Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Císařské paláce, malebné tradiční zahrady, posvátná hora
  • Stovky hliněných vojáků a "nekonečná" Dlouhá zeď
  • Pohádková krajina homolovitých kopečků a rýžové terasy
  • Moderní velkoměsta západního střihu

Pojeďte si na vlastní oči porovnat minulost a současnost jedné z nejstarších civilizací světa. Setkat se s největšími nábožensko-filozofickými proudy Orientu, projet se původním venkovem a projít se po rýžových polích. Ochutnat pravou pekingskou kachnu, poslechnout si nefalšovanou pekingskou operu či nakoupit pravé čínské hedvábí. Uvidíte moderní velkoměsta se širokými bulváry, "zakázané" císařské město i objev 20. století – přes dva tisíce let starou "hliněnou armádu" a samozřejmě nejvelkolepější stavbu světa – Dlouhou zeď. Také se spolu s čínskými poutníky vydáme na jednu z posvátných hor. Navštívíme typické čínské zahrady, "vodní městečko" a překvapí nás supermoderní, a přesto krásná Šanghaj. A kdo si prodlouží cestu o čtyři dny do jižní Číny, ten určitě nebude litovat. Podívá se ještě do malebné krasové oblasti vápencových homolí a terasovitých rýžových polí, finále zájezdu bude patřit "městu 3. tisíciletí" – Hongkongu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Peking:  odpoledne přílet a procházka starými mizejícími uličkami hlavního města; večer místní specialita – pekingská kachna.

3. den

Peking: celodenní výlet na jeden z přístupných úseků Dlouhé zdi  – jedné z největších staveb lidstva nazývané také Velká čínská zeď; cestou zastávka u olympijských sportovišť Ptačí hnízdo a Vodní kostka.

4. den

Peking: výstavní lamaistický klášter Yonghegong (Jung-che-kung); areál Letního paláce  – letní sídlo čínských císařů v podhůří Západních hor na břehu jezera Kunming (Kchun-ming); čajový obchod s ochutnávkou; večer představení pekingské opery.

5. den

Peking: procházka po Tian'anmen (Tchien-an-men) – největším náměstí na světě; prohlídka tzv. Zakázaného města  – sídlo čínských císařů do r. 1911 a největší palácový komplex na světě; chrám Nebes  – místo, kam se chodili čínští císařové modlit za dobrou úrodu; noční přejezd lůžkovým vlakem.

6. den

Xi'an (Si-an): výlet s prohlídkou světoznámé Hliněné armády  – jedinečné archeologické naleziště z konce 3. stol. př. Kr., cestou zastávka v nefritové dílně; Velká mešita a podvečerní procházka muslimskou čtvrtí.

7. den

Xi'an: celodenní výlet na posvátnoutaoistickou horu Huashan (Chua-šan) s několika tisíci schody (značně usnadněno výjezdem lanovkou na Severní vrchol) – typická čínská krajina, častá předloha pro výtvarné umění.

8. den

Xi'an: dokončení prohlídky města – taoistický klášter Osmi nesmrtelných, pagoda Malé divoké husymonumentální 14 km dlouhé hradby; odpoledne/večer odjezd lůžkovým vlakem.

9. den

Suzhou (Su-čou): ráno příjezd do starobylého města při Velkém císařském kanálu ; procházka nádhernými čínskými zahradami  – posezení v nejmalebnější zahradě Mistra rybářských sítí a největší zahrada Pokorného služebníka; exkurze do továrničky na zpracování hedvábí.

10. den

Suzhou – Šanghaj: přejezd do Šanghaje se zastávkou v kanály protkaném „vodním“ městečku Zhouzhuang (Čou-čuang) – projížďka v "gondole" a procházka starými domy bohatých čínských obchodníků; podvečerní Šanghaj s obchodní třídou Nanking a nábřeží Bund – centrum života smetánky 20. a 30. let 20. stol.

11.–12. den

Šanghaj – Praha: mizející staré čínské město; prohlídka supermoderní čtvrti Pudong (Pchu-tung) – vyhlídka ze 632 m vysoké Šanghajské věže (2. nejvyšší budova světa) a projížďka nejrychlejším (magnetickým) vlakem na světě (431 km/h); večer odlet domů, přílet do ČR 12. den.

Prodloužení

JIŽNÍ ČÍNA

(11.–)12. den

(Šanghaj –) Guilin (Kuej-lin) – Longji (Lung-ťi) – Yangshuo (Jang-šuo): ráno (nebo předchozí den večer) přelet do Guilinu; výlet na terasovitá rýžová políčka v oblasti zvané Dračí hřbet obývané zajímavými národnostními menšinami – výstup na vyhlídku s panoramatickým výhledem na terasy; odpoledne přejezd do Yangshuo.

13. den

Yangshuo – centrum světoznámé oblasti homolovitých kopečků: dopoledne přejezd do staré rybářské vesničky Xingping (Sing-pching) na vyhlídkovou plavbu lodí po řece Li mezi homolemi; odpoledne volno na nákup suvenýrů.

14. den

Yangshuo Shenzhen (Šen-čen) – Hongkong: přesun k Měsíční "hoře" (pro zájemce možnost výstupu nahoru pro neopakovatelný výhled po malebné krajině a na do nekonečna se táhnoucí homole); odpoledne přejezd rychlovlakem (300 km/h) do Shenzhenu – přechod hranice a transfer do Hongkongu (příjezd pozdě večer).

15.–16. den

Hongkong – Praha: procházka rušnými ulicemi moderního velkoměsta – výjezdna ikonický kopec Victoria Peak a pohled na slavné panorama města ze čtvrti Kowloon; večer odlet, přílet do ČR 16. den.

Termíny zájezdu
Číslo zájezduTermínZákladní cenaCena po slevě
2729344012. 9. – 23. 9. 2024 (12 dní) 69 800 Kč 68 404 Kč   sleva 1 396 Kč
sleva za včasnost do 12. května 2024
Rezervovat

ZÁKLADNÍ VARIANTA

  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj povinný - 5 380 Kč
      čínské vízum - 2 900 Kč
2729344112. 9. – 27. 9. 2024 (16 dní) 89 800 Kč 88 004 Kč   sleva 1 796 Kč
sleva za včasnost do 12. května 2024
Rezervovat

PRODLOUŽENÍ V JIŽNÍ ČÍNĚ

  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj povinný - 8 980 Kč
      čínské vízum - 2 900 Kč

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Peking / Šanghaj (Hongkong)–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x v prodloužení přelet Šanghaj–Guilin
  • 2x noční lůžkový vlak I. třídy
  • 1x v prodloužení rychlovlak
  • mikrobusy/metro
  • 7x hotel *** se snídaní (+ 4x v prodloužení)
  • 10x večeře (+ 2x v prodloužení; v HK jen snídaně)
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český čínsky hovořící průvodce.
Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Víza:

Aktuálně (do 31. 12. 2024) platí, že žadatelé o čínské vízum se nemusí osobně dostavit na Čínské vízové centrum v Praze za účelem poskytnutí otisků prstů, tedy naše CK může být v získání víza nápomocna (služba za příplatek). Protože je celý vízový proces i tak poměrně složitý, doporučujeme předem pročíst podrobnější informace o celém postupu zde: Čínská víza.

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zajímavosti

Zakázané město je chybný, nicméně vžitý název pro císařský palác v centru Pekingu. Čínsky se jmenuje Gugong (Ku-kung) – Starý palác. Císařský palác byl v dobách dynastií Ming a Qing (Čching) centrem obrovského "Zakázaného města" – komplexu, do kterého byl povolen vstup pouze osobám, jež měly co do činění na císarském dvoře.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů