Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Plavba po bornejské Amazonce
  • Okázalá krása Brunejského sultanátu
  • NP Gunung Mulu - krasová oblast v deštném pralese
  • Orangutani, masožravé láčkovky a nosaté opice

Zveme vás na Borneo, obrovský ostrov s divokou přírodou a místy, kam lidská noha ještě nevkročila. Zbytky neprostupné džungle nemilosrdně ukusované palmovými plantážemi jsou domovem orangutanů, slonů i původních obyvatel. V sousední Bruneji, zemi vybudované z "černého zlata", to bude jen krůček od chatrčí na kůlech k přepychovému paláci místního sultána. Během naší cesty se také projdeme po visutých lávkách v korunách tisíciletých stromů, poplujeme lodičkou do krasové oblasti, navštívíme úžasný přírodní park plný masožravých láčkovek a vykoupeme se v průzračných vodách Jihočínského moře.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. - 2. den

Praha - Borneo: letecky do Sandakanu, městečka na březích Suluského moře.

3. den

Sungai Kinabatangan: nezapomenutelná výprava do nitra Bornea po řece Kinabatangan - tepna severní části Bornea, kolem níž se koncentrují divocí sloni, orangutani, kahau nosatí, makakové, divoké kočky, zoborožci a nepřeberné množství plazů.

4. den

Sungai Kinabatangan - Sandakan: ranní plavba po řece a pozorování probouzejícího se života kolem; odpoledne návrat do Sandakanu - buddhistický chrám s okouzlujícím výhledem na zátoku.

5. den

Sandakan - NP Kinabalu : přesun do NP obklopujícího stejnojmenný nejvyšší vrchol Bornea Mt. Kinabalu (4095 m); návštěva čajové zahrady a lázní Poring, procházka po lávkách v korunách stromů.

6. den

NP Kinabalu - Kota Kinabalu: procházky mlžným pralesem - divoké orchideje, rododendrony a masožravé láčkovky; přesun na západní pobřeží do Kota Kinabalu.

7. den

Mořský NP Tunku Abdul Rahman sestávající z několika ostrůvků - celodenní výlet s plaváním a šnorchlováním.

8. den

Kota Kinabalu - Bandar Seri Begawan: plavba lodí po Jihočínském moři přes ostrov Labuan do brunejského přístavu Muara; příjezd do hlavního města jedné z nejbohatších zemí světa.

9. den

Bandar Seri Begawan - Miri: prohlídka hlavního města pohádkově bohatého sultanátu - zlatá mešita Omara Alího, Kumpung Ayer aneb 28 vodních vesnic propojených labyrintem můstků a zlato-modrá největší mešita v zemi; přejezd z Bruneje zpět na malajské území - jízda podél pobřeží Jihočínského moře do přístavního městečka Miri.

10. den

Miri - NP Gunung Mulu: největší taoistický chrám v JV Asii San Ching Tien, první malajský ropný vrt - Grand Old Lady na vršku nad městem s půvabným výhledem; odpoledne odlet do NP Gunung Mulu - hory, krasové jeskyně, řeky, divoké rostliny a plachá zvířata.

11. den

NP Gunung Mulu : plavba rychločluny a dlouhými čluny do krasové oblasti - nenáročné pěší výlety v téměř nedotčené divočině; světová „nej“: Clearwater - nejdelší jeskyně, Deer Cave - největší průchozí jeskyně a domov milionů netopýrů, Lang's Cave - pitoreskní tvary utvářené po tisíce let.

12. den

Mulu - Kučing: přelet přes Miri do „města koček“ Kučingu - kouzelný západ slunce nad řekou Sarawak v poklidné, a přesto velmi živé atmosféře.

13. den

NP Bako - nejstarší NP Sarawaku: nenáročný pěší výlet zachovalým tropickým mysem - sedm typů původní vegetace, bohaté mangrovy, neobvyklé pískovcové útesy, makakové i kahau nosatí.

14. - 15. den

Kučing a okolí: Semenggoh Wildlife Rehabilitation Centre - pozorování polodivokých orangutanů při krmení v jejich původním prostředí; pokud pokvete rafflésie, fakultativní výlet do NP Gunung Gading - jedno z míst, kde lze spatřit tuto legendární velkokvětou rostlinu, rozloučení s Kučingem; večer odlet do Kuala Lumpuru a pokračování do Prahy, přílet do ČR 15. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
letenka Praha–Kuala Lumpur–Praha (vč. všech poplatků), 4x přelet (K. Lumpur–Sandakan, Miri–Mulu–Kučing–K. Lumpur), lodní výlety, mikrobusy, 12x hotel *** se snídaní, plná penze na řece Kinabatangan, 4x oběd v NP, vstupné do památkových objektů a NP dle programu, český odborný průvodce China Tours.
Pořadatel:
CK China Tours
Nástupní místa:
Praha-Ruzyně
Velikost skupiny:
6–16.
Fotogalerie
China Tip
Rafflésie je rostlina s největším květem, jenž může mít v průměru až 1 metr. Existuje několik druhů této parazitické rostliny a všechny se vyskytují pouze v jihovýchodní Asii. Společné mají pět okvětních lístků (spíše listů), červenou barvu a výrazný odér, jenž bývá přirovnáván k zápachu hnijícího masa. Poupata rafflésie připomínají černou hlávku zelí, květ vydrží pouze několik dní a pak uvadá.
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů