Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Multikulturní metropole Kuala Lumpur i pestrobarevný Penang
  • Zeleň čajových plantáží i bohatá fauna a flóra prastaré džungle
  • Klid a pohoda na plážích ostrova Langkawi
  • Zářící mrakodrapy a klidné zahrady v Singapuru

Malajsie. Singapur. Také cítíte tu exotiku? Vydejte se s námi k rovníku, na pestrou cestu nabitou zážitky... Vystoupáme do jeskynního chrámu Batu obydleného opicemi a se zatajeným dechem budeme vzhlížet k zářícím věžím malajských „dvojčat“ v Kuala Lumpuru. Z moderního velkoměsta pak unikneme do prastaré džungle národního parku Taman Negara, kde se projdeme tropickou vegetací, vykoupeme v divoké řece a navštívíme původní obyvatele orang asli. Mezi zářivě zelenými čajovými plantážemi v Cameron Highlands si mimo jiné vychutnáme místní vyhlášený čaj. V barevném George Townu, kde se mísí malajská, čínská, britská i indická kultura, nasajeme kosmopolitní atmosféru a nezapomeneme na místní vyhlášenou kuchyni. Po cestě plné intenzivních vjemů si odpočineme na plážích ostrova Langkawi. A kdo ještě nebude mít dost, nevynechá návštěvu „Lvího města“ Singapuru, kde se ve stínu mrakodrapů krčí stará koloniální zástavba...

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Kuala Lumpur: přílet do Malajsie a první seznámení s hl. městem – procházka pod nasvíceným mrakodrapem Petronas Twin Towers.

3. den

Kuala Lumpur a okolí: koloniální památky u náměstí Nezávislosti a moderní Národní mešita; návštěva Královské selangorské cínovny; hinduistický chrám v jeskyních Batu.

4. den

Kuala Lumpur – NP Taman Negara: přesun mikrobusem a lodí do srdce nejznámějšího malajsijského národního parku – vůně a zvuky tropické přírody; procházka noční džunglí.

5. den

Taman Negara : pozorování bohatství fauny a flóry jednoho z nejstarších pralesů světa – procházka na vyhlídku na džungli vč. nejvyšší hory poloostrovní Malajsie, výlet člunem k vodopádům s možností koupání.

6. den

Taman Negara – Cameron Highlands: přejezd do půvabné horské oblasti se svěží, bohatou přírodou a příjemným klimatem – zastávka na ochutnávku čaje s výhledem na zářivě zelené plantáže.

7. den

Cameron Highlands – Penang: mechový les na úpatí horyGunung Brinchang, ovocné a květinové zahrady, návštěva továrny na zpracování čaje, motýlí dům; odpoledne přesun na ostrov Penang – křižovatku Asie s čínskými, indickými i koloniálními vlivy.

8. den

Penang: prohlídka George Townu  hl. města ostrova – britská pevnost Cornwallis, hodinová věž, nápadité pouliční malby, okázalý shromažďovací dům čínského klanu Khoo, bohatě zdobený jihoindický chrám, největší buddhistický chrámv Malajsii Kek Lok Si s výhledem na město.

9. den

Penang – Langkawi: ranní přesun do přístavu a trajekt na ostrov Langkawi – ubytování a odpočinek na plážích ostrova.

10. den

Langkawi: odpočinek na plážích smožností výletů – zavěšený most nad džunglí, vyhlídková plavba s pozorováním západu slunce aj.

11.–12. den

Langkawi Praha: dopoledne na pláži; odpoledne odlet do Prahy, přílet 12. den.

Prodloužení

SINGAPUR

12. den

Langkawi – Singapur: ranní přelet do Singapuru a prohlídka města – barevná čínská čtvrť a historická koloniální, zelená oáza uprostřed velkoměsta – botanické zahrady  proslulé svými orchidejemi; večerní vyhlídka na město ze střechy ikonického mrakodrapu Marina Bay Sands.

13.–14. den

Singapur – Praha: ranní procházka malajsko-arabskou čtvrtí se sultánskou mešitou, projižďka cyklorikšou, symbol města Merlion s výhledem na moderní Marina Bay, projížďka lodí po řece; večer transfer na letiště a odlet, přílet do Prahy 14. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Kuala Lumpur / Langkawi (Singapur)–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x přelet Langkawi–Singapur v prodloužení
  • 1x loď Penang–Langkawi
  • pronajaté mikrobusy
  • 8x hotel *** se snídaní (+2x v prodloužení)
  • 1x jednoduché ubytování v národním parku se snídaní
  • vstupné do památkových objektů a NP dle programu
  • český odborný průvodce China Tours a místní průvodce.
Poznámka:
Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.
Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha-Ruzyně
Velikost skupiny:

6–16 účastníků

Fotogalerie
Zajímavosti

Národní park Taman Negara je nejstarším národním parkem v Malajsii a jeho název doslova znamená „národní park“. Impozantní není jenom svojí rozlohou (téměř 4500 km čtverečních), ale zejména stářím primárního pralesa – odhaduje se na cca 130 milionů let. Kromě původních obyvatel orang asli je tato oblast domovem pro více než 300 druhů ptáků, desítky druhů hmyzu a ryb i pro savce, jako je slon indický, tygr či levhart. Nalezneme zde přes 10 000 druhů rostlin, na jednom hektaru plochy se vyskytuje kolem stovky druhů stromů.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů