Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Cuzco , Machu Picchu a posvátné údolí řeky Vilcanota
  • Lima , planina Nazca , Arequipa
  • Jezero Titicaca a plovoucí ostrovy Uros
  • Perly severu – Cajamarca, majestátní Kuelap a monumentální vodopád Gocta

Naše pestré putování povede nejpozoruhodnějšími místy Peru včetně turisticky odlehlého severu.

V základní části programu obkroužíme z hlavního města Limy jižní část země se všemi jejími proslulými památkami i přírodními krásami. Zažijeme tajemnou atmosféru legendární incké citadely Machu Picchu, potěší nás západ slunce za hřebeny hor nad jezerem Titicaca, ohromí nás pohled na planinu Nazca s obřími obrazci, oddechneme si v půvabném městě Arequipa obklopeném mohutnými vulkány, vyfotíme si kondory plachtící nad hlubinami kaňonu Colca a v Cuzcu užasneme nad bohatostí koloniálních památek i stavebním uměním starých Inků.

Před základním programem červnového termínu vám vřele doporučujeme nevynechat úvodní prodloužení, ve kterém jsme pro vás vybrali ta nejatraktivnější lákadla severního Peru. Nejprve přiletíme do krásného města Cajamarca s pestrou minulostí a původním domorodým folklorem. Následně se vydáme úchvatnou silnicí přes hřebeny And a kaňon řeky Maraňon do horské části provincie Amazonie, kde pronikneme až do nitra horské džungle pod obří vodopád Gocta a především navštívíme předinckou památku Kuelap, která si svojí jedinečností téměř nezadá s Machu Picchu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
Fakult. úvod (7 dní)

SEVERNÍ PERU Cajamarca a horská Amazonie (pouze v červnovém termínu)

1.–2. den

Letecky Praha – Cajamarca; transfer do města, aklimatizace a seznámení s městem.

3. den

Canal de Cumbemayo – důmyslný vodní kanál, který představuje úžasný počin předincké stavební techniky; Cajamarca – prohlídka centra města a návštěva místa, kde v r. 1532 vlákali španělští conquistadoři do léčky posledního Inku Atahualpu.

4. den

Celodenní přejezd po panoramatické silnici přes hřebeny And a kaňon řeky Maraňon do horské části provinice Amazonie; cestou zastávky na vyhlídkách v průsmyku Calla Calla (3600 m) a v zajímavém muzeu v osadě Leymebamba s mumiemi od Laguny de los Condores; příjezd do města Chachapoyas.

5. den

Kuelap – ikonická památka severního Peru, prohlídka předincké pevnosti a svatyně obehnané hradbou 1900 metrů dlouhou a až 30 metrů vysokou; cesta první peruánskou lanovkou s panoramatickými výhledy na okolní hřbety And a následně asi 30 minut pěší chůze k pevnosti. V pozdním odpoledni prohlídka koloniálního Chachapoyas.

6.–7. den

Gocta – jeden z nejvyšších vodopádů světa (771 m výšky), cesta amazonským mlžným pralesem až přímo pod vodopád (10 km pěšky nebo na koni); druhý den poslední nákupy v Amazonii, transfer na letiště a odlet do Limy, nocleh a následné pokračování základním programem. 

1.–15. den

ZÁKLADNÍ PROGRAM

1.–2. den

Letecky Praha – Lima , prohlídka srdce starého města: Plaza Mayor s prezidentským palácem, populární a moderní čtvrť Miraflores, Park lásky u pobřeží Tichého oceánu, odpolední přejezd podél oceánu na jih do Pisca a na poloostrov Paracas.

3. den

Ostrovy Ballestas – lodní výlet s pozorováním kolonií lachtanů a tučňáků v přírodní rezervaci, národní park Paracas přitažlivý svou archeologickou historií, přejezd k planině Nazca , zastávka v pravé pouštní oáze Huacachina s krásnými výhledy na poušť a možností sjet duny na sandbordech. Fakultativně jízda terenními vozy či buginami po dunách.  

4. den

Fakultativní letecká prohlídka obřích kreseb a linií na planině Nazca, návštěva hřbitova Chauchillo s pozoruhodnými mumiemi, přejezd do městečka Arequipa.

5. den

Arequipa – město ležící pod spící sopkou El Misti (5821 m); návštěva nejživější a největší tržnice v Peru s možností nákupů místního ovoce a zeleniny či skvělých fresh džusů, prohlídka historického centra města, klášter Santa Catalina; návštěva archeologického muzea s jedinečně zachovalou zmrzlou mumií „Juanitou“, fakultativní pěší výlet v okolí.

6. den

Cesta na náhorní planinu s mnoha výhledy na sopku Misti a další vulkány, přejezd přes Mirador de los Volcanes ve výšce 4 910 m.n.m., pozorování četných stád lam, příjezd do Chivay prohlídka města a možnost koupání v nedalekých termálních lázních; relaxační den zaměřený na pohodlnou aklimatizaci.

7. den

Colca – nejhlubší kaňon světa, malebné údolí plné předinckých umělých teras uprostřed obrovských horských masivů, rozhledna Cruz del Condor; v případě příhodných podmínek pozorování volně žijících kondorů zblízka; přejezd kolem jezera Lagunillas Colca – nejhlubší kaňon světa, malebné údolí s  mnoha výhledy; odjezd do Puna a ubytování.

8. den

Plovoucí rákosové ostrovy Uros na jezeře Titicaca, dále na přírodní ostrovy Amantani a Taquile s výhledy na bolivijské pohoří Cordillera Real, návrat do Puna.

9. den

Přejezd po náhorní plošině Altiplano z Puna do Cuzca, večerní procházka městem.

10. den

Výlet po blízkých inckých památkách v okolí Cuzca, incké stezky, možnost účasti na šamanském obřadu, skalní observatoř a svatyně Qenko a monumentální chrám Sascayhuaman tvořený gigantickými kamennými bloky, návrat do Cuzca a prohlídka města.

11. den

Posvátné údolí řeky Vilcanota, zastávky u pevnosti Puca Pucara a někdejších inckých lázní Tambo-Machay, incké město Pisaq s jedinečnou soustavou teras a chrámů (možnost cca. dvouhodinového přechodu přes celou lokalitu), návštěva vyhlášených trhů v městečku Pisaq, Ollantaytambo s jedinečnou pevností uzavírající údolí, přejezd vláčkem do Machu Picchu – Pueblo.

12. den

Machu Picchu – nejúchvatnější citadela říše Inků, dle vlastního uvážení výlety na okolní vrcholky (Intipaka, brána Inti Punku, incký most) s nádhernými výhledy; návrat do Cuzca.

13. den

Pokračování prohlídky Cuzca, romantické procházky, nákupy na indiánských trzích, nebo možnost fakultativních výletů; například do incké „zemědělské laboratoře“ Moray, na saliniště s těžbou soli v Salinas nebo na výlet do Vinicunca Rainbow Mountain – Duhových hor.

14.–15. den

Rozloučení s městem, poslední nákupy, přelet do Limy, odlet do Evropy a následující den návrat do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a služby místních průvodců a specialistů
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Lima / Cuzco–Praha ve výši 25 000 Kč
  • v úvodu 2x vnitrostátní přelet
  • pronajaté mikrobusy a pohodlný linkový autobus na trase Puno–Cuzco
  • 13x hotel *** + 6x hotel *** v úvodu – vždy se snídaní
  • 2x oběd
  • lodní výlety na ostrovy Ballestas a ostrovy Uros na jezeře Titicaca včetně vstupu
  • vstupné do kaňonu Colca a na Machu Picchu
  • v úvodu lanovka a vstupné na Kuelap a k vodopádu Gocta
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

NP Paracas – cca 30 SOL = 10 USD, Boleto turístico – cca 130 SOL = 40 USD, Santa Catalina – cca 40 SOL = 13 USD, drobné vstupné (muzea aj.) – 20 USD.

Fakultativní služby:

let nad obrazci Nasca – cca 95 USD, Jízda terenními vozy či buginami po dunách oázy Huacachina – cca 25 USD, termální lázně La Calera – vstupné cca 5 USD, výlet (sdíleně) k terasám Moray (cca 6 h) – cena balíčku cca 35 USD (v AJ či ŠJ), výlet (sdíleně) k Salinas de Maras – cena balíčku od 25 USD (v AJ či ŠJ), výled (sdíleně) k Duhovým horám – od 40 USD (v AJ či ŠJ).

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

10–16 účastníků

Klima:

V Peru jsou vždy velké rozdíly mezi klimatem v jednotlivých částech. V okolí Limy, které má pouštní charakter, jsou výrazné teplotní rozdíly mezi dnem a nocí. Dále je tu pak oblast And – horské pásmo a Altiplano, kde se teploty v této době pohybují kolem 10 °C. Ve vyšších nadmořských výškách počítejte i s teplotou kolem bodu mrazu.

Ubytování:

Ubytování volíme v příjemných hotelích v blízkosti center či nákupních zón a hlavních ulic.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů