Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Nejposvátnější pagody pokryté zlatem a vznešené chrámy Pugamu
  • Jedinečné panoptikum barmského života
  • Město andělů Bangkok a tajuplné khmérské chrámy
  • Odpočinek na vyhlášených thajských plážích

Zveme vás do dvou úžasných buddhistických zemí, pravých klenotů jihovýchodní Asie. Pomalu se otevírající Barma si stále zachovává kouzlo turisty málo objevené destinace. Navzdory překotným změnám se tu dosud setkáme s unikátními prvky tradičního života. Navštívíme nejkrásnější pagody a chrámy, zastavíme se v královském městě Mandalaji a budeme žasnout nad dechberoucí vznešeností pugamských chrámů. Turisty prověřené a oblíbené Thajsko má také stále co nabídnout: nesmírně přátelské a usměvavé obyvatele, fantastické jídlo a samozřejmě nádherné památky i rozmanitou přírodu, a pro zájemce též prodloužení na ostrově Koh Samet.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Rangún: přílet; dle časových možností krátká procházka večerním městem.

3. den

Rangún: 98 m vysoká pagoda Shwedagon (nejposvátnější v zemi), obrovský Buddha v Chauktatgyi; trh Bogyoke Aung San – úžasné panoptikum barmského života.

4. den

Rangún – Mandalaj: přelet do bývalého královského města – chrám Mahamuni s nejuctívanější sochou Buddhy v Barmě, řemeslnické dílny; západ slunce na Mandalajské hoře s výhledem na řeku Iravádí.

5. den

Mandalaj – Mingun: výlet s plavbou po řece Iravádí do Mingunu – pozůstatky největší plánované pagody světa, největší funkční zavěšený zvon na světě (90 tun); podvečerní Amarapura se slavným 1,2 km dlouhým mostem z týkového dřeva.

6. den

Mandalaj – Pugam (Pagan): lodí do starého královského města s více než 2000 pagodami, chrámy a svatyněmi – cestou dílny lakérů nádobí; západ slunce nad Pugamem.

7. den

Pugam: půldenní výlet k hoře Popa – výstup na vrchol odměněný úžasným výhledem, svatyně předbuddhistických natů; dokončení prohlídky Pugamu – nejkrásnější pagoda Ananda, západ slunce nad Pugamem.

8. den

Pugam – Bangkok: přelet přes Rangún do Thajska; Město andělů – dle času příletu procházka rušnými uličkami.

9. den

Bangkok: překrásně zdobený areál Královského paláce, perly thajského chrámového umění – Wat Phra Keo (smaragdový Buddha) či Wat Traimit (zlatý Buddha); živá čínská čtvrť s obchůdky a rušnou atmosférou – projížďka po řece Chao Phraya.

10. den

Bangkok – Khorat: přejezd na východ, Khorat a okolí – dílny výrobců tradiční thajské keramiky a hedvábí; podvečerní Phimai – komplex nejkrásnějších khmerských chrámů v Thajsku.

11. den

Khorat – NP Khao Yai : pět vegetačních pásem jednoho z největších zachovalých monzunových pralesů Thajska – populace slonů, tygrů, gibonů, makaků či zoborožců.

12. den

Khao Yai – Ayutthaya : historický park s mnoha buddhistickými chrámy – pozůstatky metropole jedné z nejstarších a nejmocnějších říší JV Asie

13. den

Ayutthaya – Kanchanaburi: přejezd do města se známým mostem přes řeku Kwai – návštěva historických míst spojených s 2. sv. válkou v krásné scenérii hornaté tropické krajiny.

14. den

Kanchanaburi: celodenní výlet vlakem po tzv. Železnici smrti (stavba v nelidských podmínkách si vyžádala životy až 100 000 válečných zajatců) – projížďka krásnou thajskou krajinou.

15.–16. den

Kanchanaburi – Bangkok – Praha: ranní návštěva plovoucího trhu; pokračování do Bangkoku a večer odlet, přílet do ČR 16. den.

PRODLOUŽENÍ NA OSTROVĚ KOH SAMET:

15. den

Bangkok – Koh Samet: odpoledne přesun přes Rayong na ostrov Koh Samet (cca 2 h cesty, poté přejezd lodí).

16.–17. den

Koh Samet: 2denní odpočinek na krásných písčitých plážích ostrova – poklidná atmosféra, koupání a vodní sporty.

18.–19. den

Koh Samet – Praha: návrat na pevninu a přes Bangkok odlet domů, přílet do ČR 19. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Rangún / Bangkok–Praha (vč. všech poplatků)
  • 3x přelet (Rangún–Mandalaj
  • Pagan–Rangún–Bangkok)
  • mikrobusy
  • projížďka lodí v Bangkoku
  • výlet vlakem v Kančanaburi
  • 13x hotel *** se snídaní (+ 3x v prodloužení)
  • vstupy do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu
  • český odborný průvodce China Tours.
Pořadatel:
CK China Tours
Nástupní místa:
Praha-Ruzyně
Velikost skupiny:

8–16 účastníků

Fotogalerie
Zajímavosti

Snad žádné jiné dílo nemělo na kultury jihovýchodní Asie takový vliv jako indický epos Rámájana. Příběh prince Rámy a jeho ctnostné choti Síty unesené králem démonů Rávanou na ostrov Lanku, představuje dodnes zásadní vzory pro etický systém, architekturu i taneční formy většiny JV Asie. Navzdory rozdílům ve výpravě a někdy i drobným úpravám děje příběh zůstává všude víceméně stejný jako před staletími.

Něco navíc

Jaktože má barmský kalendář osm dní, když v Barmě počítají týden od pondělí do neděle jako u nás? Středa je totiž rozdělena na dva dny – na dopoledne a odpoledne. Každý Barmánec pak musí vědět, ve kterém dni se narodil, aby mohl chodit obětovat do chrámu svému ochrannému zvířeti, které ke každému dni přináleží.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů