Vyhledat zájezd na mapě

Je ovlivněna zejména indickou, částečně i čínskou. Libuje si v kořenných směsech karí a různých ochucovadlech, mezi něž patří i lehce smradlavá pasta ngapi, vyráběná z fermentovaných solených ryb či krevet, či arašídové omáčky. Barmánci to však na rozdíl od Indů či Thajců obvykle nepřehánějí s pikantností.

Třebaže v Barmě není problém narazit na masitou stravu, místní lidé se některým masům raději vyhýbají (hlavně hovězímu a vepřovému), běžné je ovšem kuřecí či ryby. O zabíjení zvířat na jídlo se ovšem starají jiná etnika či nebuddhisté, hlavně muslimové a zdejší Číňani. V turističtějších místech si lze dát nejen barmské, ale i indické (např. rizoto birjani) nebo čínské (různé typy nudlových jídel) pokrmy, někdy i evropské.

Fotogalerie k článku
Související články
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů