Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Pobyt na korálovém ostrově v Indickém oceánu
  • Stone Town – za poznáním historie
  • Zajímavá fauna i flóra, nákupy koření
  • Hotel v nejlepší části ostrova –možnost šnorchlování i potápění

Dlouhá léta jsme pro vás dělali zájezd na korálový ostrov Zanzibar v době Silvestra, abyste si užili slunce, moře i místní zajímavosti o svátcích. Poslední dobou je tu však o svátcích až příliš mnoho turistů, tedy jsme nově zvolili jarní a podzimní termín, kdy počasí je také dobré, ale turistů méně. Protože si myslíme, že by byla opravdu škoda strávit veškerý čas na ostrově jen koupáním v moři (i když je zde opravdu fantastické!), rozdělujeme náš program na dvě části. První část je převážně poznávací (ale i při ní se můžete vykoupat v moři) – seznámíme se dopodrobna s místní kulturou, tradicemi, dějinami, ale i přírodou. Budeme se potulovat tajemnými uličkami Stone Townu (UNESCO) s ukrytými svatyněmi, ochutnáme tradiční kuchyni i budete moci nakoupit koření na místním neturistickém trhu. V druhé polovině zájezdu se budeme věnovat převážně koupání v Indickém oceánu, šnorchlování, opalování – tedy relaxaci na krásných plážích severního Zanzibaru. Zájemcům nabídneme pěší výlet do tradiční zanzibarské vesnice i do záchranné stanice mořských želv. Tento zájezd můžeme směle doporučit pro široké spektrum klientů včetně rodin s dětmi.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Zanzibar (Tanzanie); ubytování ve Stone Townu – dle aktuálních časových možností úvodní prohlídka města; v podvečer možnosti večeře v zahradách Forodhani – tento park v centru města se se soumrakem zaplní mnoha stánky, které nabízejí neuvěřitelně pestrou směs místní gastronomie včetně mořských plodů, ryb – vskutku gurmánský zážitek!

3. den

Prohlídka starobylého historického jádra Stone Townu kde se prolínají vlivy arabské, evropské, africké i indické: exteriéry dominanty města – Sultánského paláce, známého jako Palác zázraků (Beit-al-Ajaib), zdobná budova Old Dispensary s galerií současného umění, Stará celnice, Palace museum, interiéry zanzibarské pevnosti Ngome Kongwe, tradiční perské lázně, katolická katedrála sv. Josefa, interiéry anglikánské katedrály postavené na místě bývalého trhu s otroky s velmi zdařilým muzeem mapujícím historii otroctví, hinduistický chrám Shiva Shakti; celou dobu nás budou provázet nejslavnější architektonické prvky Stone Townu – masivní vyřezávané, ornamenty zdobené dveře, jež odpradávna symbolizovaly moc a postavení majitele domu; bude-li neoficiální příležitost, využijeme možnosti podívat se do některé z mnoha místních mešit; pestrý trh Darajani (koření, ryby, exotické ovoce, vonné oleje, datle apod.).

4. den

Bohatý fakultativní program dle vlastního výběru:

A) Delfín tour – plavání s delfíny na jihu ostrova (na malé rybářské loďce s ploutvemi a šnorchlem, pak už jen skok do vody mezi delfíny...) a NPJozani–Chwaka Bay – pralesní a příbřežní rezervace s endemickými guerézami zanzibarskými, procházka pralesem i po visutých lávkách v mangrovovém lese.

B) Výlet lodí na korálový ostrůvek Changu s chovnou stanicí želv obrovských a antilopek suni – možnost koupání z krásné písečné pláže či šnorchlování na přilehlém korálovém útesu.

C) Výlet do oblasti ostrova Chumbe – mořská chráněná oblast vhodná pro šnorchlování, koupání i relaxace. 

5. den

Přejezd na sever ostrova; cestou tzv. „Spice tour“ – cesta za kořením: výlet s výkladem o pěstování koření a tropického ovoce spojený s ochutnávkami (např. muškátový oříšek, pepřovník, chlebovník různolistý – žakie, vanilka pravá, skořicovník, hřebíčkovec vonný, ylang-ylang, karambola obecná, kakaovník pravý apod.); ubytování v hotelu, volné odpoledne u moře.

6.–8. den

Přejezd na sever ostrova s bílými plážemi a nejlepším koupáním na celém Zanzibaru – možnost mnoha fakultativních programů a aktivit:

A) Celodenní výlet k ostrovu Mnemba se šnorchlováním – u ostrova se rozkládá korálová bariéra, šnorchlování; půldenní výlet k ostrovu Tumbatu se šnorchlováním.

B) Rybaření.

C) Pěší výlet po pláži až do záchranné stanice mořských želv a rehabilitačního centra, ve kterém můžete plavat se želvami; cestou zastávka v tradiční zanzibarské vesnici, kde uvidíte její typickou architekturu i malou dílnu na výrobu tradičních dřevěných plachetnic.

D) Plavba na tradiční plachetnici "dhau" s drinkem či večeří při západu slunce.

9. den

Noční odjezd na zanzibarské letiště a letecky zpět do Prahy (odjezd na letiště může být 8. den programu odpoledne v závislosti na aktuálních letových řádech).

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a místní průvodce dle potřeby
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Zanzibar–Praha ve výši 16 500 Kč
  • veškeré transfery
  • 8x hotel **/*** (2lůžkové pokoje) se snídaní
  • prohlídka Stone Townu
  • „Spice tour“ – cesta za kořením
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

tanzanské vízum – 50 USD (je třeba mít dolarovou bankovku přesně této nominální hodnoty nebo lze většinou platit kreditní kartou)

Poznámka:

Vzhledem k pobytu jen v rámci Tanzanie, jíž je Zanzibar součástí, není potřeba mít očkování proti žluté zimnici.

Upozornění:

ZÁJEZD OD 26.2. DO 6.3. LETÍ Z A DO VÍDNĚ. TRANSFERY Z PRAHY A ZPĚT DO PRAHY ZAJIŠŤUJE CK ADVENTURA ZDARMA.

Fakultativní služby:

Vzhledem k maximální flexibilitě programu je možné si některý den dát pauzu a jen si užívat krásné pláže a moře, nebo zvolit některý z aktivních poznávacích programů:

  • vstup do anglikánské katedrály a muzea – cca 5 USD, vstup do perských lázní – cca 2 USD, vstup do záchranné stanice mořských želv – cca 5 USD, plavání s mořskými želvami – cca 15 USD;
  • celodenní výlet: Delfín tour + NP Jozani-Chwaka Bay – cca 40 USD (v ceně transfery, výlet loďkou, vstup do NP, tradiční oběd včetně nealko nápojů);
  • půdenní výlet: lodní výlet na ostrov Changu s kolonií želv obrovských, šnorchlování – cca 20 USD (v ceně jsou transfery loďkou, vstup na želvy, svačina a vybavení na šnorchlování);
  • celodenní výlet do oblasti ostrova Chumbe na šnorchlování – cca 80 USD;
  • celodenní výlet na korálovou bariéru u ostrova Mnemba se šnorchlováním – cca 30 USD (v ceně transfery loďí, skvělý tradiční oběd, nealko nápoje, vybavení na šnorchlování);
  • půldenní výlet k ostrovu Tumbatu se šnorchlováním – cca 20 USD (v ceně nealko nápoje a vybavení na šnorchlování).

Máte-li zájem o přístrojové potápění, dejte nám vědět dopředu – ceny se pohybují od cca 110 USD / 2 ponory.

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů