Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Kartágo 
  • Koloseum  v Al Džemu, římské město Douga 
  • Kairouan  – čtvrté nejsvětější město islámu
  • Troglodytí domy v Matmatě
  • Saharské duny i modré moře
  • Skvělá arabská kuchyně, polopenze v ceně zájezdu

Vydejte se s námi poznat Tunisko! Mnozí z vás mají tuto malebnou zemi Maghrebnu spojenou jen s koupáním v moři a pobytovou dovolenou. Byla by však nesmírná škoda nepoznat tuto zajímavou a historicky bohatou zemi jen z pláže. S námi se vydáte na okruh od pobřeží až do vnitrozemí, poznáte architekturu starověkých civilizací například fénickou či římskou, tradiční arabskou, ale i berberskou. Okouzlí vás pouštní krajina i zajímavá pohoří a skalní útvary. Nebojte, nevynecháme ani koupání v moři a vychutnáme si také skvělou arabskou kuchyni, která je zde hodně ovlivněna francouzským gurmánstvím. Provázet vás budou naši skvělí průvodci, kteří vám zprostředkují skutečně autentické zážitky.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. – 2. den

Letecky Praha – Tunis – hlavní město Tuniska, skvělé muzeum Bardo v paláci husajnovským bejům se velmi cennou sbírkou původních římských mozajek; starobylá medína ze 7. století se spletitými uličkami lemovynými starými paláci, záwíjemi (hrobky muslimských světců), ale i kavárničkami a mnoha zajímavými obchody s rukodělným znožím; archeologická lokalita Kartágo, prohlídka toho nejlepšího – výběr z: obětiště, punké přístavy, muzeum raného křesťasntví, výstup na pahorek Bysra s punskou čtvrtí, římský amfiteátr, cisterna Malga, bazilika Damús al-Karita, římské divadlo, římské vily, Antoniovy lázně; bílé město Sidi bu Said ležící vysoko na útesech s výhledem na Tuniský záliv.

3. den

Volný den u moře nebo pro zájemce možnost prohlídky Sousse : lákavá medína s bránou Bab al-Finga, exteriéry Velká mešity postavení v aghabovském stylu, původně vojenská pevnost Ribát s výhledem na medínu, skvělé archeologické muzeum umístěné v kasběv (jedinečná sbírka cenných mozaiek, nálezy z punských hrobů atd.); Monastir „bílé město“ Monastir: Ribat – pevnost z 9. století, postavená na obranu proti Křižákům.

4. den

Skvěle zachované koloseum  v Al Džemu, třetí největší v „římském světě“; odjezd do Matmaty – jedinečná berberská vesnice s troglodytími domy vytesanými do hloubky 10 metrů pod okolním terénem, skýtající přirozenou "klimatizaci" (kromě jiného se zde natáčely i Hvězdné války).

5. den

Ksary v okolí Tatáwinu (opevněné berberské vesnice / původně sýpky): ksar Haddáda, ksar Chenini, ksar Douiret apod.; cestou kolem berberských a arabských tradičních vesnic do městečka Douz na hranici dunové pouště, tzv. ergů, noc pod hvězdami v poušti.

6. den

Chott el Jerid  slané bezodtoké jezero, největší solná pláň nejen v Tunisku ale i na celé Sahaře o rozloze 7000 km²; malebná oáza Chebika s mnoha vodopády i palmériemi ve velmi zajímavě zvrásněných horách, pěší procházka.

7. den

Sbétla – ruiny starověkého města Sufetula s dochovanými římskými chrámy a další starověkou architekturou (velké lázně, starověké, divadlo, baziliky atd.); Kairouan  čtvrté nejsvětější město islámu, jediněčná Velká mešita v aghabovském stylu, záwije Sidi Ali El Ghariani, starobylá medína včetně rezidence pašů a bejů Maison du Gouverneur, posvátná studna Bir Baruta ze 17. století, exteréry Mešity tří bran.

8. – 9. den

Římské město Dougga  – jedna z nejkrásnějších římských památek v Africe, prohlídka archeologického areálu (lázně, kapitol, divadlo, mnohé chrámy); v případě času možnost koupání v moři; dojezd do Tunisu, letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK
  • místní průvodci dle potřeby
  • letenka vč. všech poplatků (Praha–Tunis–Praha ve výši 6 000 Kč/os.)
  • doprava minibusem
  • 8x hotel**/*** se polopenzí
  • informační materiály.
Poznámka:

Jednolůžkový pokoj pro jednotlivce je u tohoto zájezdu povinný. Máte-li zájem o doobsazení pokoje, označte to na smlouvě. Bude-li k dispozici další zájemce stejného pohlaví, příplatek za jednolůžkový pokoj vám vrátíme.

Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

8–16 účastníků.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů