Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Tbilisi a Batumi – raně křesťanské památky i moderní bulváry
  • Svanetie – cesta do středověku v odlehlém klínu hor
  • Bohatý poznávací program a odpočinek na pláži Černého moře
  • Vynikající gastronomie a gruzínská vína

Gruzie je země s bohatou historií sahající k řeckým Argonautům, s raně středověkými křesťanskými kláštery a pevnostmi, s vynikajícím vínem a nádhernou přírodou. Bílé vrcholky Kavkazu kontrastují s modrou oblohou a zelenými pastvinami malebných nižších hřebenů. Navštívíme i odlehlou Horní Svanetii, asi nejkrásnější oblast celého Kavkazu, sevřenou pěti a čtyřtisícovými hřebeny ze severu i jihu a obývanou národnostní menšinou Svanů. Jejich vesnicím středověkého původu i vzhledu dominují kamenné obranné věže, do nichž se dříve vstupovalo tajnými podzemními chodbami.

Poznejte skryté krásy této země v rozšířeném programu obsahujícím lákavou směs různorodého poznávání s odpočinkem u moře a méně náročné přejezdy.

Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Tbilisi, přílet v noci, ubytování; druhý den procházka křivolakými uličkami starého města, bulvár Rustaveli, Náměstí svobody a prohlídka pevnosti Narikala.

3. den

Středověké památky Kachetie; vinice v Telianské dolině – nejlepší vinařská oblast Gruzie, ukázka tradičního zpracování vína v Kvareli a samozřejmě jeho ochutnávka; nádherný klášter Alaverdi; večerní prohlídka městečka Signagi.

4.–5. den

Přejezd na sever Gruzie horskou silnicí přes hlavní hřeben Kavkazu (Křížový průsmyk – 2370 m) do Kazbegi – cestou návštěva starobylé pevnosti Ananuri; pěší výlet ke klášteru Cminda Sameba s vyhlídkou na dominantní horu Kazbek (5033 m) a k vodopádu.

6. den

Mccheta  – duchovní centrum a bývalé hlavní město Gruzie s katedrálou Sveticchoveli a klášterem Džvari; Uplisciche – jeskynní město z 1. stol. př.Kr.; Gori – Stalinův rodný dům a rozporuplné muzeum; Kutaisi – prohlídka historického centra, katedrála Bagrati z 11. stol.

7. den

Zlaté mozaiky ve starobylém klášteře Gelati  a klášter Mocameta na skalním ostrohu nad řekou Rioni; největší gruzínská jeskyně Prometheus s projížďkou v loďce v rámci prohlídky; lázeňské městečko Tskaltubo – tzv. „Stalinovy lázně“ s koupelí v léčivé radonové vodě.

8. den

Kaňon Okace – procházka po visutém chodníku podél skály a nad vodopády říčky Okace; průjezd údolím divoké řeky Inguri ze Zugdidi do Mestie – centra Horní Svanetie .

9. den

Mestie – pěší výlet v okolí městečka, úchvatné výhledy na pětitisícové vrcholky Tetnuldi a krásnou dvojvrcholovou Ušbu, která je spolu s Elbrusem symbolem Kavkazu.

10. den

Horské osady s typickými obrannými věžemi obklopené nádhernými velehorskými panoramaty; přejezd přes horské sedlo Ugyr až do nejodlehlejší osady Ušguli ; vycházka pod nejvyšší vrchol Gruzie – majestátní Šcharu, fakultativně možnost projížďky na koních.

11. den

Návrat přes Zugdidi do přímořského letoviska Batumi – moderní "Dubaj Kavkazu", procházka po hlavní promenádě Batumi podél břehu Černého moře a společná večeře v restauraci na pláži.

12. den

Odpočinek na pláži Černého moře; rozlehlá botanická zahrada u Batumi známá mnoha druhy japonských kamélií; „neturistické" Batumi – nákupy adžárských specialit na místním trhu, lanovka na horu Mtirala, odkud se otevře panoramatický výhled na celé letovisko.

13. den

Přesun do města Achalciche s dominantním opevněním Rabat.

14. den

Prohlídka nádherného skalního klášterního komplexu Vardzia; lázeňské město Bordžomi, slavné díky svojí minerální vodě – procházka městským parkem podél řeky Bordžomula a ochutnávka minerální vody z pramene; přejezd do Tbilisi.

15. den

Tbilisi – druhý den v nejhezčím městě Kavkazu: moderní budova Domu justicii, bleší trh, německá a turecká čtvrť města s příjemnými kavárničkami, visutou lanovkou na Želví jezero, tbiliské moře se sochou Matiane na kopci a nakonec burza smaltových šperků.

16. den

Brzo ráno odlet do Prahy.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • zpáteční letenka vč. všech poplatků Praha–Tbilisi
  • doprava minibusem s místním řidičem
  • 9x ubytování v rodinných penzionech s polopenzí
  • 6x hotel se snídaní
  • informační materiály CK
  • průvodce.
Upozornění:

Vstupní podmínky do Gruzie platné pro občany ČR (aktualizováno 23. 4. 2021):

  • Cestující, kteří na hranicích předloží doklad prokazující, že podstoupili kompletní vakcinaci proti COVID-19, mohou vstoupit bez omezení.
  • Ostatní cestující předládají na hranicích potvrzení o negativním testu PCR ne starší než 72 h. Test PCR budou muset třetí den po příjezdu do Gruzie na vlastní náklady zopakovat (cena cca 30 EUR).

Podmínky pro návrat do ČR (aktualizováno 23. 4. 2021):

  • antigenní test (max. 24 h), nebo PCR test (max. 72 h) před odletem
  • 5. den po návratu do ČR PCR test (do negativního výsledku testu povinná samoizolace)
Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů