Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Rušné svítící velkoměsto i klidná pestrobarevná Melaka
  • Výpravy za poznáním fauny i flóry džungle
  • Plantáže jahod i čaje, kulinářské hody
  • Koupání a šnorchlování na Perhentianských ostrovech

Co víte o Malajsii? Pamětníkům se možná vybaví dobrodružný seriál s démonickým hrdinou Sandokanem, fanouškům motorismu spíš Velká cena Malajsie. Tato krásná země ale nabízí mnohem více... Nádherné přírodní a kulturní lokality, pestrý výběr fantastického jídla z různých koutů Asie, přátelské obvyvatele i úžasné pláže. A hlavně v kombinaci se stabilní bezpečnostní situací a velmi dobrou infrastrukturou představuje skvělé místo pro letní dovolenou. Vydejte se tedy s námi obdivovat svítící věže velkoměst, poslouchat noční zvuky prastaré džungle, ochutnat vyhlášený cameronský čaj přímo v čajové továrně a jahody rovnou z plantáže. Na několik dní si také si vydechnete na krásných plážích Perhentianských ostrovů, kde lze buď jen tak lenošit, nebo objevovat krásy podmořského světa, a poslední den před návratem strávíte obdivováním malebné koloniální architektury či nákupem exotických suvenýrů.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2.den

Praha – Kuala Lumpur: přílet do Malajsie a první seznámení s hl. městem – procházka pod nasvíceným mrakodrapem Petronas Twin Towers.

3. den

Kuala Lumpur: pamětihodnosti malajsijské metropole – etnické a koloniální památky, staré nádraží, Páteční mešita, Náměstí nezávislosti, pestrobarevné hinduistické jeskyněBatu obklopené houfy opic.

4. den

Kuala Lumpur – Cameron Highlands: přejezd do horské stanice (1300 m n.m.) s příjemným klimatem – zastávka u vodopádu Iskandar, odpolední posezení u čaje s výhledem na zářivě zelené plantáže.

5. den

Cameron Highlands: den mezi kopci porostlými čajovými plantážemi – exkurze do továrny na zpracování čaje, květinové a ovocné sady, motýlí dům; procházka unikátním mechovým lesem na úpatí hory Gunung Brinchang.

6. den

Cameron Highlands – Taman Negara: půldenní přejezd na hranici nejstaršího malajsijského národního parku – cesta lodí po řece do nitra parku, procházka noční džunglí s rangerem.

7. den

Taman Negara: pozorování bohatství fauny a flóry jednoho z nejstarších pralesů světa – procházka na vyhlídku na džungli vč. nejvyšší hory poloostrovní Malajsie, výlet člunem k vodopádům s možností koupání.

8. den

Taman Negara – Perhentianské ostrovy: půldenní přejezd do přístavu a transfer lodí na Perhentianské ostrovy – odpočinek na pláži s možností ochutnání čerstvých mořských plodů.

9.–11. den

Perhentianské ostrovy: třídenní odpočinek na plážích Perhentianských ostrovů – možnosti koupání, šnorchlování, potápění, výletů na okolní ostrovy či procházky džunglí.

12. den

Perhentianské ostrovy – Melaka: přejezd na pevninu, přelet do Melaky procházka po koloniálním centru.

13.–14. den

Melaka  – Praha: holandská radnice a rezidence guvernéra, pozůstatky kostela Sv. Pavla z r. 1521, sultánský palác, „malá Čína“ s chrámem Cheng Hoon Teng; volno na nákupy a večer přesun na letiště, přílet do ČR 14. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Kuala Lumpur–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet Kota Bharu–Melaka
  • pronajaté mikrobusy a loďky
  • 2x loď (Kota Bharu–Perhentiany a zpět)
  • 14x hotel *** se snídaní
  • 1x oběd a 1x večeře během programu
  • vstupné do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu
  • český odborný průvodce China Tours.
Poznámka:
Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.
Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zajímavosti

Kris je obřadní dýka společná Javáncům a Malajcům a je zařazena na seznamu Světového dědictví UNESCO. Jedná se o zbraň i spirituální předmět – věří se, že skrývá duši válečníka. Kris je asymetrický, se sudým počtem prohnutí. Při jeho výrobě se uplatňují 4 elementy (živly), pátým je osoba válečníka. Vlnité zprohýbání ostří symbolizuje živou sílu vodního draka.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů