Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Výstup na Pico de Teide (3718 m) s dopomocí lanovky
  • Ochutnávka skvělých vín v okolí La Laguny 
  • Poznávací program s pěšími výlety
  • Ubytování na jednom místě v příjemném lázeňském městě

Vnímat ostrov Tenerife jen jako plážovou destinaci by znamenalo velkou chybu. Koupání je zde samozřejmě také příjemné v téměř jakoukoli roční dobu, ale aktivnějším cestovatelům nabízejí „Kanáry“ jako hlavní lákadlo především krásnou romantickou přírodu, velmi pestrou a často překvapivě opuštěnou.

Vychutnejte si s námi konec roku uprostřed nekonečného Atlantiku. Během našeho putování se zaměříme nejen na poznávání jedinečných scenerií Národního parku Teide, pohoří Anaga či nejkrásnějších pláží na jihu ostrova. U sklenky vína s tradičním kozím sýrem však pronikneme především do pohody a lehkosti životního stylu místních obyvatel, kteří jakoby neznali uspěchaný způsob života kontinentální Evropy. Oslavte s námi konec roku na Tenerife a nebudete litovat.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha – Tenerife; večerní prohlídka koloniálního města Puerto de La Cruz.

2. den

Puerto de La Cruz a La Orotava – pokračování v prohlídce města, procházka historickým centrem, možnost posezení v některé z útulných kavárniček; odpoledne návštěva Observatorio del Teide – prohlídka jednoho z nejlepších míst k pozorování hvězd na severní polokouli; fakultativní projížďka lodí v okolí Los Gigantes.

3. den

Výstup na Pico del Teide (3718 m) s dopomocí lanovky, od níž už není vrchol daleko (viz Poznámka v Podmínkách zájezdu) – obvyklé jsou zde nadoblačné výhledy až na sousední ostrovy; odpolední procházka kolem bizarních skalních útvarů v NP Teide a krátký nenáročný výlet v měsíční krajině Paisaje Lunar na okraji náhorní plošiny NP Teide, variantně odpočinek u Atlantiku na plážích městečka El Medano.

4. den

Punta Teno – návštěva nejzápadnějšího bodu Tenerife; pronikneme do místního životního stylu ve městečku Garachico; návštěva bodegy a vinice v Icod de los Vinos a ochutnávka sýrů typických pro Kanárské souostroví.

5. den

Pohoří Anaga – geologicky nejstarší část ostrova protkaná desítkami turistických stezek, ze kterých skrze majestátní scenérie hor můžete pozorovat nekonečný oceán. Večer silvestrovský přípitek na břehu Atlantiku.

6. den

Santa Cruz de Tenerife – prohlídka historického centra hlavního města ostrova; poklidné odpoledne v nejkrásnějším koloniálním klenotu ostrova, městě San Cristobal de La Laguna. Případně relaxace na pláži Playa de las Teresitas.

7. den

Hornaté západní pobřeží ostrova – sestup slavnou soutěskou Masca k moři, koupání a návrat lodí podél závratných skalních stěn Los Gigantes.

8. den

Pirámides de Güímar – dopolední prohlídka z velké části restaurovaných pyramid. Letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Tenerife–Praha ve výši 11 500 Kč
  • doprava pronajatým mikrobusem
  • 7x ubytování v hotelu či v penzionu **–*** se snídaní v Puerto de la Cruz
  • exkurze do observatoře Observatorio del Teide
  • lanovka na Pico de Teide
  • silvestrovský přípitek
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

vstupy do památek, lodní výlet v okolí Los Gigantes.

Poznámka:

Pořadí jednotlivých dnů programu není závazné, ale na témže ubytovacím místě se budou vybírat podle počasí a dohody.

Vzhledem k velmi omezenému počtu povolenek až na samotný vrchol Pico de Teide nejsme schopni ho garantovat, ale výhledy ze stezky kolem horní stanice lanovky jsou obdobně působivé.

Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit systém slev.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

7–8 účastníků

Ubytování:

Ubytování na jednom místě – Puerto de la Cruz, hotel Tenerife Ving (hotel se může změnit v závislosti na kapacitách).

Náročnost:

Jde většinou o půldenní vycházky a túry. Krátká technicky náročnější místa zajištěná lany nás čekají při sestupu soutěskou Masca.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů