Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Okázalý Pchjongjang s širokými a téměř pustými bulváry
  • Tradiční městečko Kesong a magické Diamantové hory
  • DMZ s pohledem přes hranice do Jižní Koreje
  • Přímořský Vladivostok – nejvýchodnější výspa Ruska

Tušíte, jak se žije v jedné z posledních bašt komunismu? Vydejte se s námi do jedné z nejhůře přístupných zemí světa! Projedeme se a trochu i projdeme jejím hlavním městem Pchjongjangem s jeho širokými a téměř pustými bulváry. Navštívíme monumentální památníky komunismu a pokloníme se s korejskými pionýry u soch milovaných vůdců Kim Ir-sena a Kim Čong-ila. A což takhle oslavit svátek 1. Máje piknikem v parku? V Severní Koreji je však také krásná příroda, kterou poznáme v turistikou nedotčeném pohoří Kumgangsan neboli Diamantových horách. Krátce také navštívíme hraniční 38. rovnoběžku, jež rozděluje Korejský poloostrov na dva zcela odlišné světy. Celé putování však začneme a ukončíme v nejvýchodnější výspě Ruska – "Vládci Východu" (Vladivostoku), kde se nadýcháme svěžího přímořského vzduchu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Vladivostok: dle času příletu první prohlídka města ­s velkým zámořským přístavem a přitažlivou polohou na členitém pobřeží Japonského moře; konec Transsibiřské magistrály s nádražím 9288 km od Moskvy.

3. den

Vladivostok – Pchjongjang: transfer na letiště a přelet společností Air Koryo do hl. města KLDR – Vítězný oblouk o 10 m vyšší než v Paříži; památník Kim Ir-sena a Kim Čong-ila v Mansudae s položením kytice.

4. den

Pchjongjang: dopoledne oslavy svátku 1. Máje v parku Taesongsan spojené s piknikem; hřbitov Mučedníků revoluce, výstava květin s kimirseniemi a kimčongiliemi, procházka po náměstí Kim Ir-sena, pchjongjangská filmová studia, návštěva rodného domuKim Ir-sena; pchjongjangské metro s budovatelskými motivy, 105 pater vysoký hotel Rjongjong, památník založení strany, 50 m vysoká věž Čučche – symbol severokorejského režimu.

5. den

Pchjongjang – Kesong : monumentální Mauzoleum "věčného prezidenta" Kim Ir-sena; přejezd do Kesongu, kdysi hl. m. korejského království – prohlídka města s tradiční architekturou nepostiženou korejskou válkou, hrobka krále Kongmina ze 14. stol.; nocleh v tradičním stylu v tzv. hanoku na vyhřívané podlaze.

6. den

Kesong – Pchjongjang: Pchanmundžom – návštěva demilitarizované zóny a možnost překročení hranice několika kroky do Jižní Koreje; příjezd zpět do Pchjongjangu – USS Pueblo (americká špionážní loď ukořistěná za studené války), Muzeum korejské války s pohyblivými modely vojáků za doprovodu revoluční hudby, Galerie korejského umění.

7. den

Pchjongjang Mjohjangsan: celodenní výlet do hor – prohlídka Expozice mezinárodního přátelství s dary korejským vůdcům (na 300 000 exponátů), krátká procházka téměř nedotčenou přírodou a návštěva buddhistického chrámu Pohjon; po návratu návštěva zábavního parku Mangjongdae; podvečerní vystoupení pionýrů v Paláci dětí.

8. den

Pchjongjang – Wonsan Kumgangsan: přejezd do města Wonsan na východním pobřeží omývaném Japonským mořem – cestou zastávka u 45 m vysokého vodopádu Ulim neboli Vodopádu s ozvěnou; pobřežní Mezinárodní internátní škola Songdowon pro více než 1200 dětí; pokračování do pohoří Kumgangsan neboli Diamantových hor a krátká procházka u jezera Samil – jezera Tří dní.

9. den

Kumgangsan – Pchjongjang: dopolední procházka (cca 7–8 km) Diamantovým pohořím s nejvyšším vrcholem 1639 m k 75 m vysokému vodopádu Kurjong – vodopádu Devíti draků, jednomu z největších v KLDR; oběd v restauraci na úpatí lyžařského střediska Masikrjong; celoodpolední návrat do hl. města.

10. den

Pchjongjang – Vladivostok: ráno přelet zpět do Vladivostoku a celodenní prohlídka města – Muzeum v ponorce S-56 z 2. světové války, Vladivostocká pevnost, mys Tokarevského s majákem vybíhajícím daleko do moře, výjezd lanovkou na sopku Orlí hnízdo s krásnými výhledy na město a okolní ostrovy.

11. den

Vladivostok – Praha: letecký návrat do ČR, přílet domů týž den večer.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Vladivostok–Praha (vč. všech poplatků)
  • 2x přelet Vladivostok–Pchjongjang a zpět
  • mikrobus/metro
  • 7x hotel **** a plná penze v KLDR
  • 2x hotel *** se snídaní v Rusku
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český odborný průvodce China Tours (v KLDR i místní průvodce).
Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů