Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Šest zemí Jižní Ameriky
  • Koloniální města i přírodní zajímavosti
  • Procházky, šnorchlování, města a pláže
  • Pohodlené ubytování a soukromá doprava
  • Vnitrostátní přelety a vstupné v ceně

Jihoamerický kontinent láká k návštěvě nejen svými divokými horami, zasněženými sopkami nad snovými jezery či nekonečnou pampou, ale také pestrými domorodými kroji, indiánskými zvyky a všeobecným latinskoamerickým temperamentem. V rámci tohoto zájezdu navštívíme hned 6 jihoamerických států a jejich nejpozoruhodnější místa. Dlouhé přesuny si zkrátíme leteckými přelety, abychom maximálně využili čas. Jde o poznávací zájezd cestovatelského charakteru, i přesto jsme se však snažili jej vymyslet tak, aby byl pohodlný. Ubytování tedy bude příjemné v centrech či blízkosti center měst. Místní průvodci společně s česky hovořícím vám ukáží uličky koloniálních měst, ale i krásy národních parků. V Brazílii si zatančíme, v Argentině ochutnáme vyhlášený Malbec, v Peru nemůžeme vynechat nejznámější památku Machu Picchu, v Kolumbii si dáme skvělou kávu, v Chile zavítáme do přístavu Valparaíso a na skok se podíváme i do málo navštěvované Uruguaye. 

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. den

Letencky Praha – Salvador de Bahía.

2. den

Salvador de Bahía – prohlídka města,  maják Farol de Barra s výhledy na moře, socha Krista Spasitele na Morro de Cristo, návštěva místní tržnice Mercado Modelo na Praca do Mercado s možností nákupu lokálního ovoce i suvenýrů. Následující den prohlídka historického centra města Pelourinho, procházka uličkami s nádherně malovanými fasádami domů, prohlídka barokní katedrály Catedral Basílica de Salvador, prohlídka dolní části města, kam se dostaneme systémem výtahů Elevador Lacerda; procházka po nábřeží s možností vidět místní umělce tančit brazílský bojový tanec Capoeira nebo poslechnout si hudebníky hrající Olodum.

3. den

Costa dos Coqueiros – pobřežím kokosových palem až do vesničky Praia do Forte, návštěva želví rezervace Tamar. Při odlivu možnost koupání v lagunách, které se vytvoří mezi pláží a korály, pozorování podmořského života při šnorchlování.

4. - 5. den

Rio de Janeiro – přelet do druhého největšího brazilského města; výlet na slavnou Cukrovou homoli, prohlídka historického centra města, čtvrť Lapa a Santa Teresa, výjezd na Corcovado – po dosažení vrcholu se před námi otevře panoramatický výhled na Rio de Janeiro, který si vychutnáme společně s nejslavnější sochou Ježíše Krista, návštěva proslulé pláže Copacabana a poslech podmanivých rytmů samby při skleničce tradičního brazilského koktejlu Caipirinha, možnost zajištění vstupenek do některého z tradičních tanečních barů.

6. den

Vodopády Iguazu – prohlídka brazilské části, kde skrze Ďáblův chřtán s respektem pohlédneme do hřmících hlubin tříštících se mas řeky Paraná; návštěva ptačí rezervace s množstvím exotického ptactva z celé Brazílie, zastávka na soutoku řek Paraná a Iguazu.

7. den

Vodopády Iguazu – nyní se vydáme k vodopádům z argentinské strany; jízda turistickým vláčkem a několik prohlídkových okruhů mezi vodopády.

8. den

Buenos Aires – letecký přesun do hlavního města Argentiny; dle času prohlídka města. Barevné domy v umělecké čtvrti La Boca, typické svými barevnými domy, které byly stavěny chudými lidmi doslova z toho, co našli; shlédnout můžete i tanečníky tanga, původně tance proletářů a spodiny. Poté návštěva hřbitova aristokratů La Recoleta, kde spočívá slavná Evita Perón

9. den

Colonia del Sarcamento – příjemná plavba přes Río de la Plata do Uruguaye; prohlídka historického centra, které je spojením portugalské a španělské koloniální architektury. 

10. den

Mendoza – letecky do jedné z nejznámějších vinařských oblastí Argentiny; prohlídka města, park generála San Martína, místo odpočinku nejen místních, jehož dominantou je socha generála Martína na koni. Památník andské armády Cerro de la Gloria, návštěva místní tržnice Mercado central

11. den

 Bodegas de Mendoza – návštěva některého z místních vinařství spojená s ochutnávkou skvělých vín Malbec, odrůdy zde pěstované, vyhlídky na vinice.

12. den

Alta montaña – celodenní výlet do okolí Mendozy; řeka Río Mendoza s krásnými výhledy na horu Cordón del Plata; přehrada Dique Potrerillos, která dodává vodu do vinařských oblastí a zavlažovacích systémů vinařství; Uspallata, oblast osídlená původními obyvateli, nacházející se v nejjižnějším bodě Incké říše. Zde se můžete seznámit s některými hlavními atrakcemi Mendozy, jako jsou archeologické ruiny, klenby Upsallata a historické budovy v centru města. Lyžařské středisko Los Penitentes, kde budete mít možnost dostat se lanovkou a ocenit úžasné panoramatické výhledy na provincii Mendoza;  Puente del Inca, přirozeně vytvořená skalní formace. Návrat do Mendozy. 

13. - 14. den

Santiago de Chile – letecky do hlavního města Chile; prohlídka centra, Staré město, palác La Moneda, Muzeum předkolumbovských kultur, Cerro Santa Lucia; večerní posezení v zábavní čtvrti Barrio Bellavista.

15. den

Valparaíso – celodenní výlet spojený s návštěvou vinic a s ochutnávkou skvělých chilských vín v údolí Casablanca; plaza Sotomayor, historické centrum Valparaísa. 

16. -17. den

Cuzco – přelet do Peru; romantické procházky, výlet po blízkých inckých památkách v okolí Cuzca, incké stezky, možnost účasti na šamanském obřadu, skalní observatoř a svatyně Qenko a monumentální chrám Sascayhuaman tvořený gigantickými kamennými bloky, romantické procházky, nákupy na indiánských trzích, nebo v případě času možnost fakultativních výletů; například do incké „zemědělské laboratoře“ Moray, na saliniště s těžbou soli v Salinas nebo na výlet do Vinicunca Rainbow Mountain - Duhových hor.

18. den

Posvátné údolí řeky Vilcanota – zastávky u pevnosti Puca Pucara a někdejších inckých lázní Tambo-Machay, incké město Pisaq s jedinečnou soustavou teras a chrámů, návštěva vyhlášených trhů v městečku Pisaq, Ollantaytambo s jedinečnou pevností uzavírající údolí, přejezd vláčkem do Machu Picchu – Pueblo.

19. den

Machu Picchu – nejúchvatnější citadela říše Inků, dle vlastního uvážení výlety na okolní vrcholky (Intipaka, brána Inti Punku, incký most) s nádhernými výhledy; návrat do Cuzca.

20. - 21. den

Cartagena – letecky do Kolumbie; přejezd do přístavu z doby španělské kolonizace; cestou návštěva bahenního vulkánu El Totum; prohlídka historického centra; Park Simona Bolívara, náměstí Santo Domingo, Pedro Claver; podvečerní procházky podloubím v hradbách.

22. den

NP Corales del Rosario y San Bernardo – lodní celodenní výlet, koupání, šnorchlování, odpočinek.

23. den

Cartagena  – pokračování prohlídky tohoto krásného barevného koloniálního města, posezení v kavárničkách s výbornou kolumbijskou kávou, poslední nákupy. 

24. - 25. den

Letecky Cartagena – Praha.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce a služby místních průvodců
  • letenka Praha–Salvador de Bahía–Cartagena–Praha ve výši 32 000 Kč
  • 7x vnitrostátní přelet
  • soukromá doprava po celou dobu zájezdu
  • 24x hotel **/***
  • vstupné k Ježíši Kristu v Rio de Janeiro
  • vstupné Corcovado
  • lodní výlet do Colonia del Sacramento
  • vstupné do NP Iguazu s vodopády
  • vstupné do jezuitských misií
  • ochutnávka vín v Mendoze
  • Boleto turístico v Peru
  • vstupné na Machu Picchu
  • lodní výlet do NP Rosario s obědem
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

vstupné do želví rezervace TAMAR – cca 26 BRL, výlet (sdíleně) k Salinas de Maras – cena balíčku od 25 USD (v AJ či ŠJ), výlet (sdíleně) k Duhovým horám – od 40 USD (v AJ či ŠJ).

Upozornění:

Zájezd je vyjmut ze systému slev.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

8–16 účastníků

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů