Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Císařské paláce, moderní mrakodrapy a tradiční zahrady
  • Stovky hliněných vojáků a "nekonečná" Dlouhá zeď
  • Pohádková krajina homolovitých kopečků a rýžové terasy
  • Stylové hotely, bankety, kulturní show i pouliční ochutnávky

Pojeďte si na vlastní oči porovnat minulost a současnost jedné z nejstarších civilizací světa na velmi komfortně a stylově pojaté variantě našeho nejoblíbenějšího zájezdu, kterou ocení zejména nároční cestovatelé. Setkat se s největšími nábožensko-filozofickými proudy Orientu, projet se čínským venkovem, ochutnat pravou pekingskou kachnu, shlédnout tradiční kungfu, zacvičit si v parku taj-či nebo se projet na kole po hradbách. Uvidíte moderní velkoměsta se širokými bulváry, "zakázané" císařské město i objev 20. století – přes dva tisíce let starou "hliněnou armádu" a samozřejmě nejvelkolepější stavbu světa – Dlouhou zeď. Navštívíme typickou čínskou zahradu, "vodní městečko" a necháme se ohromit supermoderní Šanghají. Zavítáme také do malebné krasové oblasti vápencových homolí a terasovitých rýžových polí. Putování nám zpříjemní i fantastické jídlo – pýcha a radost místních obyvatel a celou cestu si vychutnáme z pohodlí stylových hotelů a unikátních ubytování.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Peking: odpoledne přílet a ubytování vbutikovém hotelu v tradičním tzv. siheyuanu (s'-che-jüan) vestarých mizejících uličkách hl. m.; večeře na uvítanou – chlouba tradiční severočínské kuchyně pekingská kachna v jedné z vyhlášených tzv. "kachňáren".

3. den

Peking: celodenní výlet na jeden z přístupných úseků Dlouhé zdi – jedné z největších staveb lidstva nazývané také Velká čínská zeď, procházka po Zdi (výjezd lanovkou, dolů více možností); večeře ve stylu nejznámějších severočínských jídel v jejich skutečné podobě.

4. den

Peking: rozsáhlý areál Letního paláce  – letní sídlo čínských císařů v podhůří Západních hor na břehu jezera Kunming (Kchun-ming); projížďka tradiční čínskou rikšou starými pekingskými uličkami; večeře ve stylu císařského banketu o několika chodech v restauraci umístěné tradiční čínské zahradě.

5. den

Peking: ranní cvičení proslulého "bojového" umění Taijiquan (Tchaj-ťi-čchüan) v areálu Chrámu Nebes – místo, kam se chodili čínští císařové modlit za dobrou úrodu; procházka po Tian'anmen (Tchien-an-men) – největší náměstí světa a prohlídka tzv. Zakázaného města  – sídlo čínských císařů a největší palácový komplex na světě; představení čínského kung-fu; večer procházka po obchodní třídě Wangfujing (Wang-fu-ťing) s návštěvou večerního tržiště s roztodivnými exotickými specialitami (hadi, škorpióni, mořští koníci a další).

6. den

Peking – Xi'an (Si-an): dopoledne přelet do Xi'anu a ubytování v hotelu v samém srdci starého města; procházka po monumentálních 14 km dlouhých hradbáchpagoda Malé divoké husy v obklopení příjemného městského parku; večeře v podobě banketu ve stylu nejslavnější dynastieTchang – součástí je i výpravné kostýmované vystoupení zpěvů a tanců ze zlatého období Xi'anu.

7. den

Xi'an – Guilin (Kuej-lin) – Yangshuo (Jang-šuo): výlet s prohlídkou světoznámé Hliněné armády – posmrtná armádaprvního čínského císaře a jedinečné archeologické naleziště z konce 3. stol. př. Kr.; návštěva typicky netypické Velké mešity; večeře či pozdní oběd; přelet do Guilinu a přejezd do oblasti homolovitých kopečků – ubytování ve stylovém hotelu uprostřed pohádkové krajiny.

8. den

Yangshuo: centrum světoznámé oblasti vápencových mogotů – vyhlídková plavba na vorech po řece Li mezi homolemi nejzajímavějšími pasážemi řeky; odpoledne výlet krajinou rýžových polí k jednomu z místních kopců s neopakovatelným výhledem po malebné krajině na do nekonečna se táhnoucí homole; večeře ve stylu darů řeky; večer posezení v hotelu na terase s výhledem na homole.

9. den

Yangshuo – Longji (Lung-ťi) – Šanghaj: výlet na terasovitá rýžová políčka v oblasti zvané Dračí hřbetobývané zajímavými národnostními menšinami – výstup na panoramatickou vyhlídku na terasy; pozdní oběd v restauraci v obklopení teras; přejezd na letiště do Guilinu a odlet do Šanghaje – ubytování v hotelu s výhledem na výkladní skříň čínského ekonomického zázraku.

10. den

Šanghaj – Zhouzhuang (Čou-čuang): celodenní výlet do kanály protkaného "vodního" městečkaprojížďka v "gondole", procházka starými domy bohatých čínských obchodníků a možnost ochutnat skvělou místní specialitu – dlouho dušené sladké vepřové koleno; projížďka lodí po řece Huangpu (Chuang-pchu) s výhledem na staré i moderní panorama centra města; večeře v duchu tradiční šanghajské kuchyně v některé z vyhlášených restaurací.

11.–12. den

Šanghaj – Praha: mizející staré čínské město s tradiční zahradou Yuyuan (Jü-jüan); prohlídka supermoderní čtvrti Pudong (Pchu-tung) – vyhlídka ze 632 m vysoké Šanghajské věže (2. nejvyšší budova světa) a projížďka nejrychlejším (magnetickým) vlakem na světě (431 km/h); procházka po obchodní třídě Nanking a nábřeží Bund – centrum života smetánky 20. a 30. let 20. stol.; večeře s výhledem na noční zářící Šanghaj; transfer na letiště a odlet domů, přílet do ČR 12. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Peking / Šanghaj–Praha (v ekonomické třídě vč. všech poplatků)
  • 3x přelet (Peking–Xi'an–Guilin–Šanghaj)
  • pronajaté mikrobusy
  • 7x stylový hotel odpovídající standardu **** a 2x standardu ***** (vždy na turisticky atraktivním místě) – se snídaní
  • 10x stylová večeře (resp. pozdní oběd) spojená se zajímavým výhledem či kulturním zážitkem
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český čínsky hovořící odborný průvodce China Tours.
Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Pro Váš vyšší komfort můžeme na přání zajistit mezinárodní letenku ve vyšší letové třídě (Business Class, resp. First Class). V případě zájmu kontaktujte prosím co nejdříve naši kancelář – konkrétní nabídka a cena příplatku závisí na možnostech dostupných v okamžiku poptávky.

Zájezd je připraven pro malou skupinu klientů. Pokud vám nevyhovuje publikovaný termín či nějaký detail v programu, rádi vám jej upravíme dle přání a zrealizujeme jako individuální cestu. Kontaktujte prosím naši kancelář.

Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit slevy ze systému CK Adventura!

Víza:

Od 18.10.2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů. Z tohoto důvodu již není naše CK, ani žádná jiná, schopna za většinu klientů víza zajistit.

Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. Po jejím ukončení je třeba se na návštěvu vízového centra objednat – opět přes webovou stránku, která je taktéž v angličtině. 
Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě. 
Čínské vízum se platí v hotovosti nebo kartou přímo při podání žádosti a to částkou 2700 Kč/os. Pokud mají klienti zájem o vyzvednutí pasu s uděleným vízem prostřednictvím naší CK, musí nám dodat doklad o úhradě vízového poplatku, který obdrželi.

Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, kterým byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Této skupině osob můžeme, v případě zájmu, zajišťovat vízum i nadále a to za poplatek 3300 Kč – upozorňujeme, že tento poplatek zahrnuje pouze vyřízení víza na vízovém centru, nikoliv vyplnění žádosti o vízum, tu si musí každý klient vyplnit sám.

Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínská víza

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zajímavosti

Zakázané město je chybný, nicméně vžitý název pro císařský palác v centru Pekingu. Čínsky se jmenuje Gugong (Ku-kung) – Starý palác. Císařský palác byl v dobách dynastií Ming a Qing (Čching) centrem obrovského "Zakázaného města" – komplexu, do kterého byl povolen vstup pouze osobám, jež měly co do činění na císarském dvoře.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů