Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Šestidenní horský okruh na motorkách s řidiči
  • Národnostní menšiny a skvělá domácí i pouliční kuchyně
  • Nádherné smaragdové jezero v NP Ba Be
  • NP Cat Ba a vápencové útvary rozličných podob

Nenechte si ujít neopakovatelný cestovatelský zážitek – šestidenní okruh na dvou kolech malých motorek se zkušenými místními řidiči, kteří vás provezou tzv. hagiangskou smyčkou, vedoucí přes nejsevernější bod na čínské hranici. Čeká vás cesta nadpozemsky krásnou vápencovou horskou krajinou, protkanou mogoty, řekami a jeskyněmi, kde si budete při průjezdech horskými průsmyky připadat, že se brzy dotknete nebes. Nejedeme závodit ani dobývat nesjízdné horské terény, ale jen si jako spolujezdec užívat, kochat se a nasávat všemi smysly atmosféru ospalého horského venkova. A večer se dělit o zážitky u skvělého domácího jídla místních etnik bohatě zalitého "veselou rýžovou vodou". Po motorkovém dobrodružství si trochu odpočineme při projížďkách lodí po jezeře Ba Be a v mořském národním parku Cat Ba, který je turisticky mnohem méně navštěvovaným sousedem známější zátoky Ha Long. Během zastávek v Hanoji si vychutnáme i báječnou místní pouliční kuchyni a všude na cestě nás bude provázet skvělá vietnamská káva.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Praha – Hanoj: přílet do hlavního města Vietnamu; ubytování a procházka podvečerním centrem spojená s ochutnávkou lahůdek vyhlášené místníkuchyně.

3. den

Hanoj – Ha Giang: půldenní přejezd linkovým autobusem do hlavního města stejnojmenné nejsevernější vietnamské provincie, jejíchž 90 % obyvatel tvoří národnostní menšiny (zejména Hmong, Dao, Tay) – prohlídka městečka a tržiště.

4.–9. den

Ha Giang – Tam Son Dong Van Meo Vac Du Gia – Ha Giang: pozvolný průjezd na motorkách s řidiči po zhruba 350 km dlouhém okruhu nádhernými vápencovými horskými oblastmi pod ochranou UNESCO, známými jako Geopark Dong Van, s mnoha nádhernými scenériemi a zajímavostmi – 300 m dlouhá jeskyně Lung Khuy, průsmyk Nebeská brána coby vstupní místo do celého geoparku, vyhlídka na souměrné mogoty Božské poprsí, silnice klikatící se do průsmyku Tham Ma, bývalý palác hmongských králůnejsevernější místo Vietnamu Lung Cu s 333 m vysokým vlajkovým stožárem a výhledem do Číny, městečko Dong Vanse starými domky z přelomu 19. a 20. stol., neopakovatelná atmosféra nedělního trhu s etniky z blízkého i dalekého okolí, nejvýše položený průsmyk Ma Pi Lengv 1500 m n.m. s 10 km dlouhými fascinujícími výhledy na hory a pohledem do 800 m hlubokého kaňonu Tu San, horské vesničky, rýžová políčka a terasy s kukuřicí; ubytování v místních domácnostech (tzv. homestay) s domácí stravou.

10. den

Ha Giang – NP Ba Be: téměř celodenní přejezd mikrobusem do vápencového národního parku největším sladkovodním jezerem ve Vietnamu, ve skutečnosti tvořeným třemi menšími propojenými jezery; ubytování v homestay místních nár. menšin.

11. den

NP Ba Be: projížďka lodí po smaragdově zeleném jezeře – nejlepší způsob poznání místní přírody s mnoha druhy ptáků, plazů a motýlů a rostlin; průjezd 300 m dlouhou jeskyní Puong procházející skrz horu, vodní kaskády Dau Dang, pozorování rybářů nár. menšiny Tay; výstup na vyhlídku na jezero.

12. den

NP Ba Be – Hanoj: půldenní přejezd mikrobusem zpět do hlavního města přes provincii Thai Nguyen známou skvělým zeleným čajem – odpočinek a další možnost ochutnávek neodolatelných pouličních hanojských specialit.

13. den

Hanoj – Cat Ba: dopolední přejezd do města Hai Phong a následně lodí na ostrov Cat Ba – odpolední procházka (4 h) subtropickým kopcovitým parkem na vyhlídku na okolní moře.

14. den

Ostrov Cat Ba: celodenní plavba menší lodí méně turistickými pasážemi slavné zátoky Ha Long – oběd na lodi, návštěva jeskyně, možnost zapůjčení kajaku.

15.–16. den

Cat Ba – Hanoj – Praha: návrat rychlolodí zpět na pevninu a přejezd do Hanoje; poslední procházka po Hanoji a ochutnávky pouličních hanojských specialit; večer přesun na letiště a odlet domů, přílet 16. den.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • letenka Praha–Hanoj–Praha (vč. všech poplatků)
  • 1x denní linkový autobus
  • pronájem motorek (skútrů) s řidičem na šestidenní okruh
  • 1x lodní výlet (s obědem) a 2x trajekt
  • mikrobusy a taxíky
  • 8x hotel ** a 5x tzv. homestay
  • 13x "vietnamská" snídaně (hotel / homestay / tržiště)
  • český odborný průvodce China Tours (a někdy i místní anglicky mluvící).
Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů