Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Po stopách aztécké a mayské civilizace
  • Písečné pláže Pacifiku, Mexického zálivu a Karibiku
  • Kaktusová pole v horách státu Oaxaca
  • 10 památek UNESCO

Málokterá země v člověku vzbudí tolik asociací jako právě Mexiko. Romantik si představí vyprahlé pláně se štíhlými sloupy kaktusů, nad nimiž se tyčí zasněžené vrcholky sopek, či snad tajemné zvuky z hloubi yucatánského pralesa. Milovník historie touží zalistovat kronikou dávných indiánských kultur, dotknout se aztéckých pyramid a pochopit mayský kalendář. Cestovatel si navíc přeje to vše spojit s vábivou pestrostí současného latinskoamerického života. Dovolte nám, abychom vám byli průvodci vším, co tato krásná a sympatická země nabízí.

V rámci naší kombinace programů do Mexika a sousedních států si můžete vybrat tři varianty zájezdů. Klasický program Mexiko – velká poznávací cesta je možné si prodloužit o návštěvu jižních sousedních států, které jsou s Mexikem úzce propojeny společnou mayskou historií a kulturou. Tuto komplexní trasu nabízíme pod názvem Mexiko, Guatemala, Belize a Honduras. Pokud nemáte čas absolvovat dlouhou trasu v rámci jedné dovolené, můžete prodloužení na jihu absolvovat samostatně jako zájezd Karibik, Guatemala, Belize a Honduras.  

Program mexické části zájezdu si užijeme v poklidném tempu, přesouvat se budeme pronajatým autobusem s místním řidičem. Seznámíme se s památkami čtyř nejvýznamnějších indiánských kultur – Aztéků, Mayů, Olméků a Zapotéků, nezůstaneme nic dlužni přírodním krásám země a na závěr si odpočineme na písečných plážích, s koupáním a šnorchlováním v Karibském moři.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. - 2. den

Letecky Praha - Mexico City; prohlídka Centro histrórico - historické části města, domy z koloniální éry; jedno z největších náměstí na světě Plaza de la Constitución, prezidenský palác Palacio Nacional, velkolepá Catedral Metropolitana - největší stavba v Latinské Americe, ostrov klidu a relaxace - městský park Alameda Central, překrásný Palacio de Bellas Artes, svatyně Basílica de Nuestra Seňora de Guadalupe; návštěva pyramidy Slunce a Měsíce v Teotihuacánu.

3. den

Pyramida v Cholule (historicky největší na světě); malebné město Puebla - prohlídka historického centra, ochutnávka místní speciality - vaječného koňaku a pokochání krásnou keramikou; odpoledne přejezd do městečka Ciudad Serdán v podhůří nejvyšší hory Mexika - sopky Pico de Orizaba (5747 m).

4. den

Pico de Orizaba - fakultativní výlet autem po svazích Pico de Orizaba - jedinečné piniové lesy, tradiční vesnice; možnost pěší turistiky do výšky cca 4700 m.

5. den

Oaxaca - přejezd krajinou obřích kaktusů do indiánského státu Oaxaca, návštěva zapotécké pyramidy na Monte Albán; procházka koloniálním městem Oaxaca, ochutnávka specialit - pražené kobylky na trhu, mezcal aj.; kostel Santo Domingo, který je součástí komplexu dominikánského kláštera.

6. den

Mixtécká kultura v Mitle ; zapotécké paláce stavěné zajímavou mozaikovou technikou, návštěva palírny mezcalu, zkamenělé vodopády Hierve el Agua, koupání v přírodních jezírcích uprostřed hor.

7. den

Puerto Arista - přejezd na pobřeží Tichého oceánu, odpočinek u Pacifiku.

8. den

San Cristóbal de las Casas - přesun do státu Chiapas - život současných Mayů; návštěva vesnic s živým indiánským folklorem; fakultativně výlet na lodičce kaňonem Sumidero.

9. den

Misol-ha - možnost koupání přímo pod vodopádem a mezi jedinečnými travertinovými kaskádami Agua Azúl.

10. den

Palenque - návštěva mayského města a archeologického naleziště Palenque uprostřed džungle; olmécké hlavy v parku La Venta .

11. den

Poloostrov Yucatán - koupání a odpočinek na písečných plážích Mexického zálivu; večerní procházka koloniálním pirátským městem Campeche  s možností projížďky historickou tramvají.

12. - 13. den

Uxmal  - kouzelníkova pyramida, nejvýznamější památka na historické trase Ruta Puuc, večerní procházka městem Mérida po Paseo Montejo; druhý den maysko-toltécká kultura v Chichén Itzá a cenoty - pověstné mayské studně.

14. den

Karibské pobřeží; mayský maják v Tulúmu - odpočinek, koupání, šnorchlování na korálových útesech; ubytování v hotelu nedaleko pláže.

15. - 16. den

Přesun do Cancúnu a letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a služby místních průvodců
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Mexico City / Cancún–Praha ve výši 22 000 Kč
  • klimatizovaný autobus s místním řidičem po celé trase
  • 12x hotel **/*** se snídaní
  • 2x ubytování v Karibiku na pláži se snídaní
  • vstupy – Chichen Itzá a cenote Dzitnup + Teotihuacán + mayské ruiny v Tulúmu + Palenque + Monte Albán
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

vstupy/aktivity: Mitla – cca 5 USD, Uxmal – cca 23 USD, muzeopark La Venta – cca 5 USD, palírna s ochutnávkou – cca 5 USD, Agua Azul – cca 4 USD, oběd v Agua Azul – cca 10 USD, Cholula – cca 5 USD, vodopád Misol-ha – cca 3 USD, termály Hierve el Agua – cca 3 USD, kostel v Chamule – cca 3 USD.

Poznámka:

U termínů, kde je uvedena registrace ESTA za příplatek, se poletí přes USA – pro tranzit přes USA je potřeba registrace ESTA a biometrický pas, nebo pas s platným vízem.

Od 21. 1. 2016 platí změněné podmínky pro cestování v rámci bezvízového styku. Pokud občan ČR cestoval kdykoliv po 1. 3. 2011 do Iráku, Íránu, Jemenu, Libye, Somálska, Sýrie a Súdánu, nemůže k cestě do USA využít ESTA (Visa Waiver Program), ale musí na Velvyslanectví USA požádat osobně o vízum. Více na stránkách MZV.

Upozornění:

Zájezd je spojen se zájezdem Mexiko, Guatemala, Belize a Honduras, může tedy celkový počet dosáhnout až 20 osob.

Fakultativní služby:

výstup na Pico de Orizaba – cca 38 USD, jízda historickou tramvají v Campeche – cca 12 USD, šnorchlování v Karibiku – od 50 USD, rezervace Sian Ka´an – cca 80 USD, zábavní park Xcaret – cca od 90 USD.

Víza:

Občan ČR a držitel platného cestovního pasu či cestovního průkazu může vstoupit na území Spojených států mexických bez víza a pobývat na něm po dobu nepřesahující 180 dnů ode dne vstupu.

Při vstupu na území Spojených států mexických je nutno předložit cestovní pas ČR platný nejméně 6 měsíců po datu plánovaného odjezdu z Mexika a dále vyplněnou hraniční průvodku FMT distribuovanou v letadle nebo poskytnutou přímo na příslušném hraničním přechodu. První díl průvodky zůstává vstupní migrační kontrole, druhý díl průvodky si ponechá cestovatel a odevzdává se při opuštění země, kdy také migrační orgány kontrolují, zda nebyla od data vstupu do data odjezdu překročena doba povoleného pobytu.

Výše zmíněnou hraniční průvodku je možné si vyplnit online, vytisknout a mít ji s sebou. Online vyplnění je možné zde.

Důrazně upozorňujeme, že při vstupu do země je nezbytné získat do cestovního dokladu razítko migračního úřadu. Byly zaznamenány případy, kdy úředník razítko do pasu nedal s poznámkou, že to není nezbytné, nicméně při výjezdu ze země byla požadována úhrada pokuty.

V souladu s mexickými migračními předpisy mají hraniční orgány právo kontrolovat způsob zabezpečení cesty, resp. odjezdu ze země. Proto se při cestách do Mexika doporučuje disponovat zpáteční letenkou (klientům je poskytnuta v rámci vypravení a zaslána také mailem zhruba týden před odletem).

Více informací na stránkách MZV.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

12–20 účastníků

Klima:

tropické, vzduch obvykle 25–31 °C, bez velkých výkyvů. Jde o optimální termíny v tzv. suché sezóně.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů