Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Sochařská galerie pod širým nebem Mahábalípuram a vrchol chrámové architektury Hampí
  • Sloní festival i divadlo pod širým nebem Theyyam
  • Hausbótem po kanálech a jezerech v Kérale
  • Prodloužení do jeskyní se sochařskou výzdobou v Adžantě a Ellóře

Slyšíte šum kokosových palem? Že ne? Tak zavřete oči a představte si šplouchání vln, teplý vlahý vánek, všudypřítomnou tropickou zeleň, omamnou vůni květů a vonných tyčinek. Takový je jih Indie. Tropický ráj a v něm obrovské tisícileté chrámy s temnými chodbami a chrámové věže, skryté pod stovkami sošek barvitého hinduistického panteonu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Madrás – Mahábalípuram: přílet a přesun do Mahábalípuramu – unikátní kamenné vozy a skalní reliéfy, Pobřežní chrám i Tygří jeskyně, cestou chovná stanice krokodýlů.

3. den

Džindží – Tiruvannámalai – Triči: přes největší jihoindickou pevnost Džindží do Tiruvannámalai pod posvátnou horu Arunáčalu, ášram hinduistického světce Ramany Maharšiho a dále do Triči.

4. den

Triči – Taňdžávur – Maduraj: Triči – skalní chrám; Taňdžávur – Brhadíšvarův chrám ; Maduraj – rušné kulturní centrum státu Tamilnádu.

5. den

Maduraj – Kumily: chrám bohyně Mínákší s věžemi ztracenými pod bohatou a pestrou sochařskou výzdobou; muzeum Mahátmy Gándhího; odpoledne přejezd do Kumily v pohoří Západní Ghát; večer kalaripajattu – představení starověkého jihoindického bojového umění.

6. den

KumilyMarárikulam:návštěva chovné stanice slonů; zahrada s kořením všeho druhu; sjezd ze Západního Ghátu do tropické nížiny, nocleh v plážovém rezortu na břehu Indického oceánu.

7. den

Kérala – „ráj kokosových palem“: dopoledne relaxace na pláži – možnost koupání; v poledne krátký přejezd do Aléppi, „Benátek jihu“, a projížďka tradičním hausbótem kettuvallam fantastickou spletí klikatících se kanálů i po jezerech – úchvatná tropická krajina, nekonečné palmové háje, romantické vesničky s pestrobarevnými kostelíky, bohatý oběd na lodi; večer přejezd do Kóčinu.

8. den

Kóčin – staré přístavní město: portugalský kostel s bývalým hrobem Vasca de Gamy, čínské rybářské sítě, výstavní koloniální paláce či půvabná židovská synagoga; večer představení klasického kéralského tance kathakalí.

9. den

Kóčin – Triššúr: dopoledne přesun do hl. města kéralské kultury; odpoledne sloní festival v některé z okolních vesnic – desítky skvostně vyšňořených slonů, jejichž přehlídku doprovází tradiční hudba i tanec, pastva pro oči a uši, splněný sen vášnivých fotografů.

10. den

Triššúr – Kannúr: celodenní přejezd do severní části Kéraly; festival Theyyam před vesnickým chrámem neboli divadlo pod širým nebem – posvátný rituál a tradiční tanec v jednom, oslava mytického hrdiny, který v barevné masce a za zvuku bubnů protančí celou noc.

11. den

Kannúr – Majsúr: celodenní přesun do Karnátaky a jeho kulturního srdce – příjemného města Majsúr; podvečerní procházka tržištěm starého města.

12. den

Majsúr – město „vonných tyčinek“: pohádkový mahárádžův palác, chrám bohyně Čámundy, obrovská socha býka Nandina, návštěva jedinečného Sómnáthpuru  – skvost z rukou indických mistrů kameníků.  

13. den

Šrírangapatnam – Šravanabelagola – Bengalúru: přes ruiny sídelního města sultána Típúa a posvátné místo džinistické sekty digambarů ("odění vzduchem") do Bengalúru; noční vlak do Hospetu.

14. den

Hampí – jedno z nejúchvatnějších míst indického jihu: ruiny hlavního města největší středověké hinduistické říše Vidžajanagar – chrám Virupakša s 52 m vysokou gópurou („chrámovou věží“), chrám Vittala – vrcholný skvost hinduistické architektury, chrámový vůz – „krajka, jež zkameněla“; toulky malebným údolím řeky Tungabhadra s pozůstatky chrámů.

15. den

Hampí: chrám opičího boha Hanumána s nádhernou vyhlídkou do širokého okolí; rozloučení s poklidnou atmosférou a noční lehátkový vlak.

16.–17. den

Haidarábád – Praha: ráno příjezd do starobylého sídelního města muslimských dynastií i moderního centra vypočetních technologií v jednom; mohutná pevnost Gólkonda – bývalé sídlo panovníků čnící 120 m nad okolním terénem, historické centrum – zdobný Čármínár (symbol města), bludiště úzkých uliček, obchody s perlami na Lád bazáru; noční odlet do Prahy, přílet do ČR 17. den.

Prodloužení

ADŽANTA A ELLÓRA

17. den

Haidarábád – Aurangábád: bývalý palác nizámů – místních muslimských panovníků; dlouhý odpolední přejezd vlakem do Aurangábádu.

18. den

Ellóra : světoznámé buddhistické, hinduistické a džinistické jeskyně s podmanivou sochařskou výzdobou, Kailásanáthův chrám vytesaný do skály – neskutečný klenot starověké Indie.

19. den

Adžanta : jedinečné jeskyně s nádhernými barevnými freskami a sochami, toulky městem hrdinného Šivádžího.

20. den

Aurangábád – Bombaj: dopolední vlak do největšího, kosmopolitního indického města – odpoledne individuální volno nebo procházka rušným centrem; večerní atmosféra promenády Marine Drive na břehu Indického oceánu.

21.–22. den

Bombaj – Praha: výlet lodí na „sloní“ ostrov Elefanta – hinduistické jeskyně s proslavenou sochou Šivy; symbolický vstup do Indie – tzv. „Indická brána“; Malabára Hills – prestižní adresa bombajské smetánky; pestrobarevné pradlácké gháty; noční odlet do Prahy, přílet do ČR 22. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Madrás / Haidarábád (Bombaj)–Praha (vč. všech poplatků)
  • 2x noční lehátkový vlak (+ 2x denní vlak v prodloužení)
  • minibus a rikši
  • 13x hotel ** se snídaní (+ 4x v prodloužení)
  • hausbót v Kérale s obědem na palubě
  • český průvodce.
Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Něco navíc

Víte, kdo patří mezi největší zaměstnavatele na světě? Státem vlastněné Indické dráhy (IR), jež zaměstnávají přes 1,4 milionu lidí, jsou na předním místě. Indická železnice je vůbec nejrozsáhlejší železniční sítí na světě. Více než 10 000 vlaků ujede průměrně téměř 80 000 kilometrů každý den a přepraví přes 30 milionů cestujících. Nákladní vlaky převezou více než 2,8 milionů tun nákladu a to vše na 114 500 km. Dohromady tyto vlaky urazí každý den dráhu třiapůlkrát delší, než je vzdálenost ze Země na Měsíc.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů