Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Tropické národní parky s vodopády a krásnými řekami
  • Koloniální památky v Santo Domingu 
  • Lodní výlety a koupání na atlantickém i karibském pobřeží
  • Skvělá káva a výborný rum v rytmu žhavého merenge a romantické bachaty

Unikněme z plískanic našeho podnebného pásu do slunné náruče Karibiku! Ostrov Hispaniola a vlídná Dominikánská republika, která zabírá jeho větší část, nám k tomu nabízejí ideální podmínky. Hispaniola je po Kubě druhým největším a zároveň nejhornatějším ostrovem Karibiku, takže kromě tradičního koupání a šnorchlování na palmami lemovaném pobřeží nabízí i mimořádně atraktivní vnitrozemí s krásnou, bujně zelenou přírodou.
Všechna lákadla ostrova ochutnáme plnými doušky. Program zájezdu je často variantní a každý si ho může vyladit podle vlastních představ – užijí si ho proto jak příznivci pohodové poznávací verze, tak zájemci o turistiku a aktivní zážitky v tropické přírodě. Společně si pak užijeme vlahé večery, příjemně strávené na terasách hospůdek s bohatou nabídkou karibských specialit a míchaných nápojů, případně i neodolatelné rytmy místních tanců – žhavého merenge a romantické bachaty.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha (Mnichov s transferem) – Dominikánská republika; přejezd do letoviska Boca Chica

2. den

Dopoledne koupání na pláži na jižním karibském pobřeží, následně přejezd do horského letoviska Jarabacoa – cestou krásné pohledy na nížinu Cibao, zemědělskou zásobárnu země se sady mandarinek, banánovými plantážemi i rýžovými poli a kopcovitou krajinu podhůří Cordillery Central.

3. den

Jarabacoa a program v pohoří Cordillera Central – krátký pěší výlet k vodopádu Jimenoa, návštěva továrny na zpracování kávy, návštěva River Club Jarabacoa nad soutěskou řeky Yaque del Norte s možností koupání v řece nebo přírodních bazénech. 

4. den

Dopoledne nenáročné pěší vycházky v okolí horské tropické přírody, odpočinek v příjemné zahradě hotelu, případně fakultativní programy dle vašeho výběru – rafting na řece Yaque del Norte, projížďky na koních či horských kolech. Odpolední přejezd na severní atlantické pobřeží do Puerto Plata.

5. den

Lanovkou na horu Loma Isabel de Torres (799 m) – výhled na moře i do vnitrozemí od sochy Krista, botanická zahrada, možnost pěšího sestupu, odpoledne variantně prohlídka města Puerto Plata, nebo koupání.

6. den

Cascading 27 Charcos Damajagua  – fakultativně průstup kaskádovou říčkou s 27 menšími vodopády a přírodními tobogány, koupání na plážích Atlantiku nebo volný program v Puerto Plata - krásné koloniální náměstí s příjemnými kavárnami a výbornými restauracemi; v ulicích možno nahlédnout do výroben doutníků. 

7. den

Paradise Island – autobusový přejezd ke karibské pláži a následně lodní výlet na krásný ostrůvek s možností šnorchlování a ochutnávky rumu; cestou zpět plavba mangrovými lesy. Přejezd na jižní karibské pobřeží, ubytování v Santo Domingo.

8 - 9. den

Santo Domingo  – prohlídka hlavního města s historickým koloniálním centrem Zona Colonial - Kolumbův palác na Plaza Espaňa, nejstarší katedrála Santa María de la Encarnación, procházka ulicí Las Damas k pevnosti Ozama; odpoledne procházka podzemními krasovými jezírky v NP Los Tres Ojos; volný program v hlavním městě.Následující den ubytování v přímořském letovisku Bayahibe.

10. den

Koupání na karibském pobřeží, dopoledne fakultativně návštěva krasové jeskyněLas  Maravillas se skalními kresbami původních indiánů Taínů.

11. den

Cordillera Oriental – celodenní minibusový a pěší výlet do odlehlé horské oblasti, túra k vodopádu Las Jaldas (120 m – nejvyšší v Karibiku, pod vodopádem koupání) – cestou políčka, kakaové plantáže a v kopcích horský tropický porost.

12. den

Lodní výlet do NP Cotubanama (Del Este) – mořské proudy v průlivu Catuano, modrá laguna, pozorování fregatek a pelikánů, koupání a odpočinek na ostrově Saona spojené s obědem; cestou zpět možnost zahlédnout červené hvězdice. 

13.–15. den

Bayahibe – závěrečný relax a koupání, případně vycházky v přilehlém národním parku či fakultativně lodní výlet se šnorchlováním na ostrov Catalina – dle vašeho výběru. Letecky zpět do Prahy (Mnichova) a transfer do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK
  • letenka vč. všech poplatků v ceně asi 22 000 Kč
  • transfer na/z letiště v případě odletu z jiného letiště než je Praha
  • doprava nájemním autobusem
  • 13x hotel/penzion; lodní výlety na Paradise Island a do NP Cotubanama včetně obědů a dle potřeby s vybavením na šnorchlování
  • projížďka lodí mangrovými háji
  • lanovka na Loma Isabel de Torres
  • prohlídka Santo Dominga včetně oběda
  • všechny vstupy kromě fakultativních programů
  • informační materiály.
Upozornění:

Návštěvníci Dominikánské republiky nemusí prokazovat negativním PCR testem při příletu do země, je pouze nutné předem vyplnit příjezdový formulář. Místo toho se bude na náhodně vybraných testujících provádět rychlotest. Cestující s očkovacím certifikátem jsou z náhodného testování vyjmuti. 

Informace k návratu ze země aktualizuje české MZV, aktuálně DR na semaforu spadá do zemí tmavě červených (stejně jako téměř všechny země mimo EU), tj. před návratem je nutné vyplnit registrační formulář, neočkovaní musí podstoupit test a po příletu do ČR zůstat nejméně 5 dní v izolaci, poté znovu podstoupit PCR test. Očkovaných se tato povinnost netýká, zůstává pouze nutnost vyplnění příjezdového formuláře. 

Fakultativní služby:
  • Rafting střední náročnosti WW II–IV na krásné řece Yaque del Norte – zhruba 55 USD včetně oběda.
  • Cascading – se zkušeným průvodcem, v plovací vestě a přilbě – zhruba 20 USD.
  • Projížďka na koni v Jarabacoa – 30 USD.
  • Výlet do krasové jeskyně Las Maravillas – zhruba 30–40 USD dle počtu osob.
  • Sňorchlování na Isla Catalina – zhruba 65 USD
Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

6–16 účastníků

Klima:

Tropické přímořské, vzduch obvykle 25–31 °C, bez velkých výkyvů. Listopad patří do optimální sezony se suchým obdobím, zejména na jižním pobřeží.

Ubytování:

Ubytováni budete v 2–3* hotelech a ve většině případu v centrech měst. Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Stravování:

V ceně jsou 3 obědy a stravování na některých fakultativních programech. Ostatní z místních zdrojů v penzionech, různých hospůdkách či v obchodech. Ceny jsou docela příznivé, srovnatelné s ČR.

Náročnost:

Rafting a cascading vyžadují trochu šikovnosti, ale zvládnou je i začátečníci, samozřejmě je třeba umět plavat.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů