Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Subtropický ráj v Atlantiku
  • Nenáročná turistika podél zavlažovacích kanálů
  • Neopakovatelné výhledy na horské scenérie
  • Aktivní pobyt s ubytováním v hotelu ***

Madeira, sopečný ostrov v Atlantiku, se proslavila nejen pestrou přírodou, skvělým vínem a přátelskou atmosférou, ale v poslední době zejména ideálními podmínkami pro pěší turistiku podél zavodňovacích kanálů, tzv. levád. Ty se vinou po strmých úbočích, odvážnými mosty překonávají skalní soutěsky a v tunelech přivádějí vodu ze srážkově bohatého severu na slunný zemědělský jih. Souhrnná délka levád přesahuje 2000 km (z toho 40 km v tunelech) a délka upravovaných turistických cest podél nich neustále roste. Východiskem našeho pobytu bude Funchal, hlavní město ostrova. Odtud budeme mikrobusem vyrážet na jednodenní výlety, během kterých poznáme opravdu celý ostrov v jeho bohatosti a kráse.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha – Funchal.

2. den

Ponta de São Lorenço – výlet na romantické útesy v nejvýchodnějším cípu ostrova; dle počasí koupání na jediné původní písečné pláži na ostrově – Prainha, nebo návštěva přístavního městečka Cannical.

3. den

Cesta do vnitrozemí ostrova, na náhorní plošinu Encumeada – divukrásnou scenérií podél levád k vodopádu Risco a jezeru Pětadvaceti pramenů. Prohlídka malebného městečka Porto Moniz v severozápadním cípu ostrova – bizarní skaliska v moři, možnost koupání v lávových bazénech, nebo návštěva mořského akvária.

4. den

Funchal – slavný květinový a rybí trh v tržnici Mercado dos Lavradores, ochutnávka madeirského vína, městská botanická zahrada a známý „montský tobogán“ – sjezd strmými ulicemi města na dřevěných saních.

5. den

Pico Ruivo (1861 m) – nenáročný přechod centrálními partiemi ostrova včetně nejvyšší hory ostrova s dechberoucími výhledy na dramatickou velehorskou krajinu; při zpáteční cestě zastávka ve vesnici Santana – skanzen Casas del Colmos, kde jsou k vidění typické pastevecké červené domečky.

6. den

Pěší výlet starou obchodní stezkou po pobřežních útesech z Machica do Porto da Cruz – cestou nádherné výhledy na moře.

7. den

Fakultativní programy – výlet „Kolumbovou“ plachetnicí Santa Maria, při troše štěstí pozorování delfínů; plavba na 60 km vzdálený ostrov Porto Santo; výlet na nejvyšší útes v Evropě Cabo Girão; pro nenasytné další výlet podél levád.

8. den

Letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Funchal–Praha v ceně 10 500 Kč
  • doprava pronajatými mikrobusy
  • 7x hotel **/*** se snídaní
  • informační materiály.
Poznámka:

Jednotlivé dny programu zařazujeme v různém pořadí, v závislosti na počasí.

Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit systém slev a bonusů CK Adventura.

Fakultativní služby:

plavba "Kolumbovou" plachetnicí (35 EUR), tzv. montský tobogán (cca 15 EUR), tradiční madeirský večer (cca 25 EUR), vstup do botanické zahrady (cca 6 EUR) aj.

Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

7–8 účastníků

Klima:

Na Madeiře panuje celoročně stálé "jarní" počasí, avšak během dne může být velmi proměnlivé, zejména ve vyšších polohách často vane velmi silný vítr a přicházejí přepršky.

Stravování:

V ceně zájezdu je zahrnuta snídaně. Všeobecně jsou hotelové snídaně na Madeiře méně pestré – zahrnují pečivo, marmeládu a máslo, čaj a kávu.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů