- letenka Praha–Hanoj / Da Nang–Praha (vč. všech poplatků)
- 1x přelet Hanoj–Hue
- 5x hotel *** se snídaní
- 6x večeře či oběd zaměřené na místní speciality
- vstupné do památkových objektů a přírodních lokalit dle programu
- český odborný průvodce China Tours a místní vietnamský průvodce.
Vietnam (nejen) pro gurmány
Za památkami a nejlepší kuchyní Vietnamu
0 dny | polopenze | 6–16 účastníků. |
- Malebné uličky staré Hanoje a pestrobarevného přístavu Hoi An
- Svěží polévka pho, čerstvé závitky a skvělá „čokoládová“ káva
- Majestátní hrobky a císařská kuchyně ve městě harmonie Hue
- Vynikající jídlo v restauracích i u pouličních stánků
Pokud je pro vás vietnamská kuchyně synonymem pro bistra rychlého občerstvení, je nejvyšší čas změnit názor! Pravé vietnamské jídlo totiž chutná a voní jinak, než jsme zvyklí od nás. Vyznačuje se čerstvostí, svěží chutí místních bylinek a koření a použitím vynikajících surovin. Vydejte se s námi poznat nejvýznamější památky hlavního města Hanoje, starobylého přístavu Hoi An či císařského Hue, hlavně ale zajít do obyčejných restaurací a stánků, kde se stravují místní. Dát si nejen známou svěží polévku pho, ale třeba i přímo na hanojské ulici ochutnat vynikající špízy rovnou z roštu a spláchnout je sklenicí osvěžujícího piva bia hoi. Podívat se i tam, kde cesta jídla na stůl začíná – na tradiční tržnice mezi stánky nabízející ovoce, koření, čerstvou zeleninu a ryby, ale i do vesniček, kde se voňavé bylinky a tropické plody pěstují.
Mapa zájezduPraha – Hanoj: přílet, transfer do města a projížďka rikšami po starém centru kolem jezera Navráceného meče; k večeři proslulá polévka pho se širokými rýžovými nudlemi a plátky hovězího masa dochucená čerstvými bylinkami, limetkou a chilli.
Hanoj: prohlídka města – Chrám písemnictví, Pagoda na jediném sloupu (symbol Hanoje), mauzoleum Ho Či Mina, návštěva místního trhu a ochutnávky pouliční kuchyně – čerstvé jarní závitky, grilované marinované vepřové bun cha, typická vietnamská "čokoládová" káva dochucená žloutkem či kondenzovaným mlékem.
Hanoj – Hue : ranní přelet do bývalého hlavního města, sídla posledních vietnamských císařů – plavba po Voňavé řece k chrámu Thien Mu, návštěva areálu císařského paláce; ochutnávky proslavené císařské kuchyně, např. banh bot loc– tapiokové knedlíčky plněné směsí mletého bůčku a krevet sypané smaženou cibulkou, banh khoai – pečené bochánky z manioku a kokosového mléka či polévka bun bo Hue s vývarem z vepřového a hovězího masa se skořicí, citronovou trávou a rybí omáčkou.
Hue – Da Nang: rozsáhlé hrobky císařů dynastie Nguyen; přejezd přes Annamské pohoří do Da Nangu, k obědu „syčící placka“banh xeo z rýžové mouky s kurkumou plněná fazolovými klíčky a masem či krevetami balená do salátových listů; návštěva jeskynních chrámů v Mramorových horách; večer odpočinek u moře.
Da Nang – Hoi An : dopolední ukázka vaření vietnamské kuchyně na venkově mezi políčky se zeleninou; výlet do Hoi Anu a procházka barevnými uličkami starého města – japonský krytý most z 16. stol., ukázkové shromažďovací domy čínských kongregací, staré obchodnické domy; ochutnávka cao lau– nudlí, které díky místní vodě nikde nejsou tak dobré jako v Hoi Anu.
Da Nang – My Son – Praha: prohlídka My Sonu – někdejší náboženské centrum království Čampa, jedinečný komplex pozůstatků hinduistických chrámů ze 4.–13. stol.; oběd či večeře na danangském jídelním trhu pod fascinujícím Dračím mostem; odlet domů přes některé z asijských letišť, 8. den přílet do Prahy.
DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!
6–16 účastníků.
Napište nám
Váš dotaz byl odeslán. Prodejní kancelář vás bude kontaktovat v nejbližším možném termínu.
Při odesílání dotazu nastala chyba. Omlouváme se.