Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Unikátní koncentrace různorodých starověkých i středověkých památek
  • Překrásná horská krajina i pobřežní scenérie
  • Výtečná a pestrá kuchyně i typická řecká vína
  • Možnost každodenního koupání i relaxace na pláži

Mnozí z nás každoročně zavítají do Řecka na svoji dovolenou. Většina zamíří na řecké ostrovy, na krásné písečné pláže, jiní za antickými památkami do metropole země, velkolepých Athén. Řecko však nabízí mnohem více a opravdu pestrou všehochuť najdete na Peloponésu. Naše cesta vám umožní poznat známá i méně známá místa tohoto poloostrova, která všechna spojuje hluboká historie, nádherná horská příroda, tyrkysové moře a pláže. Bydlet budeme v příjemných hotelech, odkud po snídani každodenně vyrazíme v malé skupině mikrobusem za poznáváním, jež na mnoha místech můžete vyměnit za relaxaci na mořské pláži.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letecky Praha – Athény, transfer na Peloponéský poloostrov do městečka Náfplio, malebně rozloženého kolem mořského zálivu; ubytování a prohlídka starého města s výhledy na benátské pevnosti obklopující město.

2. den

Dopoledne výlet do světoznámých starověkých Mykén, někdejšího palácového komplexu z doby bronzové a sídla krále Agamemnona; odpoledne volno v Náfpliu (odpočinek, koupání) nebo výlet do starověkého antického naleziště Epidauros, jemuž dominuje monumentální amfiteátr a Asklépiuv posvátný okrsek.

3. den

Cesta vnitrozemím poloostrova na jih až do Monemvasía, opevněného středověkého městečka ležícího na monumentální osamělé mořské skále a zvaného též „řecký Gibraltar“ – prohlídka zachovalého dolního města s mnoha křivolakými uličkami a poté i neobydleného Horního města z období byzance v čele s chrámem sv. Sofie.

4. den

Tento den věnujeme návštěvě divokého poloostrova Máni protkaného slavnými obytnými věžemi – návštěva nejtypičtějšího zdejšího kamenného městečka Areópoli, plavba lodičkou nejkrásnější řeckou jeskyní Dirou, plné úchvatných jezer, jezírek a krápníků, prohlídka některé ze zdejších vesnic plné obytných věží, které působí dojmem velkolepých hradů, často čnějících nad rozeklaným pobřežím.

5. den

Dopoledne návštěva byzantské Mystry – trosky středověkého města v pohoří Taygetos ozdobené mnoha byzantskými kostely a kláštery a korunované velkolepým palácem Despotů; odpoledne ubytování a buď relaxace spojená s koupáním nebo výlet do starověké Messénie, kde lze obdivovat mimo jiné devět kilometrů dlouhé monumentální hradby antického města.

6. den

Cesta na západní výběžek Peloponéského poloostrova do Methoni – prohlídka rozlehlého vodního hradu s prvky benátské, turecké a i francouzské architektury, výlet podél úžasných písečných pláží a kolem legendární laguny Voidokoiliá proslulé tyrkysovou vodou a pláží s možností koupání.

7. den

Cesta do samotného srdce poloostrova Peloponés – divokou horskou krajinou vyjedeme až k jedinečně zachovalému chrámu Apollóna Epikura ve Vasses (Bassai); zpět skoro až na pobřeží a návštěva slavné Olympie proslulé od starověku jako centrum náboženství a sportu, návštěva zdejšího muzea, ruiny stadionu a zdejších chrámů zasvěcených Diovi a Héře.

8. den

Jízda unikátní ozubnicovou dráhou úchvatným kaňonem řeky Vouraikos – vláček překonává strmou trasu dlouhou 22 km s mnoha tunely a mosty až do horského městečka Kalávrita; návštěva Jeskyně jezer s podzemními jezery pod horou Chelmós (2355 m), zastávka u kláštera Moní Megálou Spilaiou, považovaného za nejstarší klášter v Řecku.

9. den

Transfer na letiště a odlet do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Athény–Praha ve výši 6000 Kč
  • doprava mikrobusem
  • 8x hotel *** se snídaní
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

vstupy do navštívených památek a archeologických lokalit a vlaková jízdenka na horskou zubačku.

Upozornění:

Na tento zájezd nelze uplatnit systém slev.

Pořadatel:
CK Adventura
Nástupní místa:
Praha
Velikost skupiny:

7–8 účastníků

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů