Vyhledat zájezd na mapě

Praha, 22. listopadu 2021 – Celosvětová krize cestovního ruchu spojená s pandemickou situací v právě uplynulém roce přivedla obě cestovní kanceláře před náročné, ale jediné logické rozhodnutí – organizační fúzi ve sjednocenou silnou společnost. Tento již loni nastartovaný proces nyní končí a Adventura současně uzavírá jako jedna z prvních cestovních kanceláří v Česku zákonné pojištění proti úpadku na rok 2022.

Na začátku loňského roku 2020 vstoupila cestovní kancelář Adventura společně se svojí dceřinou společností China Tours do jubilejní třicáté, respektive dvacáté sezony. Adventura vznikla v raných devadesátých letech jako jedna z prvních porevolučních cestovních kanceláří a postupně se vyprofilovala v jednu z největších českých cestovních kanceláří, nabízející poznávací a aktivní dovolenou v rámci celého světa. China Tours byla založena o deset let později jako cestovní kancelář specializovaná na poznávací zájezdy do Asie. Také ona si velmi rychle vydobyla respekt a získala mnoho věrných příznivců.

„Bohužel právě v jubilejním roce vypukla pandemie onemocnění Covid-19, která těžce otřásla celosvětovým cestovním ruchem. Kvůli nezbytným úsporám jsme museli s lítostí zredukovat naše pracovní týmy a sestěhovat obě cestovní kanceláře na společnou sídelní adresu ve Voroněžské ulici na Praze 10. Díky rezervám, částečné státní pomoci a usilovné mravenčí práci jsme dokázali oba pandemické roky ekonomicky zvládnout a pevně věříme, že to nejhorší je už za námi,“ uvádí Petr Novotný, generální ředitel znovusjednocené společnosti, a dodává: „Proces sloučení obou našich cestovních kanceláří nyní završujeme. Krize je dobrou příležitostí k revizi aktuálního uspořádání i k novému rozvoji. Adventura, ve svých počátcích spíše aktivně a outdoorově zaměřená, v posledních dvaceti letech výrazně rozšířila svůj záběr, a jedním z hlavních pilířů její nabídky se staly poznávací zájezdy. Existence dceřiné poznávací cestovní kanceláře tedy už nedává tak jasný smysl jako v době vzniku China Tours.“

Obě firmy se proto nyní sloučily zpět do mateřské společnosti Adventura, a pro marketingové zpřehlednění zavádí dvě parciální podznačky dvou specializovaných produkčních týmů. Do čela těchto týmů se potom staví ti nejpovolanější ze spolumajitelů firmy, kteří chtějí spolehlivě navázat na předchozí úspěchy i tradice: Tým ADVENTURA TRAVEL (se specializací na poznávací zájezdy) povede zakladatel a dosavadní ředitel China Tours RNDr. Miloš Podpěra, tým ADVENTURA ACTIVE (zaměřený na aktivní dovolenou) povede jeden ze zakladatelů a jednatel Adventury RNDr. Ing. Jaroslav Lhota.

„Moc děkujeme našim klientům, že nás ve složitém období s vynuceným rušením a přesouváním zájezdů podrželi a trpělivě snášeli všechny změny a nestandardní komplikace s aktuálním cestováním spojené. Věříme, že situace v příštím roce bude znatelně lepší. Na stránkách www.adventura.cz je již nyní k dispozici kompletní nabídka obou cestovních kanceláří, jak ji naši klienti znají z minulých let. Tištěné katalogy pro rok 2022 nevydáváme, protože celosvětová situace i nová doba si neodbytně žádají průběžný flexibilní přístup, který už nelze prostřednictvím statické tištěné nabídky zodpovědně zajistit. Bude nám potěšením i závazkem, pokud si naše stránky projdou jak naši dosavadní klienti, tak i noví zájemci o kvalitní – poznávací i aktivní – cestování, a vyberou si zde svoji příští dovolenou,“ uzavírá Petr Novotný.

Informace pro média:
Cestovní kancelář Adventura s.r.o. byla založena v roce 1990 nadšenými cestovateli a milovníky aktivního pobytu v přírodě. Její nabídku představují tři hlavní směry – poznávací zájezdy, turistické zájezdy a dovolená na kole. Více na www.adventura.cz
China Tours s.r.o. je cestovní kancelář zaměřená na kvalitní poznávací zájezdy do Asie. Vznikla v roce 2001, zkušenosti v cestovním ruchu ale její pracovníci sbírali již od roku 1991. Mezi její hlavní zásady patří organizování zájezdů v malých skupinkách, odborní průvodci a originální programy. Více na www.chinatours.cz
Obě CK jsou členy Asociace cestovních kanceláří České republiky.

Napište nám

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů