Najít na mapě
Prohlížené zájezdy
Stručně o zájezdu
  • Etnické čtvrti Kuala Lumpuru a zářící mrakodrapy Singapuru
  • Krása zašlých uliček a koloniální architektura Penangu
  • Unikátní směs čínské, malajské a indické kuchyně
  • Pouliční stánky s nejlepšími místními pokrmy

Nikde jinde v Asii nejsou prvky tří velkých kulinářských tradic – čínské, indické a malajské (navíc obohacené o koloniální vlivy) – tak vzájemně propletené, jako je tomu na Malajském poloostrově. Jeho poloha na křižovatce obchodních cest přitahovala kupce z celého světa, kteří formovali místní kulturu a výsledkem je obrovská rozmanitost místních jídel. Vydejte se s námi na kulinářskou cestu do oblasti, kde každé jídlo je malým svátkem. Projdeme se čínskou čtvrtí Kuala Lumpuru vonící smaženými nudlemi a pečícím se masem, romanticky zašlými uličkami Penangu s vůní vyhlášeného karí a okolo malých stánků s jídlem, krčících se ve stínu zářících mrakodrapů Singapuru. Ochutnejte s námi Malajsii a Singapur – směs nejrůznějších vlivů, které spolu vytvářejí možná překvapivý, ale o to harmoničtější celek!

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Kuala Lumpur: přílet do hl. m. Malajsie, večer u majestátních Petronas Twin Towers – nejvyšší "dvojčata" světa (452 m), náměstí Merdeka s koloniálními budovami; večeře u pouličních stánků v čínské čtvrti – autentická čínská kuchyně, vyhlášené rýžové nudle char kway teow a další místní speciality.

3. den

Kuala Lumpur – George Town : půldenní přejezd na ostrov Penang – cestou zastávka u hinduistického chrámu v jeskyni Batu; George Town – krásně zachovalé koloniální centrum; večeře u některého z tzv. hawker stalls – pouliční stánky nabízející bohatou kombinaci pokrmů čínské, indické a malajské kuchyně, možnost okusit opravdu rozdílné chuti – např. ostrou, lehce nakyslou polévku laksa.

4. den

Ostrov Penang: uličky George Townu odrážející bohatou historii – koloniální památky, rezidence bohatého čínského obchodníka, chrámy mnoha náboženství a pestré trhy, shromažďovací domy čínských klanů; oběd či večeře zaměřená na místní specialitunasi kandar – rýže s možností výběru mnoha příloh (ryby, kuře, vejce), lahodné karí omáčky nabírané přímo z hrnců.

5. den

Penang – Singapur: přelet do "Lvího města" s bohatou koloniální minulostí, dnes moderní velkoměsto vyhlášené svou čistotou – pestré etnické čtvrti a koloniální památky, supermoderní budovy na březích zátoky Marina; večeře na jednom z nočních trhů – možnost ochutnávky specialit kuchyní a chutí tak různých a pestrých, jako je Singapur samotný.

6.–7. den

Singapur – Melaka   – Praha: přejezd zpět do Malajsie a pokračování do nejstaršího malajského přístavu – staré uličky s koloniální architekturou, projížďka lodí po řece; pozdní oběd ve stylu baba-nyonya (unikátní mix čínské a malajské kuchyně – voňavé omáčky kořeněné zázvorem a ochucené kokosovým mlékem), případně večeře – vyhlášené satay, marinované masové špízky namáčené v arašídové omáčce; přejezd na letiště v K. Lumpuru a odlet, přílet do ČR 7. den.

Termíny zájezdu
Číslo zájezduTermínZákladní cenaCena po slevě
3338581021. 4. – 27. 4. 2018 (7 dní) 58 800 Kč 56 448 Kč   sleva 2 352 Kč
sleva za včasnost do 21. října 2017
Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj - 4 200 Kč

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:

letenka Praha–Kuala Lumpur–Praha (vč. všech poplatků), 1x přelet Penang–Singapur, mikrobusy, 4x hotel *** se snídaní, 5x večeře zaměřená na místní speciality, vstupné do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu, český odborný průvodce China Tours.

Travel Asistent:
V ceně tohoto zájezdu je zahrnuta služba Travel Asistent, která vám v případě problémů s letem zajistí bezplatnou asistenční linku a následně po návratu i možnost vyřízení případné finanční kompenzace.
Pořadatel:
CK China Tours
Nástupní místa:
Praha-Ruzyně
Velikost skupiny:
6–16 účastníků
Fotogalerie
Zajímavosti

Už jste ochutnali durian? Toto v jihovýchodní Asii velmi oblíbené ovoce má oválný plod dorůstající velikosti kolem 30 cm. Barva se pohybuje mezi odstíny žluté, zelené a hnědé. Silná slupka s ostrými výrůstky pak ukrývá jedlou hmotu kašovité konzistence a poměrně lahodné chuti. Slávu si durian získal zejména pro svůj svébytný odér. Někteří mají pro jeho "vůni" slabost, jiní ji popisují jako zápach hniloby či použitých ponožek. Něco na tom bude, protože na mnoha místech platí zákaz vstupu s durianem do veřejných dopravních prostředků, hotelů a veřejných budov vůbec.

 

Katalog 2017/18 Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů