního typického tržiště; možnost zúčastnit se tradiční pohřební slavnosti, při níž se obětují až desítky buvolů (nemusí se vždy konat).

12. den

Rantepao: pěší výlety po okolí – terasovitá rýžová políčka, pasoucí se vodní buvoli, tradiční stavení s typickými střechami.

13. den

Rantepao: výlet po vesničkách v okolí – Kete Kesu s tradičními domy ve tvaru buvolích rohů, Lemo s figurkami tau tau, Londa s tzv. zavěšenými hroby; noční autobus.

14. den

Makassar – Ubud: ranní příjezd, přelet do Denpasaru a přejezd do kulturního centra ostrova Bali – odpočinek s možností tradičních balijských masáží; fakultativně návštěva Opičího lesa.

15. den

Bali: celodenní okruh po ostrově – chrám posvátného pramene Pura Tirta Empul, největší balijský chrám Besakih rozkládající se na úpatí vulkánu Gunung Agung (3142 m); večer fakultativně představenítradičního balijského tance.

16. den

Bali: výlet do oblasti centrálních hor – jezerní chrám Danu Bratan zasvěcený Dewi Danu, bohyni vody, zastávka u rýžových políček (dle konkrétní sezóny); odpoledne prohlídka chrámu Taman Ayun – jeden z nejkrásnějších na Bali; scénický západ slunce nad „chrámem na moři“ Tanah Lot.

17.–18. den

Ubud – Praha: přesun do Denpasaru a odlet domů, přílet 18. den.

Prodloužení

OSTROV LOMBOK

17. den

Ubud – Lombok: přesun na ostrov s majestátním vrcholem sopky Gunung Rinjani (3726 m) – přejezd do hotelu u pláže a ubytování.

18.–19. den

Gili: dva dny na písečných plážích – odpočinek s možností koupání či individuálního poznávání ostrůvků.

20.–21. den

Lombok – Praha: přesun na letiště (Denpasar/Mataram) a odlet do ČR, přílet domů 21. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Yogyakarta / Denpasar–Praha (vč. všech poplatků)
  • 2x přelet (Surabaya–Makassar–Denpasar)
  • 1x noční linkový autobus na sezení
  • pronajaté mikrobusy
  • 2x loď/trajekt v prodloužení
  • 14x hotel ** se snídaní (+ 3x v prodloužení)
  • český průvodce.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

Indonéské vízum – 30 USD (platí se při vstupu)

Poznámka:
Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.
Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

6–16 účastníků.

Fotogalerie
Zajímavosti

Košíčky canang sari jsou zdobné košíčky z palmových listů, naplněné květinami, rýží a vonnými tyčinkami, se kterými se setkáváme po celém Bali. Jedná se o drobné obětiny místním duchům a bůžkům – konkrétně projevy přízně nejvyššímu bohu balijského hinduistického pantheonu, bohu jménem Sang Hyang Widhi Wasa.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů