Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Túry v přírodních rezervacích a národních parcích
  • Rozmanitý podmořský život – šnorchlování
  • Překrásné bělostné pláže
  • Nejmenší hlavní město na světě
  • Skvělá kreolská kuchyně

Sto patnáct ostrovů v Indickém oceánu bývalo vždy symbolem luxusní dovolené a odpočinku. Byla by však velká škoda nevyužít tohoto souostroví k aktivní dovolené. Vydejte se tedy s námi na túry do hornatého vnitrozemí i podél malebného pobřeží a objevujte na kolech opuštěné pláže. Nebojte se, i na odpočinek, koupání a šnorchlování na mnoha krásných plážích i u přilehlých ostrůvků nám čas také zbude. V hlavním městě Viktorii budeme obdivovat pestrou směsici místní architektury, která odráží vlivy francouzských i anglických kolonizátorů i neuvěřitelnou národnostní rozmanitost místních obyvatel. Celou tuto mozaiku poznávání doplníme o vynikající kreolskou kuchyni, která vám určitě zachutná.

Tento aktivní program vám umožní poznat jedinečnou místní flóru, faunu i kulturu mnohem podrobněji, než by bylo možné na pobytovém zájezdu. Vydejte se tedy s námi do tohoto malebného, klidného a bezpečného kouta světa!

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Mahé (Seychely); prohlídka nejmenšího hlavního města světa Viktorie: zachovalá koloniální architektura, katolická katedrála, mešity i hinduistický chrám s typickou jihoindickou malovanou gópurou, botanická zahrada; trajekt z ostrova Mahé na ostrov Praslin.

3. den

Výlet na nejkrásnější pláže světa Anse Georgette a Anse Lazio – možnost šnorchlování přímo z pláže (cesta mezi plážemi představuje přibližně hodinovou procházku).

4. den

Fakultativní celodenní výlet na ostrov La Digue: vyjížďka na kolechdo malebných zátok s jadeitovými vodami a nádhernými a mnohdy opuštěnými plážemi – možnost šnorchlování přímo z některých pláží.

5. den

Přibližně tříhodinová túra přes přírodní rezervaci Fond Ferdinand – cestou slavné endemické palmy lodoicey seychelské neboli „Coco de Mer“, jež mají největší semena na světě; volné odpoledne.

6. den

Bohatý fakultativní program dle vlastního výběru:

1) přírodní rezervace Vallée de Mai  s endemickou palmou lodoiceou seychelskou a černými papoušky;

2) tzv. "COMBO" – celodenní lodní výlet na 2 ostrovy včetně grilování na pláži: ostrov Cousin, který je celý přísně chráněnou přírodní rezervací s nepřeberným množstvím ptactva a ještěrek, hnízdiště karet obrovských od září do února; ostrov Curieuse s chovnou stanicí suchozemských želv obrovských a s rozsáhlými mangrovými lesy (možná túra na 1–2 h).

7. den

Trajekt z ostrova Praslin na ostrov Mahé – výstup na kopec Copolia (asi 2 h), z něhož je krásný výhled na Viktorii, okolní ostrovy a mořský NP; odpoledne fakultativně procházka na opuštěnou pláž Anse Major (asi 2 h) – koupání a možnost šnorchlování přímo z pláže.

8. den

Celodenní fakultativní výlet do mořského NP Ste. Anne na lodi s proskleným dnem – několik zastávek na šnorchlování, krmení ryb a u ostrovů, možnost procházek po opuštěných nekonečných plážích, oběd formou barbecue na jedné z krásných pláží.

9. den

Turistika v NP Morne Seychelles – výstup na Morne Blanc (asi 2 h) tropickým pralesem s vyhlídkou na okolní ostrovy, které uvidíte jako na dlani; návštěva čajové plantáže a procházka porostem masožravých láčkovek; odpoledne koupání na krásných plážích na SZ ostrova patřících pod mořský NP Port Launay.

10.–11. den

Odpočinek, relaxace; letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Seychely–Praha
  • transfery do/z hotelů
  • doprava pronajatým autobusem při základním programu
  • 2x trajekt
  • 8x hotel/penzion **/*** se snídaní (2lůžk. pokoje s přílušenstvím)
  • informační materiály.
Poznámka:

Při pobytu v hotelu na ostrově Praslin (celkem 5 nocí) nelze zajistit 2lůžkový pokoj s oddělenými postelemi – hotel disponuje pouze pokoji s manželskou postelí.

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Upozornění:

Informace ohledně vstupu do destinace v souvislosti s pandemií Covid-19 (očkování, prodělané onemocnění, testy) naleznete ZDE. Všichni cestující jsou povinni před příletem získat autorizaci (HTA) na on-line portálu ZDE. V případě zájmu vám pomůžeme tento vstup vyřídit jako službu za příplatek.

Fakultativní služby:
  • celodenní výlet na ostrov La Digue (z ostrova Praslin, rovnou z hotelové pláže pronajatou lodí) – asi 65 EUR/os. (včetně vypůjčení kola na ostrově La Digue);
  • vstup do NP Vallé de Mai – asi 28 EUR/os. (+ MHD asi 2 EUR/os.);
  • vstup do rezervace Fond Ferdinand – asi 12 EUR/os.;
  • tzv. "COMBO" – celodenní výlet lodí z ostrova Praslin na 2 okolní ostrovy: Cousin (přísně střežená "ptačí rezervace") a Curieuse – asi 140 EUR/os. (včetně BBQ oběda a nealko nápojů);
  • ostrov Mahé – celodenní výlet lodí s proskleným dnem do mořského NP se zastávkami na šnorchlování – asi 80 EUR /os. (včetně BBQ oběda na pláži a nealko nápojů).
Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

11–17 účastníků

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů