Vyhledat zájezd na mapě

Stručně o zájezdu
  • Nejznámější patagonské národní parky
  • Fotogenické vrcholky Torres del Paine
  • Činné sopky, tučňáci a druhohorní araukárie
  • Ochutnávka chilských vín
  • Při prodloužení návštěva Valparaísa

Tato již tradiční a oblíbená cesta klade důraz na poznávání jedinečné patagonské přírody formou rozumně pojaté pěší turistiky. Patagonské národní parky patří k přírodním pokladům naší planety. Uvidíme zasněžené vulkány zrcadlící se v jezerech, zástupy tučňáků i mohutné dvoukilometrové věže Paine. Trasa je postavena tak, že téměř vždy trávíme nejméně dva noclehy na jednom místě a delší přejezdy nahrazujeme místními přelety, abychom co nejlépe využili čas. Nově jsme program přeskládali tak, abychom nejprve absolvovali náročnější patagonskou část a na závěr si mohli vychutnat odpočinek v jezerní oblasti v okolí Pucónu, kde je i výrazně tepleji a dny lze strávit i odpočinkem spojeným s koupáním.

Mapa zájezdu
Zájezd den po dni
1.–2. den

Letecky Praha – Santiago de Chile; dále vnitrostátní přelet do městečka Punta Arenas

3. den

Fuerte Bulnes – výlet k pevnosti na břehu Magalhaesova průlivu, na místo prvního evropského osídlení patagonské oblasti; lodní výlet na Isla Magdalena, ostrov s největší kolonií tučňáků magellanských. Odpolední přejezd do Puerto Natales.

4.–7. den

Přesun do Torres del Paine  – světově proslulý národní park: katamaránem přes jezero Pehoe, výlet k obřímu ledovci Grey – součásti Velkého jižního ledovce; celodenní túra do Francouzského údolí; túra k vyhlídce na tři slavné monumentální věže tvořící skalní katedrálu vysokou „čistých" 2000 m – celkem 2800 m, pozorování lam, Nordenskjöldova vyhlídka. Návrat do Punta Arenas.

8.–9. den

NP Alerce Andino – vnitostátní přelet do Puerto Mont; pěší výlet pralesem starých stromů „alerce" (v překladu modřín) v okolí jezera Chapo.

10. den

Llanquihué – výlet k druhému největšímu chilskému jezeru pod elegantní vulkán Osorno, NP Vicente Pérez Rosales: krátký výlet k vodopádům na řece Petrohué, zastávka u jezera Todos Los Santos.

11. den

Jezerní oblast (divoký kraj se spoustou lesů, říček, vodopádů a zejména velkých ledovcových jezer, v nichž se zrcadlí mnoho převážně činných sopek); výlet v NP Huerquehué (soustava sedmi kaskádovitých jezer s vodopády, unikátní druhohorní araukáriové pralesy), fakultativní návštěva místních vyhlášených termálních lázní.

12. den

Pucón: v případě vhodných podmínek (počasí, seismická aktivita) fakultativní ledovcový výstup na činnou sopku Villarica (2800 m, 90 USD); následně odpočinkový den s možností pěší turistiky v okolí jezera; méně náročné alternativy: koupání, fakultativní možnost projížďky na kole nebo rafting (30 USD), podzemní lávová jeskyně pod Villaricou (70 USD).

13. den

Santiago de Chile – letecký přesun do hlavního města; prohlídka centra (Staré město, palác La Moneda, Muzeum předkolumbovských kultur, Cerro Santa Lucia); závěrečné večerní posezení v zábavní čtvrti Barrio Bellavista.

14.–15. den

Letecky zpět do Prahy, případně pokračování navazujícím programem na Velikonočním ostrově.

14.–20. den

PRODLOUŽENÍ O VELIKONOČNÍ OSTROV

14. den

Přelet Santiago de Chile – Rapa Nui, pěší procházka k prvním sochám moai – plošina Ahu Tahai nedaleko hlavního městečka Hanga Roa. Dle času volný program s možnost návštěvy prohlídky městečka; fakultativně zapůjčení kola, koně, skútru nebo objevná cesta k jeskyni Bílých panen – hodinový výlet do "zapovězené" části ostrova k nejmenší moai.

15. den

Velký okruh ostrovem – výlet po plošinách s fascinujícími sochami a seznámení s historií a záhadami ostrova; návštěva kráteru Rano Raraku s přibližně 300 sochami v různém stupni opracování; koupání na pláži Anakena a návštěva Ahu Akiwi, kde se vyráběly "klobouky Pukao".

16. den

Malý okruh ostrovem – výlet do kráteru Oronko a obřadní vesnice; seznámení s kultem Ptačího muže, výhled na ostrovy; procházka po hraně kráteru; odpoledne koupání.

17.–18. den

Santiago de Chile – přelet do hlavního města Chile; prohlídka města. Následující den celodenní výlet do Valparaísa s návštěvou vinic a ochutávkou skvělých chilských vín v údolí Casablanca; plaza Sotomayor, historické centrum Valparaísa.

19.–20. den

Letecky zpět do Prahy.

Termíny zájezdu
Podmínky
V ceně zahrnuto:
  • průvodce CK a služby místních průvodců
  • letenka vč. všech poplatků Praha–Santiago de Chile(/–Velikonoční ostrov)–Praha ve výši 32 000 Kč (resp. 41 000 Kč)
  • 3x (+ 2x) vnitrostátní přelet
  • pronajaté mikrobusy (+ pronajaté auto pro skupinu v prodloužení)
  • 2x katamaran v NP Torres del Paine a lodní výlet na Isla Magdalena
  • 10x hotel *** + 1x horská chata + 1x kemp (+ v prodloužení 3x bungalov a 2x hotel ***)
  • 9x (+ 3x) snídaně (viz "Praktické/Stravování")
  • vstupy do NP a do pevnosti Fuerte Bulnes
  • vstupní poplatek na Velikonoční ostrov
  • informační materiály.
Poznámka:

Vzhledem k regulaci ubytovacích kapacit v oblasti Torres del Paine, která zapříčinila snížení počtu lůžek, může dojít k tomu, že budete 1x ubytováni v horských chatách na 6lůžkových pokojích a 1x ubytováni v kempu ve stanu. Stany i spacáky budou zapůjčeny na místě, v chatě není možné zajistit jedno či dvoulůžkový pokoj.

Upozornění:

Cizinec při vstupu na území Chile povinně vyplňuje formulář chilské Zemědělské a veterinární služby (SAG) a Státní celní služby, v němž mj. odpovídá na otázku, zda do země dováží nějaké rostliny, čerstvé ovoce a zeleninu, maso a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, med a další potraviny.

SAG zavedla přísná ochranná opatření s cílem zamezit zavlečení škůdců, chorob hospodářských zvířat a chorob rostlin do země. Na hraničních přechodech včetně mezinárodních letišť při vstupu do Chile probíhají důkladné prohlídky zavazadel (RTG a manuální kontrola, kontrola speciálně vycvičenými psy). Restrikce na dovoz potravin se nedoporučuje podceňovat; při porušení předpisů se cizinec vystavuje nebezpečí sankcí (vysoké pokuty a odepření vstupu do země).

Formulář s informacemi, jak jej vyplnit, bude součástí informačních materiálů, které obdrží každý klient v den odletu na letišti od CK při odbavení.

Více informací na stránkách Ministerstva zahraničních věcí – zde.

Fakultativní služby:

Patagonie: výstup na horu Villarica  85 000 CLP (cca 125 USD), lanovka na horu Villarica – 10 000 CLP (cca 15 USD), půjčení kola – cca 10 000 CLP (cca 15 USD), lázně – 15 000–20 000 CLP (cca 23–30 USD), rafting – 20 000 CLP (cca 30 USD); Velikonoční ostrov: tradiční taneční vystoupení – 15 000 CLP (cca 23 USD), vinice Santa Rita – cca 13 000 CLP (cca 20 USD) + doprava (rozpočítána dle počtu zájemců).

Pořadatel:
CK Adventura
Velikost skupiny:

10–16 účastníků (Velik. ostrov 7–8)

Klima:

Chilské počasí je velmi rozmanité, což je způsobeno geografií země. Sever Chile je pouštního charakteru, centrální část má "středomořský" charakter a v období od května do srpna zde často prší, jih je spíše vlhký a chladný. Letní měsíce v Chile trvají od listopadu do května a zimní od června do října.

V období našich zájezdů vrcholí v regionu léto mírného pásu, doprovázené větrem a proměnlivostí počasí. Velikonoční ostrov má po celý rok stabilní počasí.

Ubytování:

Vzhledem k regulaci ubytovacích kapacit v oblasti Torres del Paine, která zapříčinila snížení počtu lůžek, může dojít k tomu, že budete 1x ubytováni v horské chatě na 6lůžkových pokojích a 1x ubytováni v kempu ve stanu. Stany i spacáky budou zapůjčeny na místě, v chatě není možné zajistit jedno či dvoulůžkový pokoj.

Stravování:

V ceně zájezdu NP Patagonie je 9 snídaní, a to:

  • 2x v Punta Arenas
  • 2x v Puerto Natales
  • 2x v hotelu v Puerto Varas
  • 3x v hotelu v Puconu

Ostatní stravování je z vlastních zdrojů. Na místě je možné nakoupit potraviny, případně využít restaurací. 

Do NP Torres del Paine je nutné mít jídlo s sebou (před odjezdem do národního parku se počítá s nákupem), snídaně i večeře lze však zakoupit na místě (snídaně cca od 20 USD, večeře cca od 38 USD). 

Na Velikonočním ostrově jsou všechny snídaně v ceně (v rámci ubytování v bungalovech, tedy 3x). Ostatní stravování je z vlastních zdrojů, případně v restauracích.

Fotogalerie
Zde si můžete prohlédnout náš aktuální katalog.
Newsletter

Chcete pravidelně dostávat naše novinky? Zaregistrujte se zde!

Archiv newsletterů