Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Rio de Janeiro, Cukrová homole, socha Ježíše Krista
  • Koupání na známé pláži Copacabana
  • Romantické uličky v Salvador de Bahía
  • Vodopády Iguacu a dechberoucí Ďáblův chřtán
  • Možnost prodloužení o pobyt v džungli

Brazilská mozaika vás zavede do několika zcela odlišných částí Brazílie. Začátek pobytu strávíte v jednom z největších skvostů Brazílie, městě Salvador de Bahía. Následně naše putování povede do slavného Ria de Janeiro a vychutnáme si královský příděl brazilského temperamentu, samby, přírodních krás a kultury. Z Copacabany se přes Cukrovou homoli přeneseme až na vrchol Corcovado, kde před námi a samotným Kristem poklekne milionové Rio de Janeiro. Další část cesty nás zavede na ostrov Ilha Grande, kde nás čekají tropické pláže, koupání a neodmyslitelný brazilský koktejl Caipirinha. V srdci smaragdově zeleného pobřeží je ukryta koloniální perla – město Paraty. Poslední úsek naší cesty vede až na hranici s Argentinou, kde s respektem pohlédneme skrze vodopády Iguacu do obávaného Ďáblova chřtánu a následně ustrneme před monumentálním dílem Itaipú, největší přehradou na jižní polokouli.

A komu by to ještě nestačilo, může pokračovat dál, do Manaus-Amazonas. Jak již samotný název státu napovídá, čeká nás čiré poznání amazonské džungle v opravdu autentické podobě. Poznáme společně způsob života, který je naprosto v souladu s přírodou a jejími zákony. Budeme pozorovat rozmanitou faunu a flóru největší džungle světa a na moment se staneme její součástí. Odhrňme tedy palmový list, který nám brání ve výhledu, a nechme se obklopit krajinou, kde má příroda stále ještě poslední slovo.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Salvador de Bahía; prohlídka historického centra města Pelourinho, procházka uličkami s nádherně malovanými fasádami domů, prohlídka barokní katedrály Catedral Basílica de Salvador, prohlídka dolní části města, kam se dostaneme systémem výtahů Elevador Lacerda; procházka po nábřeží s možností vidět místní umělce tančit brazílský bojový tanec Capoeira nebo poslechnout si hudebníky hrající Olodum.

3. den

Costa dos Coqueiros – pobřežím kokosových palem až do vesničky Praia do Forte, návštěva želví rezervace Tamar. Při odlivu možnost koupání v lagunách, které se vytvoří mezi pláží a korály, pozorování podmořského života při šnorchlování.

4.–6. den

Rio de Janeiro – přelet do druhého největšího brazilského města; výlet na slavnou Cukrovou homoli, prohlídka historického centra města, čtvrť Lapa a Santa Teresa, výjezd na Corcovado – po dosažení vrcholu se před námi otevře panoramatický výhled na Rio de Janeiro, který si vychutnáme společně s nejslavnější sochou Ježíše Krista, návštěva proslulé pláže Copacabana a vnímání podmanivých rytmů samby při skleničce tradičního brazilského koktejlu Caipirinha, možnost zajištění vstupenek do některého z tradičních tanečních barů.

7.–10. den

Cesta po nádherném pobřeží Costa Verde s mnoha zátokami, množstvím ostrovů a ostrůvků a bělostnými plážemi. Lodní výlet na na tropické ostrovy za poznáním i relaxací na nejkrásnějších plážích světa; návštěva městečka Paraty s nádhernou koloniální architekturou z dob raného 18. století, přezdívaného někdy jako brazilské Benátky, výlet do Atlantického deštného pralesa , vodopády a přírodní tobogány v džungli, návštěva palírny a ochutnávka cachaca. Možnost splutí řeky na kajaku.

11. den

Přesun na letiště do Rio de Janeira, cestou možná zastávka v brazilských Lidicích a následný vnitrostátní přelet do Foz do Iguacu.

12. den

Vodopády Iguacu – prohlídka brazilské části, kde skrze Ďáblův chřtán s respektem pohlédneme do hřmících hlubin tříštících se mas řeky Paraná; návštěva ptačí rezervace s množstvím exotického ptactva z celé Brazílii, zastávka na soutoku řek Paraná a Iguacu.

13. den

Vodopády Iguazu z argentinské strany; jízda turistickým vláčkem a několik prohlídkových okruhů mezi vodopády.

14. den

Itaipú – panoramatická návštěva přehrady, obrovského projektu, který pokrývá necelých 20 % energetických potřeb Brazílie a téměř 90 % energetických potřeb Paraguaye.

15.–16. den

Letecký návrat do Prahy.

15.–19. den

PRODLOUŽENÍ O AMAZONII

15. den

Letecky Foz do Iguacu – Manaus, lodní přesun do rezortu v amazonské džungli, ubytování a seznámení s rezortem, možnosti koupání a relaxace.

16. den

Návštěva domorodců; pěší výlet džunglí s poznáním ekosystému, lov obávaných piraní, pozorování zvěře (opice, lenochodi, papoušci), relaxace v jezírkách nebo na baru.

17. den

Celodenní výlet na dvoubarevný soutok Rio Negro a Rio Solimoes, jejichž soutokem vzniká hlavní tok Amazonky. Pozorování míchání barev obou řek (hnědočervené a temně modré). Cestou plavba kolem města Manaus s jedinečnou budovou secesní opery.

18.–19. den

Aktivity v ekoparku dle časových možností, následně transfer na letiště a letecky do Rio de Janeira nebo Sao Paula. Následující den přílet do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK (+ v prodloužení anglicky hovořící průvodce)
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Salvador de Bahía + Rio de Janeiro–Foz do Iguacu–Praha ve výši 25 000 Kč (+ v prodloužení přelety Foz do Iguacu–Manaus–Rio de Janeiro ve výši 28 000 Kč)
  • veškeré transfery
  • 14x hotel či penzion *** se snídaní (+ v prodloužení 3x Amazon Ecopark Lodge s plnou penzí)
  • lanovka na Corcovado
  • vstupné k soše Ježíše Krista v Rio de Janeiro
  • lodní výlet na ostrovy
  • welcome drink v českém hotelu Fradíssimo
  • vstupné k vodopádům Iguacu z obou stran
  • vstup do ptačího parku
  • panoramatická návštěva Itaipú
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

vstupné do želví rezervace TAMAR – cca 26 BRL

Pořadatel:
CK Adventura
Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů