Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Plovoucí trhy i škola vaření thajské kuchyně
  • Legendární most přes řeku Kwai
  • Historické stavby z dob velké Siamské říše
  • Po stopách tygrů a slonů v NP Khao Yai

Toto království v jihovýchodní Asii, které si nikdy nepodrobili evropští kolonizátoři, proslavily ve světě turistiky především jeho nádherné pláže, avšak hrdý Siam nabízí mnohem více. Užijeme si kontrast rušných tříd a nablýskaných mrakodrapů s tradičními trhy v zapadlých uličkách, ale také s těmi plovoucími na řekách. Prohlédneme si ruiny bývalých královských měst, v divoké přírodě spatříme gibony a zoborožce, možná i slony. Nezanedbáme ani vyhlášenou thajskou kuchyni, vonící bazalkou, citronelou a koriandrem – samozřejmě formou ochutnávání, ale co třeba přiložit ruku k dílu a přípravu nejslavnějších pokrmů si vyzkoušet? A po tom všem si odpočineme u „povinného“ moře, a to na pláži ostrova Ko Chang.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Bangkok: přílet do Thajska, transfer do centra Bangkoku a program dle času příletu.

3. den

Bangkok: prohlídka thajské metropole – Královský palác se sochou Smaragdového Buddhy, chrám Wat Pho s 45 m dlouhou sochou ležícího Buddhy; plavba k chrámu „ranních červánků“ Wat Arun – rušný život na řece Chao Phraya, rozlehlý barevný květinový trh Pak Klong Talad.

4. den

Bangkok: nenáročný cyklovýlet po tichých zákoutích ostrova Bang Kachao, přezdívaného „plíce Bangkoku“ – poklidný půlden mezi parky a ztichlými chrámy; odpoledne kurz vaření autentické thajské kuchyně.

5. den

Bangkok – Amphawa – Kanchanaburi: dopolední návštěva pověstného „vlakového“trhu v Mae Klongu, který protíná funkční železniční koridor, víkendový plovoucí trh ve městečku Amphawa; přejezd do Kanchanaburi, večer tradiční thajská masáž.

6. den

Kanchanaburi NPErawan:výlet vlakem po neblaze proslulé Železnici smrti v horské tropické krajině – most přes řeku Kwai; národní park Erawan se smaragdově zelenými tůněmi a sedmistupňovým vodopádem uprostřed džungle.

7. den

Kanchanaburi – Ayutthaya :přejezd do Ayutthayi – historický park s mnoha buddhistickými chrámy, pozůstatky metropole jedné z nejstarších a nejmocnějších říší JV Asie.

8. den

Ayutthaya – Lopburi – NP Khao Yai: ranní přejezd do jednoho z nejstarších thajských měst – návštěva „opičího chrámu“Phra Prang Sam Yot, zřícenina starého královského paláce s výstavou historických šperků a khmerských soch; transfer do NP Khao Yai.

9. den

NP Khao Yai  – Prachinburi: celodenní aktivní pobyt v nejstarším thajském národním parku – nenáročné procházky džunglí, pozorování bujné vegetace (divoké orchideje, nejrůznější druhy palem či obří kapradiny) – a divoké zvěře (giboni, dikobrazové, sloni či mnoho druhů motýlů a zoborožců aj.), možnost koupání v tůni pod vodopádem.

10. den

Prachinburi – Ko Chang: přejezd (cca 4 h) do Tratu, trajekt na ostrov Ko Chang a ubytování a po zbytek dne odpočinek na pláži.

11.–13. den

Ko Chang: odpočinek na plážích s možností výletů na okolní ostrovy či do džungle.

14.–15. den

Ko Chang – Bangkok – Praha: rozloučení s mořem; odpoledne transfer trajektem a mikrobusem na letiště v Bangkoku – odlet do Prahy, přílet 15. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Bangkok–Praha (vč. všech poplatků)
  • 12x hotel *** se snídaní
  • pronajaté mikrobusy a 2x trajekt
  • vstupné do památkových a přírodních objektů dle programu
  • český odborný průvodce China Tours a místní průvodce
  • spropitné místním řidičům a průvodcům.
Poznámka:
Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.
Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů