Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Poznejte za 16 dní 19 úžasných památek UNESCO!
  • Paláce, chrámy, kláštery, hrobky, pagody a mešity
  • Himálajská panoramata a nejvyšší hora světa
  • Užijte si pestrost kuchyní jižní a východní Asie

Vydejte se s námi na putování z Číny až do Indie a navštivte ta nejzajímavější a nejznámější místa východní a jižní Asie. Místa, jež se pro svou jedinečnost dostala pod ochranu UNESCO. V Číně uvidíme vyhlášené památky: tajuplné Zakázané město, slavnou Dlouhou zeď či "osmý div světa", tzv. Hliněnou armádu. V Tibetu si prohlédneme bývalé sídlo dalajlamů Potálu a nádherně položený klášter Gandän. Pak přeletíme nad hlavním himálajským hřebenem a při troše štěstí uvidíme z letadla i nejvyšší horu světa – Mt. Everest. V Nepálu se projdeme po starých královských městech Káthmándského údolí. Na závěr se v Indii necháme okouzlit Tádž Mahalem, nejslavnějším pomníkem lásky, pokocháme se růžovými zdmi Džajpúru a užasneme u nerezavějícího sloupu nad technologiemi starých civilizací.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Peking: procházka po náměstí Tian'anmen (Tchien-an-men) a prohlídka tzv. Zakázaného města  – sídlo čínských císařů do r. 1911, které bylo téměř 500 let uzavřeno běžným smrtelníkům; moderní bulváry i zapadlé mizející uličky; večer místní specialita – pekingská kachna.

3. den

Peking: celodenní výlet na Dlouhou zeď  , přezdívanou také Velká čínská zeď – procházka po Zdi usnadněná výjezdem lanovkou; cestou zastávka (jen z venku) u olympijských sportovišť – Ptačí hnízdo, Vodní kostka.

4. den

Peking: chrám Nebes, místo, kam se chodili císařové modlit za dobrou úrodu; Letní palác  – letní sídlo čínských císařů v podhůří Západních hor na břehu jezera Kunming (Kchun-ming) s nesčetnými altány a pavilony; noční přejezd lůžkovým vlakem.

5. den

Xi'an (Si-an): ráno příjezd; Hliněná armáda  – „posmrtná armáda“ prvního čínského císaře; monumentální 14 km dlouhé hradby; Velká mešita a večerní muslimská čtvrť s tržišti a jídelní stánky s typickými specialitami.

6. den

Xi'an – Lhasa: dopoledne přelet do hl. m. Tibetu – nejposvátnější tibetský chrám Džokhang  v samém srdci starého města, náměstí Barkhor s poutním okruhem, uličky staré Lhasy.

7. den

Lhasa: palácPotála – monumentální bývalé sídlo dalajlamů tyčící se 130 m nad městemklášter Sera – jeden z největších klášterů sekty Gelugpa. 

8. den

Lhasa – Gandän: půldenní výlet ke klášteru Gandän, umístěnému v nádherné scenérii přírodního amfiteátru vysoko nad řekou Kjičchu (4300 m n.m.); odpoledne bývalé letní sídlo dalajlamů Norbulinka.

9. den

Lhasa – Káthmándú: dopoledne přelet přes hlavní himálajský hřeben do hl. m. Nepálu; seznámení s obchodní čtvrtí Thamel.

10. den

Celodenní okruh po Káthmándském údolí – starobylé hlavní město Bhaktapur , hinduistické centrum Pašupatináth  se spalovacími gháty, tzv. opičí chrám se stúpou Svajambhunáth s nádherným výhledem na celé údolí.

11. den

Káthmándú – Dillí: ranní přelet do hl. m. Indie; okruh po městě – „věž vítězství“ Kutub mínár s nerezavějícím železným sloupem, Humájúnova hrobka, moderní chrám bohyně Lakšmí, India Gate i prezidentský palác.

12. den

Dillí – Džajpur: dopoledne návštěva nejdůležitějšího islámského centra Páteční mešity s vyhlídkou na dillískou Červenou pevnost , místo zpopelnění Mahátmy Gándhího – Rádžghát; odpoledne přejezd do hl. m. Rádžasthánu.

13. den

Džajpur – tzv. "Růžové město" (nový zápis UNESCO v r. 2019): středověká astronomická observatoř Džantar Mantar, sídlo rádžů City Palace (Městský palác), symbol města Havá Mahal – tzv. "palác větrů"; jantarová pevnost Ámbér  – fakultativní možnost projížďky na slonech.

14. den

Džajpur – Ágra: přejezd se zastávkou u nádherně zachované stupňovité studny ve vesnici Ábhanérí; prohlídka Fatéhpur Síkrí  – opuštěného města velkého mughalského císaře Akbara.

15.–16. den

ÁgraDillí – Praha: nejslavnější hrobka lásky Tádž Mahal zalitá ranním sluncem; mohutná Červená pevnost – sídlo mughalských císařů, málo známá, ale překrásná hrobka Itimád-ud-daula, předchůdce Tádžmahalu; odpoledne návrat do Dillí – volno na nákupy a poslední večeři; 16. den ráno odlet do ČR, přílet večer.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Peking / Dillí–Praha (vč. všech poplatků)
  • 3x přelet (Xi'an–Lhasa–Káthmándú–Dillí)
  • 1x noční lůžkový vlak I. třídy
  • mikrobusy / metro
  • 13x hotel *** se snídaní
  • 1x večeře (pekingská kachna)
  • vstupné do památkových objektů dle programu
  • český odborný průvodce China Tours (v Tibetu navíc i místní průvodce).
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

nepálské vízum – 30 USD (platí se při vstupu)

Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Upozornění:

Upozorňujeme na zvýšenou náročnost zájezdu z důvodu několikadenního pobytu ve vysoké nadmořské výšce.

Víza:

Od 18.10.2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů

Do Tibetu je speciální režim cestování a s tím související také jiný režim víz, kdy se udělují čínská víza skupinová. V tomto případě nejsou vlepená víza v pase, ale všichni jsou uvedeni na jednom oficiálním dokumentu. Z tohoto důvodu je nutná osobní návštěva celou skupinou daného zájezdu dohromady v jeden konkrétní den a hodinu. Konkrétní termín návštěvy Vám ale budeme schopni sdělit až obdržíme zvací dopis z tibetského úřadu, což se děje cca 14 -10 dnů před odletem. Na vízovém centru bude v daný den přítomen také náš pracovník, který bude celou skupinu organizovat. Dříve o vízum není možné žádat, vízové centrum žádosti bez zvacího dopisu nepřijme. Bez osobní návštěvy s celou skupinou se není možné daného zájezdu zúčastnit, protože Vám nebude uděleno čínské vízum.

Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. 

Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě. 
Čínské vízum se platí v hotovosti při podání žádosti a to částkou 2700 Kč/os. Vyzvednutí pasů s udělenými vízy zajistí naše CK. 

Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, kterým byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Tato skupina osob by jen dodala vyplněnou žádost do CK. 

Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínská víza

Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha-Ruzyně
Velikost skupiny:

8–18 účastníků

Náročnost:

Upozorňujeme na zvýšenou náročnost zájezdu – ve Lhase a okolí se pohybujeme v nadmořské výšce přes 3500 m. Pro zájezd není nutná žádná extrémní fyzická zdatnost, spíš momentální dobrý zdravotní stav a schopnost aklimatizace.

Fotogalerie
Zajímavosti

Nepálští hinduisté i buddhisté uctívají dívku Kumárí jako ztělesnění hinduistické bohyně Durgy. Jedná se o dívku velmi mladou, která titulu Kumárí (dívka, panna) a s ním spojené funkce pozbývá s příchodem první menstruace. Malá děvčátka jsou vybírána podle složitých pravidel, která mohou v lecčem připomínat hledání nového dalajlamy. Funkce Kumárí je především obřadní, dívka hraje významnou roli hlavně při náboženských slavnostech, jinak ze svého domu prakticky nevychází. Možná ji ale zahlédneme za vyřezávaným oknem jejího paláce na náměstí Darbar v Káthmándú.

Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů