Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Královská Polonnaruva, zlaté jeskyně Dambully a do nebes čnící Lví skála
  • Pohádková vysočina, kde je skryt Buddhův zub, "končí svět" a pěstuje se báječný čaj
  • Sloní sirotčinec – domov pro více než 60 ušatých obrů, safari i líheň mořských želv
  • Vody oceánu a písečné pláže jihozápadu ostrova

Vydejte se na ostrov, jenž je díky své rozmanitosti právem nazýván Perlou Indického oceánu. Nejenom příroda a krásné pláže lákají návštěvníky všech věkových skupin. Magnetem je i bohatá historie a stavby s ní spojené, úsměvy a upřímná pohostinnost místních lidí. Program je uspořádán tak, aby zaujal i dětského cestovatele – seznámil ho nenásilnou formou s hlavními "atrakcemi" ostrova, poskytl prostor pro setkání s místními obyvateli i pro pohyb v přírodě a v závěru dopřál koupání a oddech na plážích jihozápadní části ostrova.

Zájezd je realizován ve vyšším standardu ubytování (tříhvězdičkové hotely, většina s bazény) i poskytovaných služeb (polopenze, veškeré vstupy v ceně).

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Negombo:přílet ráno do Kolomba a přesun do hotelu v Negombu – odpoledne volno na koupání v Indickém oceánu; pro neznavené letem možnost návštěvy rybího trhu a laguny s desítkami barevných lodiček.

3. den

Negombo – Dambulla : přejezd do rezortu poblíž Sígirie, který se nám na tři dny stane základnou pro výlety; cestou návštěva Arankele lesní, stále živý buddhistický klášter z 6. stol.; Rangírí Viháraya a jeskynní chrámy s rozsáhlou freskovou výzdobou a více než 150 sochami Buddhů v Dambulle.

4. den

Sígirija : velkolepá a nedobytně vyhlížející pevnost zvaná "Lví skála", jež osamoceně ční 200 m nad krajinou – fresky nebeských víl a důmyslný systém fontán; odpoledne fakultativně projížďka na slonech.

5. den

Polonnaruva : celodenní výlet do někdejšího mocenského a kulturního centra sinhálské říše – pozůstatky královského a vládního paláce, stúpy, lázně; mistrovské dílo kameníků Gal vihára – sousoší čtyř Buddhů v žulovém monolitu; Quadrangle – náboženské centrum ostrova ve 12. stol.

6. den

Přejezd z centrálních plání do Kandy – cestou exkurze do zahrady koření spojená s ukázkou pěstování a užití mnoha různých druhů koření, zastávka u hinduistického pitoreskního chrámu v Matalé; chrám Buddhova zubu – nejposvátnější místo Šrí Lanky; v podvečer hudebně-taneční představení v Kandy korunované chůzí po žhavém uhlí

7. den

Pinnevala – Kandy:výlet do sloního sirotčince v Pinnevale, původního domova Džanity a Samary z pražské zoo – více než 60 slonů od mláďat po staříky;  botanická zahrada Peradeníja na předměstí Kandy.

8. den

Nuvara Elija: cesta výše do hor do někdejší horské usedlosti "malá Anglie" – oblast známá pěstováním kávy a později světově proslulého čaje, cestou návštěva čajových plantáží a továrny na zpracování čaje; svěžím krajem hor k 90 m vysokému kaskádovitému vodopádu Ella.

9. den

Nuvara Elija – Bandaravela: krásná cca 2hod. procházka na "malý konec světa" s nádherným výhledem na panorama hor; ubytování v bývalé haciendě někdejších anglických plantážníků nyní stylový hotel s koloniální atmosférou.  

10. den

Bandaravela – NP Udavalave:přejezd jižněji do přírodního rezortu na hranici NP – safari v NP, jenž je domovem různých druhů vysoké zvěře, ptactva, šakalů a neodmyslitelných chobotnatců.  

11. den

Udavalave – pobřeží: přesun na pobřeží Indického oceánu v jihozápadní části ostrova; ubytování u moře a odpoledne první koupíní a procházky po pláži.

12.–13. den

Dvoudenní pobyt u moře – koupání, šnorchlování, ochutnávky ryb a mořských plodů.

14.–15. den

 14. den Dopoledne pobyt u moře; odpoledne výlet do portugalského opevněného přístavu Galle večer přesun na letiště a letecky zpět do Prahy; přílet domů 15. den. 

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Kolombo–Praha (vč. všech poplatků)
  • pronajaté mikrobusy
  • 13x hotel *** s polopenzí
  • vstupné do památkových objektů a NP dle programu
  • český průvodce.
Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů