Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • NP Black River Gorges, Le Morne Brabant 
  • Vodopády Chamarel a vulkanická vyvřelina Sedmibarevná země
  • Koupání v Indickém oceánu
  • Botanická zahrada Pamplemousse
  • Bohatá hinduistická chrámová kultura

Doposud jsme měli v nabídce Mauricius pouze v kombinaci se sousedním Réunionem či Madagaskarem, ostrov je však sám o sobě natolik zajímavý, a to kulturně-historicky i přírodně, že by bylo škoda nevěnovat mu samostatný zájezd. Nabízíme zde tedy zajímavý aktivní program s plnohodnotným poznáním místní kultury i přírodních zajímavostí, který doplníme skvělou kuchyní, koupání v tyrkysových vodách Indického oceánu a relaxací na bělostných písečných plážích. Doufáme, že tento zájezd bude následovat úspěšné zájezdy na Seychely, kde se nám snad již podařilo změnit pohled na tyto ostrovy jako jen na luxusní plážovou destinaci.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Mauricius; přesun na jihozápadní pobřeží, ubytování, seznámení se s okolím.

3. den

Výstup na nejvyšší vrchol ostrova Piton de la Petite Rivière Noire (828 m, cca 9 km, začíná se ve výšce cca 650 m); vodopády Chamarel s viditelnými vrstvami lávových proudů; jedinečný geologický útvar – vulkanická vyvřelina Sedmibarevná země; návštěva malebné destilerie na výrobu rumu z cukrové třtiny s ochutnávkou 8 vzorků třtinového rumu.

4. den

Výlet na poloostrov Le Morne Brabant ; výstup na stejnojmennou horu (556 m, cca 7 km / 3–4 h), jež je dominantou celého ostrova a ze které je překrásný výhled na okolní azurové moře; koupání na plážích pod horou.

5. den

Port Louis – hlavní město Mauricia: Citadela Adelaide s vyhlídkou na celé město; sestup od citadely přes čínskou čtvrť, kolem vládních budov postavených v koloniálním stylu až na moderní nábřežní promenádu Le Caudan; slavné Blue Penny Muzeum, kde můžete spatřit nejslavnější známky světa – tzv. Modrého a Červeného Mauricia; přistěhovalecké shromaždiště Aaprovashi gháty; pestrobarevná tržnice (exotické ovoce, zelenina, tradiční rukodělné výrobky, koření…); muzeum přírodní historie s rekonstruovaným vyhynulým dorontem mauricijským, tzv. dodem.

6. den

Bois Cheričajová plantáž s továrnou na zpracování čaje, ochutnávka čajů; Ganga Talao (Grand Bassin) – posvátné poutní místo pro hinduisty s mnoha chrámy, kde se každoročně koná druhý nejvýznamnější hinduistický svátek mimo Indii; pěší výlet v NP Black River Gorges s posledními pozůstatky původního ostrovního pralesa – jeden z výletů Macchabée (několik možných tras 8–14 km / 3–5 h).

7. den

Pamplemousse – návštěva druhé nejzdařilejší botanické zahrady na světě; fakultativně cyklistický výlet po severozápadní části ostrova s návštěvou místních vesniček a hlavně mnoha zajímavých hinduistických chrámů, zejména tamilských s pestrobarevnými gópurami.

8. den

Pěší výlet na další dominantu ostrova – kopec Pieter Both (cca 11 km / 2–3 h); Mokakoloniální sídlo Eureka, jedna z nejzachovalejších ukázek kreolské a koloniální architektury s výletem k přilehlým vodopádům Ravin; pěší procházka kolem kráteru vyhaslé sopky Trou aux Cerfs.

9. den

Odpočinek u moře s možností mnoha fakultativních aktivit – výlet katamaránem s koupáním a šnorchlováním na Jelení či Gabrielův ostrov, výlet do Blue Bay – první mořský NP na ostrově (koupání / šnorchlování), Národní historické muzeum v Mahébourgu atd.

10.–11. den

Odpočinek a relaxace na plážích; letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Mauricius–Praha ve výši 15 000 Kč
  • doprava pronajatým mikrobusem i místními autobusy veřejné dopravy
  • 8x hotel **/*** (2l. pokoje s příslušenstvím) – se snídaní
  • vstupy do NP a informační materiály.
Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

12–18 účastníků

Klima:

Horké tropické klima s občasnými teplými přeháňkami, ve vyšších polohách teploty nižší.

Ubytování:

Hotel je vždy v pěší vzdálenosti od pláže, tedy je možné se v moři koupat denně ráno před začátkem programu i odpoledne po návratu z programu, nebo lze některé dny naplánovaný program zcela vynechat a věnovat se pouze odpočinku a relaxaci na plážích.

Náročnost:

Túry vedou po horských pěšinách.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů