Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu

Moskevský Kreml a Rudé náměstí
Tatarstán – Kazaň a Veliký Bolgar 
Sibiřské klenoty Tobolsk a Irkutsk; centrum Burjatska Ulan Ude
Nádherná příroda Krasnojarských Stolb i Bajkalu

Cesta po legendární Transsibiřské magistrále představuje sama o sobě velký pojem. Na její trase nalezneme spoustu nezapomenutelných míst, která často pouze projedeme, nebo se v nich zastavíme na krátkou dobu. Připravili jsme pro vás zájezd, který se zaměřuje více na návštěvy míst na trase magistrály, věnuje delší čas prohlídkám jedinečných lokalit, nabízí více komfortu a snaží se omezit množství nočních přejezdů na nezbytné minimum. Zájezd sice neprojede celou trasu Transsibiřské magistrály, poněvadž končí v Ulan-Ude, zahrnuje však s jistotou 90 % nejpřitažlivějších míst z celkové trasy. Pohodlnější tempo zájezdu nám umožní se více věnovat historii a přírodě navštívených míst a snížit celkovou cestovatelskou náročnost zájezdu.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Moskva, prohlídka města – Kreml a Rudé náměstí , chrám Vasila Blaženého, obchodní dům GUM, chrám Krista Spasitele, nový park Zarjadje, pěší zóna starého Arbatu, moderní Nový Arbat, vyhlídka na Vrabčích horách, dle času i letní sídlo Kateřiny Veliké s přilehlým parkem Caricyno; druhý den večer odjezd nočním vlakem po Transsibiřské magistrále.

3.–4. den

Kazaň – prohlídka starobylého centra na řece Volze – kazaňský Kreml , ulice Baumana, katedrála svatých Petra a Pavla, fakultativně chrám Všech náboženství. Celodenní výlet k ruinám starobylého města Veliky Bolgar – místa, kterému muslimové říkají „severní Mekka“, novodobá bílá mešita; večer odjezd nočním vlakem a následující dopoledne přejezd přes Ural do Asie.

5.–6. den

Jekatěrinburg – náměstí Roku 1905, chrám Na krvi, vyhlídková plošina na vrcholu jednoho z moderních mrakodrapů, dům Sevosťjanova, jezero v centru města, místo největšího pohřebiště československých legionářů na světě a jejich památník na Michailovském hřbitově; nocleh v hotelu, druhý den výlet k hraničnímu monumentu mezi Evropou a Asií a k místu pohřebiště carské rodiny Ganina Jama, večer odjezd do Tobolsku.

7.–9. den

Tobolsk – prohlídka někdejšího hlavního města Sibiře, ležícího na mohutné řece Irtyš, a jeho impozantního kremlu, který je jediný svého druhu v Asii. Ťumeň – nejstarší město na Sibiři, dnes moderní centrum s výstavním Květinovým bulvárem, návštěva kláštera Svaté Trojice ze 17. stol., vystavěného v tzv. kozáckém baroku; pokračování přejezdu západní Sibiří přes Omsk, Novosibirsk a veletok řeky Ob do Krasnojarsku.

10.–11. den

Krasnojarsk s atraktivní polohou na veletoku Jenisej a v předhůří Východního Sajanu – výlet minibusem do přírodní rezervace Krasnojarské Stolby s unikátními skalními útvary s výhledy na Jenisej (většinu dne relaxace v přírodě a možnost pěší turistiky); druhý den odjezd vlakem do Irkutsku.

12. den

Irkutsk – tradiční metropole střední Sibiře na řece Angara – nábřeží, pravoslavné chrámy, dřevěné domy děkabristů, Znamenskij monastýr; nocleh v hotelu.

13.–14. den

Přejezd minibusem k nedalekému jezeru Bajkal do letoviska Listvjanka, zde ubytování v typickém dřevěném penzionu na 2 noci – sibiřský skanzen Talcy, rybí trh se slavným bajkalským omulem, návštěva něrpinária (něrpa je endemický bajkalský tuleň); odpočinkový druhý den na oblázkové pláži s výhledem na útesy, vycházka borovými lesy po kopcovitém pobřeží a návštěva zajímavého muzea Bajkalu.

15. den

Vyhlídková plavba lodí podél divokého pobřeží Bajkalu z Listvjanky do Sluďjanky se zastávkami na trase slavné krugobajkalské železnice, původní historické trase Magistrály s mnoha tunely skrz skalní útesy; ve Sluďjance na jediném mramorovém nádraží světa přesedneme na vlak a po současné Magistrále hornatou krajinou s výhledy na jihovýchodní pobřeží Bajkalu přejedeme do Ulan-Ude.

16.–17.

Ulan-Ude – centrum autonomního buddhistického Burjatska, prohlídka příjemného centra s monumentální hlavou Lenina na centrálním náměstí; výlet minibusem do hlavního buddhistického kláštera v Rusku – Ivolginského dacanu; následující den odlet přes Moskvu do Prahy.

Termíny zájezdu

DVOJNÁSOBNÁ SLEVA pro stálé klienty!

Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • český průvodce
  • letenka včetně všech poplatků Praha–Moskva / Ulan-Ude–Praha
  • 9x hotel *** a 2x turistická ubytovna
  • 11x snídaně a 10x večeře
  • 7x lehátkový vlak (5 nocí ve vlaku – podrobněji viz "Praktické"/Ubytování)
  • místní transfery minibusy aj.
  • celodenní výlet krugobajkalkou
  • exkurze do Velikeho Bolgaru a do NP Stolby
  • informační materiály.
V ceně nezahrnuto (platí se na místě):

případná individuální doprava ve městech, vstupné do památek.

Poznámka:

Časový harmonogram může být upraven podle aktuálního jízdního řádu.

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

10–15 účastníků

Klima:

Budeme se přesouvat postupně k východu v rozsahu zeměpisné šířky například Polska, takže počasí lze očekávat celkově obdobné jako u nás.

Ubytování:

Ubytování v hotelech ***, případně na břehu Bajkalu v „turbáze“ dvě noci ve dvoulůžkových pokojích (jednolůžkový pokoj v hotelech je na vyžádání za příplatek), WC a sprcha s teplou vodou budou většinou na pokoji, ale nelze to vždy zaručit.

Vlaky mají dvě kategorie vagonů. Kupejnyj vagon má uzavřená kupé pro 4 osoby se sklopnými lůžky dole a ve střední poloze, nejvyšší patro je určeno pro zavazadla. Plackartnyj vagon má obdobná lůžka, ale kupé nemají čelní stěnu do uličky a na protilehlé straně uličky jsou ještě 2 lůžka rovnoběžná se směrem jízdy. O každý vagon se pečlivě stará děžurnyj, který vydává čisté povlečení. Kupejnyj vagon nabízí více prostoru a soukromí, plackartnyj zase možnost užít si neformální družnou atmosféru a těsnější kontakt s domácími pasažéry. Na všech nočních úsecích budete mít v ceně kupejnyj vagon, pouze na denních přejezdech z Tobolsku do Ťumeně a okolo Bajkalu je v ceně plackartnyj vagon.

Stravování:

V ceně zájezdu je po každé noci v hotelu nebo turbáze snídaně a večeře vždy, když skupina není v době večeře ve vlaku. Večeřet budete buď v hotelu, nebo ve vybrané hospůdce v centru města. Užijeme si stravování z bohatých místních zdrojů – samozřejmě také masové taštičky pelmeně, palačinky blinčiki, u Bajkalu a u velkých řek ryby, velký výběr z mnoha druhů piva atd. Ve vlacích je restaurační vagon a v každém vagonu kypjatok s vroucí vodou na samoobslužnou přípravu čaje, kávy, instantních polévek apod. Vše za ceny srovnatelné či nižší oproti českým.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů