Najít na mapě
Prohlížené zájezdy
Stručně o zájezdu
  • Malebné koloniální Macao a supermoderní Hongkong
  • Opevněné věže diaolou či 2. nejvyšší TV věž na světě
  • Knedlíčky dim-sum, koloniální delikatesy, ryby a dary moře
  • "Pouliční" restaurace, tržiště a dobrůtky na špejlích

Ochutnali jste už pekingskou kachnu či šanghajské speciality? Ať už ano či ne, nabízíme vám vyzkoušet na vlastní jazyk další ze čtyř nejznámějších a nejcharakterističtějších čínských kuchyní. A to kuchyni kantonskou, potažmo jihočínskou. A nemusíte se bát, pes je opravdu vybraná specialita, kterou vám běžně místo kuřete nenaservírují. Raději si zapamatujte jména jako siumai, hargow či haam sui gaau – s těmi se totiž setkáte v Kantonu a okolí daleko častěji. Stejně tak si spíše pochutnáte na rybách a plodech moře. Návštívíme i tržiště s kořením, zeleninou a jinými surovinami, ochutnáme rozličné pouliční dobrůtky. Posedíme v restauraci na jídelním tržišti či v tradiční rybářské vesničce. V bývalém koloniálním Macau budeme mít možnst si jídelníček navíc obohatit o speciality původně portugalské, africké či brazilské.  

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Kanton: odpoledne přílet do Guangzhou (Kuang-čou), hl. m.  jihočínské provincie Guangdong (Kuang-tung), známého u nás jako Kanton; večeře ve stylu typické jihočínské kuchyně – hodně zeleniny, ale i ovoce – vařené, dušené i smažené v lehkých jemných omáčkách se zázvorem, česnekem a cibulkou; večer pěší zóna Shangxiajiu (Šang-sia-ťiou) s možností ochutnávek dalších dobrot na špejlích – jehněčí, kuřecí, ale i sépie a jiné netradiční lahůdky.

3. den

Kanton: celodenní výlet do oblasti Kaiping (Kchaj-pching) za diaolou (tiao-lou) – opevněné mnohapatrové věže budované proti banditům (asi 1800 v celé oblasti), návštěva nejzajímavějších vesniček a výstup s vyhlídkou na přístupné věže; večeře opět ve stylu kantonské kuchyně – např. vepřové plátky na medu, pečená husa, kuře „bílé“ či s citronovou omáčkou, žabí masíčko, čínské kvetoucí zelí čoi sam, lilek na železné plotýnce, lotosové oddenky a jiné speciality. 

4. den

Kanton: živý buddhistický klášter Hualin (Chua-lin) se síní 500 arhatů; trh Qingping (Čching-pching) s produkty čínské medicíny; 600 m vysoká velmi ženská a elegantní TV věž s vyhlídkou ve 459 m; fakultativně možnost projížďky po nejvýše položené dráze na světě (488 m nad zemí); klášter Šesti banyánů s 57 m vysokou Květinovou pagodou; rezidence bohaté rodiny Chen (Čchen); večeře ve stylu dim-sum – slané i sladké plněné taštičky, knedlíčky a bochánky, masa a dortíčky připravované na bambusových napařováčcích. 

5. den

Kanton – Hongkong: ráno přejezd vlakem (cca 2 h) do bývalé bitské kolonie Hongkong – výjezd lanovou dráhou na Victoria Peaks výhledem na celý ostrov, rušné ulice moderního města; pohled na večerní panorama z městské části Kowloon; večeře ve stylu hongkongské kuchyně s posezením v pouliční restauraci na večerním tržišti slavné Temple Street – např. knedlíčkovo-nudlová polévka wonton mee, kořeněné krevety, kalamáry v těstíčku, vepřová žebírka ve sladkokyselé omáčce, hřebenatky na zázvoru, kuře na soli, houževnatci s brokolicí v ústřicové omáčce aj.

6. den

Hongkong – Macao: plavba rychlolodí do bývalé portugalské koloniepozůstatky katedrály Sv. Pavla z r. 1602, stará pevnost nad městem; při procházce ochutnáme makanéskou specialitu – lisované pečené hovězí plátky či natas – dortíčky s vaječným krémem; nejstarší chrám bohyně A Ma – ochránkyně města, 338 m vysoká Macau Tower; přesun na ostrov Taipa – obří kasino The Venetian (velkolepá imitace Benátek), koloniální promenáda staré Taipy a večeře na Rua do Cunha ("ulice jídla") – portugalská specialita zapékaná rýže s kachním masem, nebo tzv. africké kuře galinha à africana a na závěr lahodný "pilinový" puding serradura; pozdě večer návrat do Hongkongu.

7.–8. den

Hongkong: výlet na ostrov Lantau – výjezd panoramatickou lanovkou pod nejvyšší vrchol ostrova Lantau Peak (934 m); kdysi největší bronzová socha sedícího Buddhy na světě (34 m), buddhistický klášter Bo Linrybářská vesnice Tai O s domy na kůlech na moři; večeře na rozloučenou ve vesnické restauraci ve znamení ryb a darů moře – možnost nákupu nasolených sušených ryb a místní speciality, krevetové pasty; večer transfer na letiště a odlet, přílet do ČR 8. den.

Termíny zájezdu
Číslo zájezduTermínZákladní cenaCena po slevě
3332172023. 10. – 30. 10. 2017 (8 dní) 52 800 Kč Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj - 5 880 Kč
      čínské vízum - 2 200 Kč
333218108. 4. – 15. 4. 2018 (8 dní) 52 800 Kč 50 688 Kč   sleva 2 112 Kč
sleva za včasnost do 8. října 2017
Rezervovat
  • zobrazit služby za příplatekSlužby za příplatek
    • jednolůžkový pokoj - 5 880 Kč
      čínské vízum - 2 200 Kč

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:

letenka Praha–Kanton / Hongkong–Praha (vč. všech poplatků), vlak Kanton–HK, loď HK–Macao a zpět, pronajatý mikrobus, metro v HK, MHD v Macau, 5x hotel *** se snídaní, 6x stylová večeře nebo oběd, vstupy do památkových objektů dle itineráře, český čínsky hovořící průvodce China Tours.

Travel Asistent:
V ceně tohoto zájezdu je zahrnuta služba Travel Asistent, která vám v případě problémů s letem zajistí bezplatnou asistenční linku a následně po návratu i možnost vyřízení případné finanční kompenzace.
Pořadatel:
CK China Tours
Fotogalerie
Zajímavosti

Nejstarší nálezy jídelních hůlek pocházejí zhruba z 12. století př.n.l. V té době se však pravděpodobně používaly jen v kuchyni při vaření a na míchání ohně. Jíst se s nimi běžně začalo až zhruba na přelomu tisíciletí. Na jejich výrobu se používá dřevo, kov nebo i plast. Mohou být také z nefritu, kostí nebo dokonce slonoviny. Nejčastěji se dělají z bambusu, který roste velmi rychle. Jedná se totiž většinou o hůlky jednorázové, jejichž spotřeba se v Číně odhaduje na několik desítek miliard ročně.

 

Katalog 2017/18 Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů