Vyhledat zájezd na mapě

Vyniká především pálivostí. Thajci rádi ochucují různými výraznými příchutěmi, např. mátou, citronelou, koriandrem nebo čili papričkami. Mezi nejznámější pokrmy patří polévkatom yam (psáno též tom yum), zároveň pikantní a nakyslá, právě díky čili a citronele – někdy se ovšem její výrazná chuť mírní kokosovým mlékem.

Smažené nudle pad thaiDo obecného západního povědomí vstoupil také pad thai, což jsou restované rýžové nudle, nejčastěji smíchané s krevetami, fazolovými klíčky, vejcem a dalšími ingrediencemi. Thajsko je vedle Kambodže jedinou zemí regionu, kde lze poměrně běžně narazit i na smažený hmyz. Vzhledem k rozmachu turistiky v této zemi je na většině navštívených míst možné dát si i čínskou, indickou kuchyni, pro nepřizpůsobivé i evropskou.

Fotogalerie k článku
Související články
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů