Každá větší restaurace má svůj vlastní recept na přípravu pekingské kachny. Základní postup je ale vždy v zásadě stejný. Zabité a vykuchané kachně je pod kůži napumpován vzduch, aby se oddělila kůže od masa, poté je natřena omáčkou ze směsi cukru a černého rýžového octa a sojové omáčky, která dá později vzniknout hnědočervené křupavé kůrce. Poté je kachna na několik hodin zavěšena za krk do suchého a dobře větraného místa, aby dokonale oschla. Pak je do kachny nalito určité množství vroucí vody a je opět za krk zavěšena do pece. V té se při pravidelném otáčení po dobu asi 40 minut zevnitř dusí a z vnějšku peče, až se dosáhne křehkého masa a oné zmiňované křupavé kůrky. Poté se nakrájí tak, aby na každém jejím plátku bylo současně jak maso, tak kousek kůže.
Pekingskou kachnu můžete ochutnat na zájezdu
Peking a Šanghaj (nejen) pro gurmány 8 dní

Skvosty Říše středu 12 / 16 dní

Čína Nefritového císaře 12 dní

4–6 účastníků | polopenze | vstupy v ceně | ****
Čína krásná a neznámá 12 / 15 dní

Velká cesta Říší středu 22 / 26 dní

Čína a Tibet 15 dní

8–18 účastníků | snídaně | vstupy v ceně | ***
Z Pekingu do Dillí 16 dní

Kailás se svátkem Saga Dawa 22 dní

Čínský nový rok 8 dní

Transsibiřskou magistrálou do Mongolska a Pekingu 19 dní
