Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Machu Picchu a posvátné údolí řeky Vilcanota
  • Jezero Titicaca a plovoucí ostrovy Uros
  • Copacabana – poutní místo Jižní Ameriky
  • Incké památky v okolí Cuzca

Naše pestré putování vede nejpozoruhodnějšími místy Peru a severu Bolívie. Zažijeme tajemnou atmosféru legendární incké citadely Machu Picchu a také západ slunce za hřebeny hor nad jezerem Titicaca. Cestou si na tři dny „odskočíme“ i do sousední Bolívie s nejvýše položeným hlavním městem na světě La Paz a poutním místem Jižní Ameriky Copacabanou s její slavnostní atmosférou. Pro tuto sezonu opět přinášíme možnost obohacení klasického programu o fakultativní prodloužení. Jde o pobyt v amazonské džungli spojený s jednodenními výlety a poznáním způsobu života domorodých Peruánců.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1. - 2. den

Letecky Praha – Lima , prohlídka srdce starého města: Plaza Mayor s prezidentským palácem, populární a moderní čtvrť Miraflores, Park lásky u pobřeží Tichého oceánu, odpolední přejezd podél oceánu na jih do Pisca a na poloostrov Paracas.

3. den

Ostrovy Ballestas – lodní výlet s pozorováním kolonií lachtanů a tučňáků v přírodní rezervaci, národní park Paracas přitažlivý svou archeologickou historií, přejezd k planině Nazca , zastávka v pravé pouštní oáze Huacachina s krásnými výhledy na poušť a možností sjet duny na sandbordech. Fakultativně jízda terenními vozy či buginami po dunách a sjíždění dun na sandbordech.

4. den

Fakultativní letecká prohlídka obřích kreseb a linií na planině Nazca, návštěva hřbitova Chauchillo s pozoruhodnými mumiemi, přejezd do města Arequipa.

5. den

Arequipa  – město ležící pod spící sopkou El Misti (5821 m); návštěva nejživější a největší tržnice v Peru s možností nákupů místního ovoce a zeleniny či skvělých fresh džusů, prohlídka historického centra města, klášter Santa Catalina; návštěva archeologického muzea s jedinečně zachovalou zmrzlou mumií „Juanitou“, fakultativní pěší výlet v okolí.

6. den

Cesta na náhorní planinu s mnoha výhledy na sopku Misti a další vulkány, přejezd pře Mirador de los Volcanes ve výšce 4 910 m.n.m., pozorování četných stád lam, příjezd do Chivay prohlídka města a možnost koupání v nedalekých termálních lázních; relaxační den zaměřený na pohodlnou aklimatizaci.

7. den

Colca – nejhlubší kaňon světa, malebné údolí plné předinckých umělých teras uprostřed obrovských horských masivů, rozhledna Cruz del Condor; v případě příhodných podmínek pozorování volně žijících kondorů zblízka; přejezd kolem jezera Lagunillas s mnoha výhledy do Puna a ubytování. 

8. den

Lodní výlet na plovoucí rákosové ostrovy Uros na jezeře Titicaca, návštěva chrámu Inca Uyu s falickými symboly, zastávka u obřích hlav Inků a přejezd kolem jezera s mnoha vyhlídkami do Bolívie, možnost výstupu na poutní kopec Cerro Calvaria na pozorování západu slunce.

9. den

Copacabana – prohlídka malebného městečka s katedrálou, proslulé poutní místo Jižní Ameriky; lodní výlet po jezeře s návštěvou Isla de la Luna (ostrov Měsíce) a Isla del Sol (ostrov Slunce)včetně inckých chrámů, možný výstup na Orca del Inca na západ slunce.

10. den

Poloostrov Copacabana – dokončení prohlídky, odjezd přes jezerní úžinu Tiquina do La Pazu; prohlídka náměstí s prezidentským palácem, stříbrné uličky Sagarnaga a tzv. „uličky čarodějnic"; nákup místních artesánií, výhledy na hlavní město Bolívie z kabiny lanovky.

11. den

Dokončení prohlídky La Pazu a přejezd do Tiwanacu  – návštěva slavné kolébky andských kultur; návrat do Puna.

12. den

Přejezd po náhorní plošině Altiplano z Puna do Cuzca , večerní procházka městem.

13. den

Výlet po blízkých inckých památkách v okolí Cuzca, incké stezky, možnost účasti na šamanském obřadu, skalní observatoř a svatyně Qenko a monumentální chrám Sascayhuaman tvořený gigantickými kamennými bloky, návrat do Cuzca a prohlídka města.

14. den

Posvátné údolí řeky Vilcanota, zastávky u pevnosti Puca Pucara a někdejších inckých lázní Tambo-Machay, incké město Pisaq s jedinečnou soustavou teras a chrámů (možnost cca. dvouhodinového přechodu přes celou lokalitu), návštěva vyhlášených trhů v městečku Pisaq, Ollantaytambo s jedinečnou pevností uzavírající údolí, přejezd vláčkem do Machu Picchu – Pueblo.

15. den

Machu Picchu  – nejúchvatnější citadela říše Inků, dle vlastní chuti výlety na okolní vrcholky (Intipaka, brána Inti Punku, incký most) s nádhernými výhledy; návrat do Cuzca.

16. den

Pokračování prohlídky Cuzca, romantické procházky, nákupy na indiánských trzích, nebo možnost fakultativních výletů; například do incké „zemědělské laboratoře“ Moray, na saliniště s těžbou soli v Salinas nebo na výlet do Vinicunca Rainbow Mountain – Duhových hor.

17. - 18. den

Rozloučení s městem, poslední nákupy, přelet do Limy, odlet do Evropy a následující den návrat do Prahy.

17.–21. den

ODPOČINKOVÉ PRODLOUŽENÍ V DŽUNGLI

17. - 19. den

Přelet do Puerto Maldonado, městečka uprostřed džungle; ubytování (3 noci) v komfortních bungalovech s plnou penzí v Ecoamazonia Lodge –výlety po řekách Madre de Dios či Gamita/Briolo, Monkey Island, observatoř v koruně stromu Shihuahuaco, pozorování divokých zvířat (opice, želvy, volavky, aligátoři), pěší výlety v džungli.

20. - 21. den

Přelet do Limy a  letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a služby místních průvodců a specialistů
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Lima / Cuzco–Praha ve výši 25 000 Kč
  • v prodloužení 2x vnitrostátní přelet
  • pronajaté mikrobusy a pohodlný linkový autobus na trase Puno–Cuzco
  • lodní výlet na ostrovy Ballestas
  • lodní výlet na ostrovy Měsíce a Slunce včetně vstupů
  • lodní výlet na ostrovy Uros na jezeře Titicaca včetně vstupů
  • 15x hotel *** se snídaní a 1x oběd
  • v prodloužení 3x komfortní bungalov včetně plné penze a 1x hotel *** se snídaní v Limě
  • vstupné do kaňonu Colca + na Tiwanaco + na Machu Picchu
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

Boleto turístico – cca 130 SOL (cca 40 USD), Santa Catalina – cca 40 SOL (cca 13 USD), drobné vstupné (muzea atp.) – cca 50 USD, výlet (sdíleně) k terasám Moray (cca 6 h) – cena balíčku cca 35 USD (v AJ či ŠJ), výlet (sdíleně) k Salinas de Maras – cena balíčku od 25 USD (v AJ či ŠJ), výlet (sdíleně) k Duhovým horám – od 40 USD (v AJ či ŠJ).

Upozornění:

Pro pobyt v džungli (prodloužení) je striktně doporučováno očkování proti žluté zimnici.

Fakultativní služby:

let nad obrazci Nasca – cca 95 USD, jízda terenními vozy či buginami po dunách oázy Huacachina – cca 15 USD, termální lázně La Calera – vstupné cca 5 USD.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

10–16 účastníků

Klima:

V Peru jsou vždy velké rozdíly mezi klimatem v jednotlivých částech. Okolí Limy, které má pouštní charakter – výrazné teplotní rozdíly mezi dnem a nocí. Dále pak oblast And  horské pásmo a Altiplano, kde se teploty v této době pohybují kolem 10 °C. Ve vyšších nadmořských výškách počítejte i s teplotou kolem bodu mrazu.

Ubytování:

Ubytování volíme v příjemných hotelích v pěším dosahu center měst či nákupních zón a hlavních ulic.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů