Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Horská železnice s východem slunce a fascinující soutěska Taroko
  • Poklady z pekingského Zakázaného města a "bambusová" Taipei 101
  • Jedinečné šnorchlování mezi miliony malých nežahavých medúz
  • Vápencové ostrůvky, bělostné pláže a skvělá mořská kuchyně

Pro tento zájezd jsme spojili dvě zajímavé ostrovní země, které jsou ale naprosto odlišné. Osvědčený horský Taiwan a "novinkové" tichomořské Palau. Taiwan se pyšní kdysi nejvyšší budovou světa a jednou z nejdynamičtějších ekonomik, ale třeba i historickými poklady z pekingského Zakázaného města. Zejména však nabízí divokou tropickou přírodu v podobě hlubokých soutěsek, křišťálových jezer či pobřeží modelovaného divokým mořským příbojem, díky níž si kdysi od Portugalců získal pojmenování Formosa neboli Nádherný ostrov. Palau je naproti tomu podmořský ráj uprostřed Tichého oceánu. Budete se moci projet lodí či na kajaku mezi stovkami vápencových ostrovů a ostrůvků, zašnorchlovat si v jezeře plném malých nežahavých medúz či na korálovém útesu nebo jen poležet na bělostné pláži. Nejen milovníci historie se mohou vypravit po stopách pacifických bojů 2. světové války. A všichni určitě ocení skvělou ostrovní kuchyni Taiwanu i Palau.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Taipei (Tchaj-pej): ranní přílet do hl. města Taiwanu (Tchaj-wan) a následný výlet k Tichému oceánu – mořem vytvořené skalní útvary v Yeliu (Jie-liou) s poetickými názvy (Královnina hlava, Kouzelný střevíc...); skvělá mořská kuchyně; večerní návštěva buddhistického chrámu Longshan (Lung-šan) v centru města.

3. den

Taipei – pohoří Alishan (A-li-šan): celodenní přejezd východním pobřežím ostrova a závěrečný výjezd klikatou silnicí vinoucí se mezi čajovými plantážemi (na 70 km nastoupá 2000 m) do horské přírodní rezervace Alishan.

4. den

Alishan – jezero Slunce a Měsíce: časně ráno výjezd vláčkem pod vrchol posvátné hory Chushan (Čhu-šan) – „Slavnostní hora“ (2489 m) s východem slunce; pěší výlet po přírodní rezervaci – jezírka, magnóliová zahrada, obří stromy (nejstarší přes 2000 let); odpoledne přejezd k jezeru se zastávkou v buddhistickém klášteře Wenwu (Wen-wu).

5. den

Jezero Slunce a Měsíce – soutěska Taroko: ráno prohlídka okolí jezera – 46 m vysoká pagoda Cien (Cch'-en) s panoramatickým výhledem na jezero; odpoledne přejezd nádhernou vyhlídkovou horskou trasou centrálního hřebene s překročením nejvyššího průsmyku ostrova (3275 m) k ústí soutěsky Taroko.

6. den

TarokoTaipei: průjezd dramatickou soutěskou se zastávkami (i krátkými pěšími) v nejzajímavějších pasážích impozantních skal; dále přejezd zpět do Taipei scenerickou trasou severovýchodního pobřeží s výhledy z až 800 m vysokých Útesů čistých vod na Tichý oceán; večer návštěva pravého jídelního trhu.

7. den

Taipei – Palau: dopoledne návštěva monumentálního areálu Čankajškova památníku; odpoledne přelet na o. Koror tichomořského souostroví Palau a přejezd na vedlejší o. Meyungs do 5* rezortu položeného přímo u moře; první možnost ochutnat při večeři místní dary moře.

8. den

Palau – Koror: první den pobytu na pobřeží Tichého oceánu – koupání a odpočinek na bělostné pláži po předchozím poznávacím programu na Taiwanu; fakultativně půldenní návštěva bývalého hl. města Koror s možností nákupu tzv. storyboardstradiční dřevořezby s motivy místních legend.

9. den

Celodenní lodní výlet na Rock Islands  – přes 400 neobydlených vápencových ostrůvků: zastávky na nejznámějších místech – zátoka Milky Ways vápencovým léčivým bahýnkem, oblíbený cíl fotografů přírodní oblouk Natural Arch, životem překypující korálový útes a šnorchlovací ráj Fantasy Reef (Snový útes), piknikový oběd na některé z bělostných pláží.

10. den

Celodenní lodní výlet na nejvzdálenější o. Peleliu (cca 1 h lodí) s připomínkami bojů Američanů s Japonci za 2. světové války – vraky tanků a letadel, bunkrů a střílen; zastávka na nejikoničtějším místě Palau – Jellyfish Lake (Medúzí jezero) s miliony nežahavých malých medúz, mezi nimiž si můžeme zaplavat a zašnorchlovat; piknikový oběd na pláži.

11. den

Palau: odpočinek a koupání na hotelové pláži, nebo fakultativně další aktivity – výlet na mořských kajacích opět do oblasti Rock Islands, ale do míst přístupných pouze na kajacích (šnorchlování, piknikový oběd); pro náročné možnost absolvovat pravé tichomořské rybaření z lodi nebo vyhlídkový let letadlem či helikoptérou.

12. den

Palau – Taiwan: celodenní výlet autem po největším palauském o. Babeldaob – až 5 tun vážící kamenné monolity z 1. stol. n.l., procházka tropickou džunglí, 30 m vysoký vodopád Ngardmau s možností koupání, piknikový oběd, tradiční palauský mužský shromažďovací dům; Ngerulmud – asi nejmenší hl. město na světě s budovou Kapitolu; v podvečer odlet zpět do Taipei.

13.–14. den

Taipei – Praha: Palácové muzeum ukrývající poklady z pekingského Zakázaného města; návštěva Taipei 101 – do r. 2009 nejvyšší budova světa (509 m), pohled na město z 91. patra (391 m); nenáročný výstup (cca 20 min) po schodech na Sloní horu, odkud je nejkrásnější pohled na Taipei 101; večer transfer na letiště a odlet do ČR, přílet domů 14. den.

Termíny zájezdu
Číslo zájezduTermínZákladní cenaCena po slevě
2930040125. 10. – 7. 11. 2024 (14 dní) 148 800 Kč 144 336 Kč   sleva 4 464 Kč
sleva za včasnost do 25. května 2024
Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • Jednolůžkový pokoj - 38 800 Kč

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Taipei–Praha (vč. všech poplatků)
  • 2x přelet Taipei–Palau–Taipei
  • mikrobusy a historická úzkokolejka
  • 5x hotel *** + 1x hotel **** na Taiwanu – vždy se snídaní
  • 5x rezort ***** u moře na Palau – se snídaní (předpokládaný hotel Palau Pacific Resort s pokoji kategorie Garden View či Ocean View nebo hotel podobné kvality)
  • 2x lodní a 1x pozemní výlet na Palau – vždy s piknikovým obědem
  • vstupy do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu
  • český odborný průvodce.
Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zajímavosti

Zakázané město je chybný, nicméně vžitý název pro císařský palác v centru Pekingu. Čínsky se jmenuje Gugong (Ku-kung) – Starý palác. Císařský palác byl v dobách dynastií Ming a Qing (Čching) centrem obrovského "Zakázaného města" – komplexu, do kterého byl povolen vstup pouze osobám, jež měly co do činění na císarském dvoře. Většinu cenných předmětů z Gugongu můžeme dnes shlédnout v nádherném moderním, speciálně vybudovaném, Palácovém muzeu na předměstí Taipei, kam se dostala s kuomintangskou vládou prchající před čínsko-japonskou válkou a následně v souvislosti s občanskou válkou. 

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů