Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Slavný Tádž Mahal zářící v paprscích ranního slunce
  • Na hřbetě slona k monumentální rádžpútské pevnosti v Ambéru
  • Romantické jezero Pičhóla v Udajpuru
  • Uhrančivý pohled trojhlavého Šivy na ostrově Elefanta

Indii lze poznávat mnoha různými způsoby. Tento jedinečný zájezd vám tuto neuvěřitelnou zemi představí v celé její oslnivé nádheře a splní vám ty nejodvážnější sny o orientálním luxusu a bohatství. Ukážeme vám architektonické perly indické historie – nesmrtelný pomník lásky Tádž Mahal, monumentální pevnosti v Dillí i Ágře a dech beroucí výjevy z hinduistické mytologie, vytesané ve skalních jeskyních na Sloním ostrově v Bombajském zálivu. Na hřbetě slona vás vyvezeme k fantastické středověké pevnosti Ambér, z džípů budeme vyhlížet tygry v nejznámějším národním parku Ranthambhór a motorovým člunem se projedeme po klidné hladině jezera Pičhóla v romantickém Udajpuru. Nezapomenutelné zážitky z poznávání se vám vtisknou pevně do paměti i díky hotelům, ve kterých budeme po programu odpočívat, relaxovat a ochutnávat gurmánské speciality indické kuchyně. Všechny totiž patří do nejvyšší kategorie ubytování a představují to nejlepší, co Indie nabízí. Chcete-li být během cestování také hýčkáni a rozmazlováni, vydejte se do Indie jako skuteční aristokraté!

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Dillí: přílet do hl. m. Indie a ubytování v samotném srdci velkoměsta, v dochozí vzdálenosti od Královské třídy i centrálního náměstí Connaught Place; symbol vítězství islámu Kutub Mínár , kaligrafie v kameni – mešita Kuvvatul islám, záhadný železný nerezavějící sloup, Humájúnova hrobka  a Brána Indie jako symbolický střed celého města.

3. den

DillíÁgra: ráno největší indická mešita Džamí masdžid s výhledem na Červenou pevnost a složení poklony Mahátmovi Gándhímu na Rádžghátu, kde bylo zpopelněno jeho tělo; přejezd do Ágry a ubytování v hotelu nedaleko Tádž Mahalu; bývalé sídlo mocných mughalských panovníků Červená pevnost , hrobka Itimád-ud-daula – téměř neznámá předchůdkyně Tádž Mahalu; návštěva dílny, kde se tradiční technikou pietra durra vykládá mramor.

4. den

Ágra – Ranthambhór: svítání u nejslavnější hrobky lásky Tádž Mahalu ; po snídani Fatéhpur Síkrí  – nádherně dochované hlavní město císaře Akbara s posvátnou hrobkou světce Salíma Čištího; odpoledne přejezd do Ranthambhóru a ubytování v luxusních bungalovech uprostřed divoké džungle a na břehu překrásného jezera.

5. den

NP Ranthambhór – dříve soukromá honitba mahárádžů z Džajpuru, dnes nejznámější národní park celé Indie: šance spatřit tygra v divoké přírodě (a také jeleny, divokou kočku, leoparda ad.) během ranní a podvečerní projížďky džípem s profesionálním zoologem.

6. den

Ranthambhór – Džajpur (nový zápis UNESCO v r. 2019): přejezd do hl. m. státu Rádžasthán, jemuž se kvůli jeho barvě přezdívá Růžové město – ubytování v hotelu zasazeném v nádherné mughalské zahradě, který svým architektonickým stylem dokonale navozuje atmosféru honosného dvora rádžpútských mahárádžů; toulky starým městem a jeho atmosférickými bazáry, kde lze nakoupit zlato, perly a zejména drahokamy, jejichž umným opracováváním jsou džajpurští klenotníci pověstní.

7. den

Džajpur: na hřbetě slona k mohutné středověké pevnosti Ambér , která je nádhernou ukázkou tradiční rádžpútské architektury a dokonale splňuje veškeré představy o pohádkovém Orientu; slavná astronomická observatoř Džantar Mantar , sídlo rádžů City Palace (Městský palác), symbol města Havá Mahal – tzv. „palác větrů“.

8. den

Džajpur – Udajpur: ranní přelet do Udajpuru a ubytování v hotelu na břehu jezera Pičhóla s neopakovatelnou vyhlídkou na celé město (jedno z nejkrásnějších turistických klišé na světě); podvečerní romantická procházka po břehu jezera a projížďka motorovou lodí po hladině třpytící se jako zrcadlo.

9. den

Udajpur: tzv. „indické Benátky“ nebo i „město jezer“ – příjemné zahrady a uličky s galeriemi, Městský palác s výtečným muzeem na březích jezera Pičhóla; překrásný hinduistický chrám zasvěcený bohu Višnuovi.

10. den

Udajpur – Bombaj: ranní přelet do Bombaje a ubytování v proslulém hotelu Tádž Mahal, jenž se tyčí na nábřeží nad symbolickým vstupem do Indie, tzv. Indickou bránou (otevřen r. 1903, a je součástí historie – v jeho pokojích trávili noc prezidenti, králové a byznysmeni z celého světa; bezpochyby jde o jeden z nejslavnějších hotelů v Asii); projížďka městem po hlavních pamětihodnostech – budova Viktoriina nádraží  coby klenot britské koloniální architektury, visuté zahrady na Malabára Hills, jež patří k nejprestižnějším adresám indické metropole; večerní procházka po Marine Drive, kde s oblibou korzuje bombajská společenská smetánka.

11.–12. den

Bombaj – Praha: výlet lodí na „Sloní“ ostrov Elefanta  v Bombajském zálivu – jeskyně vytesané do skal s bohatými skulpturálními výjevy z hinduistické mytologie, nejznámější tříhlavý Šiva v nadživotní velikosti s uhrančivým, meditačním pohledem; odpoledne individuální volno na procházku po životem pulzujících bombajských ulicích či nákup suvenýrů, odpočinek a užívání si luxusního prostředí pokoje s vyhlídkou na moře až do nočního odjezdu na letiště; v noci odlet z Indie, přílet domů 12. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Dillí / Bombaj–Praha (v ekonomické třídě vč. všech poplatků)
  • 2x přelet (Džajpur–Udajpur–Bombaj)
  • klimatizovaný autobus
  • taxíky a rikši (bude-li o jízdu v nich zájem)
  • ranní a večerní projížďka džípem v NP Ranthambhór
  • 7x hotel ***** – s polopenzí (snídaně a večeře)
  • 2x luxusní bungalov v NP Ranthambhór – s plnou penzí
  • vstupné do všech památkových objektů a NP dle programu
  • český odborný průvodce China Tours.
Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Pro Váš vyšší komfort můžeme na přání zajistit mezinárodní letenku ve vyšší letové třídě (Business Class, resp. First Class). V případě zájmu kontaktujte prosím co nejdříve naši kancelář – konkrétní nabídka a cena příplatku závisí na možnostech dostupných v okamžiku poptávky.

Zájezd je připraven pro malou skupinu klientů. Pokud vám nevyhovuje publikovaný termín či nějaký detail v programu, rádi vám jej upravíme dle přání a zrealizujeme jako individuální cestu. Kontaktujte prosím naši kancelář.

Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit slevy ze systému CK Adventura!

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů