Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Stúpy, chrámy a paláce Káthmándského údolí
  • Rýžové terasy, horské vesničky a výhledy na osmitisícovky Himálaje
  • Plavba po řece Trišulí nebo rybaření na písečné pláži
  • Safari v džípu i ze hřbetu slona v NP Čitván

Tento zájezd je horským střípkem v naší silvestrovské mozaice. Vyzkoušejte dovolenou, kde den za dnem plyne v příjemném tempu, na vlně poznávání, ale i pohody a oddechu v krásném prostředí nejvyšších hor planety. Nejedná se o fyzicky náročnou akci, i když pár kilometrů ujdeme i pěšky v kopcích nad Pókharou, volnější 6. den v okolí Astamu lze využít i k celodennímu výletu. Další program nás zavede na zajímavá místa, jako jsou Káthmándské údolí a jeho královská města, pevnost v Górkhce, jezero Phéva i NP Čitván. Věříme, že program osloví ty z vás, kteří chtějí zužitkovat volný čas kolem svátků k poznání tak zajímavé země, jakou Nepál bezesporu je.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Káthmándú: ranní přílet do hl. města Nepálu a přesun do hotelu v nedalekém krásném starém Bhaktapuru – prohlídka architektonicky jedinečného královského města; palác s 55 vyřezávanými okny, vrchol káthmandského zlatnictví – Zlatá brána, nejvyšší nepálská pagoda Njatapóla i stále živé náměstí hrnčířů.

3. den

Káthmándské údolí : opičí chrám Svajambhunáth, jehož oči shlíží z pahorku na celé údolí; Tibeťané a jejich stúpa Bódhnáth; nejposvátnější místo nepálských hinduistů Pašupatináth a svatí mužové.

4. den

Bhaktapur – Pókhara: dopoledne přelet do příjemné Pókhary – druhého největšího města Nepálu, jež se nám stane základnou pro výlet do podhůří Himálaje; projížďka lodičkou po jezeře Phéva k ostrůvku Tál Bárahí; krátký, ale prudší výšlap k pagodě Míru – fantastické výhledy na jezero, město a hřeben osmitisícových Annapúren a posvátnou Mačhapučhre, přezdívanou "Rybí ocas"; příjemná štědrovečerní večeře.

5. den

Pókhara – Astam: přesun džípy a pak nalehko pěšky do ekolodže v 1600 m n.m. proslulé dechberoucími západy slunce a panoramatickým výhledem na zasněžené himálajské hřebeny; odpoledne věnované zastavení a vychutnání klidné krásy přírody v kopcích nad rušným životem měst – kdo bude chtít, pokusí se uplést bambusový koš a může pomoci uvařit našemu kuchaři večeři.

6. den

Astam – Dampus: půldenní pěší túra podhůřím Himálaje ve výšce kolem 1700 m n.m. do vesnice Dampus – cesta vede horskými usedlostmi a rýžovými políčky, kde není nouze o úsměvy místních lidí.

7. den

Dampus – Pókhara: z Dampusu cca 2,5 h pěšky do vesnice Phédy a pak džípy sjezd do hotelu v Pókhaře – cestou zastávka v Muzeu horolezectví.

8. den

Pókhara – Górkha řeka Trišulí: přejezd do kolébky nepálského národa, rodného města sjednotitele země Prthví Nárájana Šáha a sídla někdejší královské rodiny – opevněný palác Górkha Darbar s výhledy na osmitisícovou Dhaulágirí; nocleh v příjemném rezortu u řeky Trišulí.

9. den

Trišulí – Čitván: příprava člunů a následně splutí části řeky zakončené obědem; odpoledne přejezd na jih země k NP Čitván.

10. den

Národní park Čitván : pobyt v nejstarším NP Nepálu, jenž je domovem 700 druhů volně žijících živočichů, včetně krále džungle tygra indického a nosorožce indického – navštívíme původní vesnici etnika Tharu, absolvujeme safari a projedeme se na slonech i člunem za gaviály; večer taneční vystoupení v krojích;pro zájemce možnost strávit noc v pozorovací věži v džungli.

11. den

Čitván – Káthmándú: půldenní přejezd do Káthmándú – dle času příjezdu královské náměstí Darbar, volno na poslední nákupy a slavnostnější večeře před příchodem nového roku.

12.–13. den

Káthmándú: ráno fakultativně možnost letu k Mt. Everestu; toulky křivolakými uličkami čtvrti Thamel; večerní či noční odlet z Nepálu a 13. den přílet do ČR.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Káthmándú–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet Káthmándú–Pókhara
  • pronajatý mikrobus
  • 6x hotel *** se snídaní
  • 2x ekolodž s polopenzí a spol. soc. zař.
  • 2x lodž v NP s plnou penzí
  • 1x štědrovečerní večeře + 1x silvestrovská večeře
  • vstupné do památkových objektů a NP dle programu
  • český odborný průvodce.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

nepálské vízum – 30 USD

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zajímavosti

Nepálští hinduisté i buddhisté uctívají dívku Kumárí jako ztělesnění hinduistické bohyně Durgy. Jedná se o dívku velmi mladou, která titulu Kumárí (dívka, panna) a s ním spojené funkce pozbývá s příchodem první menstruace. Funkce Kumárí je především obřadní, dívka hraje významnou roli hlavně při náboženských slavnostech, jinak ze svého domu prakticky nevychází. Možná ji ale zahlédneme za vyřezávaným oknem jejího paláce na náměstí Darbar v Káthmándú.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů