Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Donedávna uzavřená země bez davů cestovatelů
  • Kolébka muslimské civilizace s bohatou historií
  • Moderní stavby i historické památky UNESCO
  • Dva vnitrostátní přelety místo dlouhých autobusových přesunů
  • Komfortní klimatizované minibusy a hotely *** až ****

Zveme vás do země, která se donedávna pohybovala mimo hledáčky cestovatelů, neboť nevydávala turistická víza. Až nyní korunní princ Muhammad bin Salmán vyhlásil odvážné vize, aby Saúdskou Arábii otevřel světu a přilákal turisty do země, a ta se právě teď velice rychle mění doslova před očima. Máte tedy jedinečnou šanci být u toho a zažít autentickou Saúdskou Arábii, zatím nezasaženou masovým turismem.

A že je o co stát! Můžete se těšit na fascinující hrobky v Hegře, jež si nezadají s těmi v jordánské Petře, moderní velkoměsto Rijád, atmosférický přístav Džidda s labyrintem starých uliček s dřevěnými vyřezávanými balkóny a jemenskou architekturu na jihu země, zatím prakticky zcela mimo turistické radary. Samozřejmě vás čekají i pouštní oázy, koupání v Rudém moři či v osvěžujících horských vádí a přátelští místní obyvatelé, kteří se zájmem zapředou hovor s cizinci. 

K objevování fascinující a dosud pod rouškou tajemství zahalené Saúdské Arábie nebyla zatím lepší chvíle, než je právě teď!

Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Rijád; druhý den přejezd terénními auty k působivému skalnímu masivu Džabal Fihrajn (též známému jako Edge of the World či hora Tuwaiq nebo sráz Tweig) s nezapomenutelnými výhledy do pouštní krajiny při západu slunce a večeří připravenou na místě.

3. den

RijádNárodní muzeum s expozicí představující kulturu a historii Arabského poloostrova, vyhlídková plošina Sky Bridge v 99. patře mrakodrapu Kingdom Centre, hliněná pevnost Masmak, tradiční súk neboli bazar ve čtvrti Dírah, proslulý svou nabídkou výrobků ze zlata. V případě, že bude již přístupná pro turisty, projdeme se historickou čtvrtí Ad-Dirdžah . Večer přelet z Rijádu do Al-Ula.

4. den

Al-Ula – prastaré pouštní město (biblické království Dedan), oáza a důležitá obchodní křižovatka mezí jižní Arábií a Středozemním mořem, "knihovna pod širým nebem" vytesaná do skály Džabal Ikmah, staré město Al-Ula s centrální pevností; jedno z center Nabatejského království MadáinSálih  (neboli Hegra či Al-Hidžr) – méně známý "příbuzný" slavné jordánské Petry s dodnes dochovalými více než 130 monumentálními hrobkami, skalní útvar Džabal AlFil (Elephant Rock).

5. den

Přejezd z Al-Ula do Medíny, cestou Harrat Chajbar – zastávka u jednoho z největších lávových polí Saúdské Arábie; Medína – Prorokova mešita, druhé nejposvátnější místo islámu s hrobem Mohameda; krátká procházka kolem hory Uhud a odjezd rychlovlakem do Džiddy.

6. den

Džidda – "brána do Mekky", historické centrum Al-Balad  se zdobenými balkóny ze dřeva, starý trh, "plovoucí" mešita Al-Rahma na břehu Rudého moře, fontána krále Fahda – nejvyšší fontána na světě.

7. den

Přejezd na jih do nádherně položené opuštěné vesnice Dí Ajn v pohoří Hidžáz s kamennými domy z 8.–16. stol.; jemenská vesnice a historicky důležitá obchodní křižovatka na cestě do Mekky Ridžal Almá s výraznými hnědými domy; výjezd na pravděpodobně nejvyšší vrchol Saúdské Arábie Džabal Saudá (3133 m); město Abhá – pestrobarevné centrum Al-Muftaha a starý trh.

8. den

Přejezd dále na jih země k hranicím s Jemenem – nádherné hliněné opuštěné vesnice Al-Džahmá a Zahran al-Džanub; město Nadžrán – tradiční jemenská architektura, paláce Al-Án a Al-Emara; pevnost a archeologické naleziště Al-Úchdúd.

9. den

Vádí Ladžab – malá túra a osvěžující koupání v kaňonu mezi dvěma horskými masivy; plavba trajektem z města Džizán na ostrovy Farasan – večer odpočinek na ostrově a koupání.

10. den

Historická vesnice Al-Kasar a zdobené kamenné domy obchodníků (Bajt Al-Refaj); možnost šnorchlování nebo rybaření; odpoledne návrat trajektem do Džizánu.

11.–12. den

Prohlídka přístavního města Džizán; letecky Džizán – Džidda – Praha.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a místní průvodce, letenka vč. všech poplatků Praha–Rijád / Džidda–Praha + 2x místní přelet (Rijád–Al Ula
  • Džizán–Džidda)
  • veškerá doprava dle programu komfortním minibusem s místním řidičem nebo terénními auty
  • rychlovlak Medína–Džidda
  • loď Džizán–Farasan
  • 10x hotel ***/**** s bufetovou snídaní
  • večeře v Džabal Fihrajn
  • veškeré vstupní poplatky dle programu
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

vízum do Saúdské Arábie a spropitné (cca 50 USD).

Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

10–16 účastníků

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů