Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Rikšou uličkami staré Hanoje, lodí po Mekongu
  • Císařské zahradní domy v Hue
  • Starobylý Hoi An a rušný Saigon
  • Tradiční vesnice a dílny řemeslníků

Přijměte pozvání na poněkud netradiční cestu po Vietnamu. Navštívíme totiž nejenom nejdůležitější památky a nejznámější přírodní lokality, ale především se vydáme i na méně známá místa a ukážeme vám další tvář každodenní vietnamské reality. Navštívíme vesnice a dílničky tradičních řemeslníků, vyrábějících keramiku, hedvábí či známé vietnamské klobouky. Projdeme se místy, kde se pěstuje vietnamský čaj či bylinky, které přinášejí chuť a vůni vietnamské kuchyni. Brzy ráno budeme pozorovat obyvatele Saigonu, jak provádějí zdravotní cvičení a pronášejí své modlitby před tím, než se vydají za svými každodenními povinnostmi. Budeme zkrátka poznávat Vietnam všemi smysly!

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. - 2. den

Praha - Hanoj: přílet, ubytování a seznámení se starým městem - chrám Ngoc Son s dřevěným Mostem jitřních paprsků, Hoan Kiem - Jezero navráceného meče s Želví věží; odpoledne projížďka rikšami uličkami staré Hanoje a návštěva představení věhlasného vodního loutkového divadla; zakončení dne šálkem vyhlášené vietnamské kávy, případně sklenicí osvěžujícího místního piva bia hoi.

3. den

Hanoj: výlet do vesnic řemeslníků v okolí - Bat Trang (nejlepší glazovaná keramika), Van Phuc (výrobky z hedvábí - látky tkané do rozličných vzorů a považované za symbol tradiční krásy), Chuong (tradiční kónické klobouky).

4. den

Hanoj - Ba Vi - Mai Chau: návštěva vesnice Ba Vi v blízkosti stejnojmenné hory - etnikum Dao specializující se na sběr, zpracování a prodej bylin používaných v tradiční medicíně, čínsky psané rodové linie, krásné ruční výšivky místních žen; čajové plantáže u Ba Trai - možnost ochutnat pravý vietnamský čaj; pokračování do Mai Chau, údolí osídleného etnikem bílých Thajců - procházky či lehká cyklistika v okolí, rýžové terasy a tradiční domy na kůlech; večer návštěva tanečního představení a tradiční nocleh v jednom z místních domů (společná ložnice).

5. den

Mai Chau - Hanoj: dopoledne individuální poznávání vesnice a okolí; odpoledne návrat do Hanoje, cestou návštěva pagody Tay Phuong - s nesmírně cennými sochami vyřezanými ze dřeva chlebovníku.

6. den

Hanoj - Halong : přesun do Zátoky zanořujícího se draka a plavba na lodi - více než dva tisíce vápencových homolí tyčících se z vod Tonkinského zálivu, návštěva rybářské vesnice a některé z místních jeskyní, možnost koupání ve vodách zálivu; nezapomenutelný nocleh na lodi.

7. den

Halong - Hanoj: pokračování plavby a pozorování rušného života v zálivu; odpoledne návrat do Hanoje a noční vlak do Hue.

8. den

Hue : celodenní prohlídka někdejšího sídla vietnamských císařů - Zakázané město se Síní nejvyšší harmonie, rozsáhlé hrobky císařů; večeře doprovázená tradičními lidovými písněmi, podávaná na lodi na Voňavé řece.

9. den

Hue: unikátní císařské tzv. zahradní domy, nabízející harmonické spojení květin a ovocných stromů, jezírek a krásné architektury; návštěva výrobny vietnamských draků, které za větrných dní zdobí oblohu nad městem; pagoda Thien Mu na břehu Voňavé řeky.

10. den

Hue - Hoi An : přejezd do Hoi Anu - cestou zastávka v průsmyku Hai Van a u Mramorových hor; odpoledne My Son - někdejší náboženské centrum království Čampa, jedinečný komplex pozůstatků hinduistických chrámů ze 4.-13.stol.

11. den

Hoi An: ráno na místní tržnici - stánky naplněné ovocem, zeleninou, čerstvými bylinkami a dalším zbožím, rybáři vykládající své úlovky v nedalekém přístavišti; návštěva vesnice Tra Que, známé pěstováním zeleniny, bylin a koření; odpolední procházka uličkami starého Hoi Anu - japonský krytý most ze 16. stol., ukázkové shromažďovací domy čínských kongregací; návštěva dílny na výrobu luceren z papíru - možnost vyrobit si vlastnoručně lucernu jako suvenýr.

12. den

Hoi An - Saigon: ranní přelet do Saigonu (dnes Ho Či Minovo město) - návštěva caodaistické svatyně v Tay Ninh; cestou zpět prohlídka tunelů Cu Chi, sítě více než 250 km podzemních chodeb vybudovaných během vietnamské války vojáky Vietkongu.

13. den

Výlet do delty Mekongu: projížďka lodí po hlavním toku řeky i po bočních ramenech pohlcených tropickou přírodou - malé výrobny produktů z rýže, farmy a další místa, odkud pocházejí místní speciality.

14. - 15. den

Saigon: brzy ráno možnost návštěvy jednoho z městských parků, kde místní provádějí ranní rituály; po snídani celodenní prohlídka hlavních zajímavostí Saigonu - koloniální architektura (pošta, radnice, katedrála Notre Dame či prezidentský palác), čínská čtvrť s tržnicí Ben Thanh a pagoda Thien Hau; večer odlet, přílet do ČR 15. den. PRODLOUŽENÍ NA OSTROVĚ PHU QUOC:

15. - 16. den

Saigon - Phu Quoc: přelet na ostrov Phu Quoc - průzračně modrá voda s bohatým podmořským životem a nejkrásnější vietnamské pláže lemované kokosovými palmami, ale také krajina s původním pralesem - koupání, vycházky do centra ostrova, možnost různých vodních aktivit.

17. - 18. den

Phu Quoc - Saigon - Praha: během dne odlet přes Saigon, návrat do ČR 18. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
letenka Praha–Hanoj/Saigon–Praha (vč. všech poplatků), 1x přelet Danang–Saigon (+ 2x v prodloužení Saigon–Phu Qouc–Saigon), 9x ubytování v hotelu *** se snídaní (+ 2x v prodloužení), 1x společná ložnice v údolí Mai Chau, 1x výlet lodí s noclehem (plná penze), 1x noční lehátkový vlak, mikrobusy, 1x slavnostní večeře v Hue, vstupy do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu, český odborný průvodce China Tours.
Pořadatel:
CK China Tours
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů