Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Buddhové všech barev a velikostí
  • Za horskými kmeny a divokou přírodou severu
  • Po stopách slonů a tygrů v NP Khao Yai
  • Aktivní odpočinek na ostrovech Thajského zálivu

Projeďte se na slonu, ochutnejte "páchnoucí" durian nebo si na trhu kupte kytici orchidejí. Poznejte, že Thajsko nejsou jen krásné pláže a tropické ostrovy. Jsou to i přátelští lidé, místa odkazující na bohatou historii, moderní a fungující infrastruktura, pestrá příroda i báječné jídlo. Podrobná cesta Thajským královstvím nás zavede mezi horské kmeny na severu země, do starobylých měst v centrální části i na pláže nejzazšího jihu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. - 2. den

Praha - Bangkok: letecky do Bangkoku, moderního asijského velkoměsta - rušný život na řece Chao Phraya.

3. den

Bangkok: překrásně vyzdobený areál Královského paláce; perly thajského chrámového umění - Wat Phra Keo (smaragdový Buddha), Wat Po (45metrový ležící Buddha) či Traimit (zlatý Buddha); noční vlak do Chiang Mai, kulturního centra severu i celého Thajska.

4. den

Chiang Mai: bývalé hlavní město království Lanna s více než 300 chrámy - nejposvátnější chrám severu Doi Suthep s krásným výhledem; řemeslnické dílny a návštěva vyhlášeného nočního bazaru.

5. den

Chiang Mai - Chiang Rai: pokračování dál na sever k Mekongu tvořícímu hranici s Laosem; návštěva chovné stanice slonů, možnost projížďky na slonech.

6. den

Chiang Rai - Chiang Mai: výlet v oblasti proslulé jako opiový trojúhelník na hranici tří států (Thajsko, Barma, Laos) - projížďka hustou džunglí po řece Mae Kok; návrat do Chiang Mai.

7. den

Chiang Mai - Sukhothai : přejezd do Sukhothai - nejstarší metropole Siamu s unikátním chrámovým komplexem khmérského stylu.

8. den

Sukhothai - NP Khao Yai: opičí chrám v Lopburi (jedno z nejstarších thajských měst vůbec); pokračování do Khao Yai - nejstarší thajský národní park.

9. den

NP Khao Yai : pět vegetačních pásem jednoho z největších zachovalých monzunových pralesů pyšnícího se populací slonů, tygrů, gibonů, makaků či zoborožců, jezerem i vodopády.

10. den

Ayuthaya - Kančanaburi: přes Ayuthayu - historický park s rozpadlými chrámovými komplexy jedné z nejstarších a nejmocnějších metropolí JV Asie, kdysi nazývané pohádkovým městem Orientu; odtud dále do oblasti Kančanaburi.

11. den

Kančanaburi: výlet do NP Erawan - jeden z nejoblíbenějších thajských parků s proslulým sedmistupňovým vodopádem, možnost koupání v tyrkysové vodě; legendární most přes řeku Kwai, návštěva historických míst z 2. světové války (to vše ve scenérii tropické přírody).

12. den

Kančanaburi - Koh Samui: ranní návštěva jednoho z proslulých thajských plovoucích trhů; pokračování do Bangkoku a přelet na jih na ostrov Koh Samui v Thajském zálivu.

13. - 14. den

Koh Samui: odpočinek na kouzelných plážích - možnost výletů na okolní ostrovy či do mořského národního parku Ang Thong.

15. - 16. den

Koh Samui - Praha: přesun na letiště a odlet přes Bangkok do ČR, přílet do Prahy 16. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
letenka Praha–Bangkok–Praha (vč. všech poplatků), 2x přelet (Bangkok–Koh Samui a zpět), 1x noční lehátkový vlak (Bangkok–Chiang Mai), mikrobusy, loďky, 12x hotel *** se snídaní, 1x lehátkový vlak, vstupné do památkových objektů a NP dle programu, český odborný průvodce China Tours.
Poznámka:
V podzimním termínu může být pobyt na ostrově Koh Samui vzhledem k počasí nahrazen pobytem na ostrově Phuket.
Pořadatel:
CK China Tours
Fotogalerie
China Tip
Víte, že Bangkok je zapsán v Guinessově knize rekordů? Ceremoniální varianta jeho názvu je nejdelší na světě a zní Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Což ve volném překladu znamená "Veliké město andělů, věčné sídlo božských klenotů, nedobytné město boha Indry, veliké hlavní město devíti drahokamů, blažené město s královským palácem, jež připomíná sídlo bohů, město bohem Indrou darované a postavené Višnuem".
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů