Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Tikal  – největší mayská památka
  • Živý folklór současných indiánů
  • 14 památek UNESCO

Tato varianta naší mexické stavebnice nabízí komplexní trasu, jež prodlužuje zájezd Mexiko – velká poznávací cesta o návštěvu jižních sousedních států, které jsou s Mexikem úzce propojeny společnou mayskou historií a kulturou. Po lehce komfortnějším mexickém programu, kde se budeme přesouvat pronajatým autobusem s místním řidičem, zamíříme dále již v menší skupině poněkud náročnějším cestovatelským stylem, ale ani zde nezapomínáme na občasné odpočinkové dny. Ostatně slabší turistická infrastruktura těchto zemí oproti Mexiku ani jinou možnost nenabízí, pokud chceme zachovat bohatost programu. Přesouvat se zde budeme pronajatými minibusy, loděmi a občas i veřejnou dopravou. O to více se ale dotkneme zdejšího života, indiánského folkloru a tradic, bezkonkurenčně nejživějších v rámci celé Střední Ameriky. Obzvláště tradiční indiánské trhy jsou pastvou pro oči i objektiv fotoaparátu. Vždy bude také dostatek času na návštěvu příjemných restaurací s vyhlášenými místními specialitami.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. - 14. den

Program v Mexiku absolvujeme pronajatým autobusem společně s naším mexickým okruhem.

15. den

Pobřeží Karibiku - volný odpočinkový program v Tulúmu; koupání, šnorchlování na krásných karibských plážích aj.

16. - 17. den

Belize - přesun do tohoto ministátu, prohlídka hlavního města Belize City; městečko San Ignacio v půvabném tropickém údolí řeky Macal; přesun do Guatemaly, do poklidného městečka Flores ležícího uprostřed jezera Petén Itzá.

18. - 19. den

Tikal - největší mayská památka, město ukryté v deštném pralese; jezero Izabal, koupání v Aguas Calientes - horké sirné prameny; loďkou po tropické řece do Livingstonu (typické karibské město s odlišným černošským osídlením). Následně přejezd lodí do Puerto Barrios a poté autobusem do Río Hondo.

20. den

Honduras - ruiny slavného mayského města Copán .

21. den

Jezero Atitlán - přejezd k jezeru a projížďka loďkou s působivými panoramatickými výhledy na tři okolní sopky.

22. den

Návštěva indiánských trhů v Chichicastenangu nebo Solole; podvečerní prohlídka Antiguy.

23. den

Antigua Guatemala - volný den v historickém hlavním městě s bohatou koloniální architekturou, fakultativně výlet s výstupem na činný vulkán Pacaya.

24. - 25. den

Letecky z Guatemala City zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a služby místních průvodců
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Mexico City / Guatemala City–Praha ve výši 25 000 Kč
  • pronajaté mikrobusy a lodní linka po jezeře Atitlan
  • 20x hotel **/*** a 3x ubytování u Karibiku – vždy se snídaní
  • vstupné – Chichen Itzá a cenote Dzitnup + Teotihuacán + mayské ruiny v Tulúmu + Palenque + Tikal + Monte Albán + Copán
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

hraniční (výstupní) poplatky (Mexiko – 30 USD, Belize – 40 BZD / 20 USD, Guatemala + Honduras – dohromady 5 USD) a další vstupy/aktivity (Mitla – cca 5 USD, Uxmal – cca 23 USD, muzeopark La Venta – cca 5 USD, palírna s ochutnávkou – cca 5 USD, Agua Azul – cca 4 USD, oběd v Agua Azul – cca 10 USD, Cholula – cca 5 USD, vodopád Misol-ha – cca 3 USD, termály Hierve el Agua – cca 3 USD, kostel v Chamule – cca 3 USD).

Poznámka:

U termínů, kde je uvedena registrace ESTA za příplatek, se poletí přes USA – pro tranzit přes USA je potřeba biometrický pas a registrace ESTA, nebo pas s platným vízem.

Od 21. 1. 2016 platí změněné podmínky pro cestování v rámci bezvízového styku. Pokud občan ČR cestoval kdykoliv po 1. 3. 2011 do Iráku, Íránu, Jemenu, Libye, Somálska, Sýrie a Súdánu, nemůže k cestě do USA využít ESTA (Visa Waiver Program), ale musí na Velvyslanectví USA požádat osobně o vízum. Více na stránkách MZV.

Upozornění:

Zájezd je v úvodní části programu v Mexiku (1.–15. den) spojen se zájezdem Mexiko – velká poznávací cesta. Počet klientů tak může v této části programu přesáhnout maximální hranici 18 osob stanovenou pro jeden zájezd.

Minimum pro konání prodloužení je 10 účastníků.

Fakultativní služby:

výstup na Pico de Orizaba – cca 38 USD, jízda historickou tramvají v Campeche – cca 12 USD, šnorchlování v Karibiku – od 50 USD, rezervace Sian Ka´an – cca 80 USD, zábavní park Xcaret – od cca 90 USD, výstup na sopku Pacaya – cca 20 USD.

Víza:

Občan ČR a držitel platného cestovního pasu či cestovního průkazu, může vstoupit na území Spojených států mexických bez víza a pobývat na něm po dobu nepřesahující 180 dnů ode dne vstupu.

Při vstupu na území Spojených států mexických je nutno předložit cestovní pas ČR, platný nejméně 6 měsíců po datu plánovaného odjezdu z Mexika, a dále vyplněnou hraniční průvodku FMT distribuovanou v letadle nebo poskytnutou přímo na příslušném hraničním přechodu. První díl průvodky zůstává vstupní migrační kontrole, druhý díl průvodky si ponechá cestovatel a odevzdává se při opuštění země, kdy také migrační orgány kontrolují, zda nebyla od data vstupu do data odjezdu překročena doba povoleného pobytu.

Výše zmíněnou hraniční průvodku je možné si vyplnit online, vytisknout a mít ji s sebou. Online vyplnění je možné zde.

Důrazně upozorňujeme, že při vstupu do země je nezbytné získat do cestovního dokladu razítko migračního úřadu. Byly zaznamenány případy, kdy úředník razítko do pasu nedal s poznámkou, že to není nezbytné, nicméně při výjezdu ze země byla požadována úhrada pokuty.
V souladu s mexickými migračními předpisy mají hraniční orgány právo kontrolovat způsob zabezpečení cesty, resp. odjezdu ze země. Proto se při cestách do Mexika doporučuje disponovat zpáteční letenkou (klientům je poskytnuta v rámci vypravení a zaslána také mailem zhruba týden před odletem).

Více informací na stránkách MZV.

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů