Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Hrobka lásky Tádž Mahal a kamenná učebnice lásky Khadžuráho
  • Život na posvátné řece Ganze
  • Nespoutaná příroda ve stínu Himálaje a úchvatné osmitisícovky
  • Chrámy a památky starých královskych měst Káthmándského údolí

Nejoblíbenější zájezd po "klasické" Indii, obohacený o Nepál, na vás čeká! Pojeďte zažít slávu sultánů a rádžů do nádherných paláců někdejších mocných říší. V duchovnem naplněné zemi poznáme kontrast archaických tradic a moderního života, navštívíme hinduistická, buddhistická i islámská posvátná místa. Z Indie se vydáme do Nepálu, země, která vás okouzlí nejen nádherou svých památek, ale především krásou přírody a zejména majestátními vrcholky Himálaje.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Dillí: největší indická mešita Džámí masdžid s výhledem na Červenou pevnost , místo zpopelnění Mahátmy Gándhího – Rádžghát; Humájúnova hrobka , symbol vítězství islámu Kutub Mínár , kaligrafie v kameni – mešita Kuvvatul islám, záhadný železný nerezavějící sloup.

3. den

Dillí – Džajpur: návštěva sikhské gurudváry Bangla Sáhab; přesun do "růžového města" (nový zápis UNESCO v r. 2019) státu Rádžasthán – večer individuální volno na uličky a bazary starého města.

4. den

Džajpur – Ámbér: středověká astronomická observatoř Džantar Mantar, sídlo rádžů City Palace (Městský palác), symbol města Havá Mahal – tzv. "palác větrů"; jantarová pevnost Ámbér – fakultativní možnost projížďky na slonech.

5. den

Džajpur – Ágra: přes jedinečnou stupňovitou studnu baórí v Abhanérí do Fatéhpur Síkrí  – nádherně dochovaného hlavního města císaře Akbara s posvátnou hrobkou světce Salíma Čištího; večer dojezd do Ágry.

6. den

Ágra: svítání u nejslavnější hrobky lásky Tádž Mahalu , bývalé sídlo indických panovníků tzv. Červená pevnost , téměř neznámá předchůdkyně Tádž Mahalu – hrobka Itimád-ud-daula.

7. den

Ágra – Khadžuráho: dopoledne přesun do vesničky Órčha – prohlídka nádherných zapomenutých paláců a chrámů někdejšího hlavního města Bundélkhandu; večer dojezd do Khadžuráha.

8. den

Khadžuráho – Satna: prohlídka proslulého chrámového komplexu s erotickými výjevy – tzv. "Kámasútra vytesaná do kamene"; odpoledne přesun do Satny a následně noční vlak do Váránasí.

9. den

Váránasí – Sarnáth: návštěva poutního místa prvního kázání Buddhy; křivolaké uličky a nejposvátnější místa hinduistů – koupací a spalovací gháty; večer impozantní hinduistické obřady áratí na březích Gangy.

10. den

Váránasí: ranní projížďka lodičkou po Ganze – náboženské rituály na březích probouzejícího se města; toulky křivolakými bazary fascinujícího starého města s jedinečnou atmosférou – projížďka cyklorikšou pulzujicími ulicemi.

11. den

Váránasí – hranice – Lumbiní : ranním vlakem do Górakhpuru a dále na indicko-nepálskou hranici a do Lumbiní – jedno ze čtyř velkých poutních míst buddhismu, místo narození Buddhy.

12. den

Lumbiní – Pókhara: hluboká údolí, terasovitá rýžová políčka, nedozírné lesy – fotogenická cesta podhůřím Himálaje do druhého největšího města Nepálu.

13. den

Pókhara: odpočinkový den ve stínu himálajských velikánů – fakultativně na loďkách po jezeře Phéva, krátký výstup k pagodě Míru a dále po hřebeni k soutěsce Déví – vše s výhledy na krásnou horu Mačhapučhre (tzv. "Rybí ocas") a masiv Annapúren.

14. den

Pókhara – Káthmándú: celodenní přejezd do hl. m. Nepálu, "opičí chrám" Svajambhunáth – symbol Nepálu; večer návštěva historického jádra města náměstí Darbar s palácem dětské žijící bohyně Kumárí.

15. den

Káthmándú: celodenní okruh po Káthmándské kotlině – starobylé hlavní město Bhaktapur  s náměstím hrnčířů, nejstarší nepálská pagoda Čángu Nárájan ležící na horském hřebeni, hinduistické centrum Pašupatináth na březích řeky Bagmatí.

16.–17. den

Káthmándú – Praha: ráno fakultativně možnost letu k Mt. Everestu; dopoledne volno na nákupy suvenýrů; odlet do ČR, přílet 17. den.

Termíny zájezdu
Číslo zájezduTermínZákladní cenaCena po slevě
2720140313. 10. – 29. 10. 2024 (17 dní) 74 800 Kč 72 556 Kč   sleva 2 244 Kč
sleva za včasnost do 13. května 2024
Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj povinný - 8 800 Kč
      indické vízum - 1 200 Kč

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Dillí / Káthmándú–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x noční lehátkový vlak
  • 2x denní vlak
  • pronajaté mikrobusy
  • taxíky a rikši
  • 14x hotel *** se snídaní
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český průvodce.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

nepálské vízum – 30 USD

Poznámka:

Nepálští hinduisté i buddhisté uctívají dívku Kumárí jako ztělesnění hinduistické bohyně Durgy. Jedná se o dívku velmi mladou, která titulu Kumárí (dívka, panna) a s ním spojené funkce pozbývá s příchodem první menstruace. Funkce Kumárí je především obřadní, dívka hraje významnou roli hlavně při náboženských slavnostech, jinak ze svého domu prakticky nevychází. Možná ji ale zahlédneme za vyřezávaným oknem jejího paláce na náměstí Darbar v Káthmándú.

Zájezd lze prodloužit individuálním programem v Bhútánu – více informací v kanceláři.

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

6–16 účastníků

Fotogalerie
Zajímavosti

Víte, kdo patří mezi největší zaměstnavatele na světě? Státem vlastněné Indické dráhy (IR), jež zaměstnávají přes 1,4 milionu lidí, jsou na předním místě. Indická železnice je vůbec nejrozsáhlejší železniční sítí na světě. Více než 10 000 vlaků ujede průměrně téměř 80 000 kilometrů každý den a přepraví přes 30 milionů cestujících. Nákladní vlaky převezou více než 2,8 milionů tun nákladu a to vše na 114 500 km. Dohromady tyto vlaky urazí každý den dráhu třiapůlkrát delší, než je vzdálenost ze Země na Měsíc.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů